Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ !...


Τα κεφάλια μέσα, αλλά με το παράθυρο ανοικτό, γιατί σύντομα θα χρειαστεί να το ξαναβγάλουμε. Η υπερβολή και ο εφήμερος ενθουσιασμός δεν έχουν θέσει στις τάξεις του λαού και των εργαζομένων, κάτι που σαρώνει από χθες τις φυλλάδες και τάλλα ΜΜΕ, ελέω των λιγούρηδων και αμόρφωτων δημοσιογραφίσκων, που ρέπουν στον εντυπωσιασμό, άλλοι για να κρύψουν την σκοπιμότητα και το υπηρετηλίκι κι άλλοι για να κρύψουν την ασχετοσύνη τους.

Μια σημαντική διαδικασία πήγε καλά για τη χώρα, η οποία στην ύστερη στιγμή απέσπασε, τουλάχιστον, την εμπιστοσύνη στη δυνατότητά της ν΄ αλλάξει ρότα και να πάρει τον ανήφορο.
΄Ενας σχεδιασμός, φαίνεται, να αποδεικνύεται επιτυχής, τόσο στη σύλληψή του, όσο και στην υλοποίησή του και φτάσαμε στο μεγαλύτερο κούρεμα χρέους που έχει γίνει ποτέ !

Το γεγονός, πως όλη αυτή η εξέλιξη συνοδεύτηκε και θα συνοδευτεί με οδυνηρά μέτρα και πολιτικές ενάντια στη χώρα και το λαό, σαφώς και δεν επιτρέπει πανηγυρισμούς και φανφάρες.

Επίσης, δεν επιτρέπονται κορδώματα και περιαυτολογίες από κάποιους, που στην όλη υπόθεση σύρθηκαν ή έπαιξαν το ρόλο του κομπάρσου, που μπαινοέβγαινε στη σκηνή της μάχης, μόνο για να πάρει μάτι. (Ας μη λέμε ονόματα, αλλά από -Α- αρχίζουνε, σε -ντω- συνεχίζουμε και σε -νάκηδες- τελειώνουνε)...

Οι γερμαναράδες τόπιασαν το σχέδιο του κουρέματος του ιδιωτικού τομέα, με τον Παπανδρέου το συμφώνησαν και το αποφάσισαν, ο Βενιζέλος το ενστερνίστηκε και το δούλεψε ...χοντρά και να η επιτυχία του, χάρη, βέβαια και στις μεθοδεύσεις του Γ. Παπανδρέου για τη δημιουργία της κυβέρνησης συνεργασίας.

Τι έδωσε η πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού ; Πέρα από τα υπόλοιπα, δύο πράγματα : πρώτον, την πλήρη αναδίπλωση του "επαναστάτη" αντιμνημονιακού Σαμαρά και δεύτερον, την επιστράτευση του παρατηρητή, μέχρι τότε, και αντίθετου στο κούρεμα των ομολόγων, Παπαδήμου.

Το χρέος μπορεί να κουρεύτηκε κατά 100 και πάνω δισεκατομμύρια, αλλά, δυστυχώς, τα ποσά αυτά, σε τελική ανάλυση, δεν φαίνεται να τα πληρώνουν άλλοι, εκτός από το ελληνικό λαό, τώρα και στο μέλλον !

Η πληρωμή γίνεται με τα δεδομένα του, (δικαιώματα, κατακτήσεις, εισοδήματα, περιουσιακά στοιχεία, προσδοκίες...), ενώ η όποια ανταμοιβή του αναμένεται, θάρθει με το αίμα του !...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

" Μια σημαντική διαδικασία πήγε καλά για τη χώρα, η οποία στην ύστερη στιγμή απέσπασε, τουλάχιστον, την εμπιστοσύνη στη δυνατότητά της ν΄ αλλάξει ρότα και να πάρει τον ανήφορο.
΄Ενας σχεδιασμός, φαίνεται, να αποδεικνύεται επιτυχής, τόσο στη σύλληψή του, όσο και στην υλοποίησή του και φτάσαμε στο μεγαλύτερο κούρεμα χρέους που έχει γίνει ποτέ ! "

Άς είναι καλά ο Γιώργαρος.
Αλλά λίγοι μπορούν να τον καταλάβουν.