Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ – ΤΙΜΩΡΙΑ !...


Η Ευρώπη δεν έδωσε αρκετό χρόνο στην Ελλάδα για να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις ώσυε να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στη διάρκεια συζήτησης με τον ευρωβουλευτή των Πρασίνων, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, στο Στρασβούργο, χαρακτηρίζοντας το πρόγραμμα λιτότητας, ως "ένα είδος τιμωρίας".

"Είπα στην Ευρώπη : δώστε μας χρόνο για να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις, για να καταπολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά, το πελατειακό κράτος",
δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου. "Η Ευρώπη έχει κάνει βήματα, όμως δεν πήγε προς τη σωστή κατεύθυνση", πρόσθεσε.


"Η συντηρητική Ευρώπη απέτυχε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι πολίτες της - είτε είναι Έλληνες, είτε Πορτογάλοι ή Γάλλοι-- να προστατευθούν σε αυτή τη μετάβαση που πρέπει να φέρουμε σε πέρας",
υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.


"Ναι, είδαμε την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, αλλά επίσης και πολύ πόνο. Θα μπορούσαμε να το έχουμε κάνει με έναν τρόπο που να μην τιμωρεί τους ανθρώπους",
σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός. Το πρόγραμμα λιτότητας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα "έχει γίνει ένα είδος τιμωρίας", σημείωσε.


Πάντως ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε ότι μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν ακόμη πιο επιζήμια για τους Έλληνες απ' ό,τι η παραμονή στο κοινό νόμισμα παρά τις μεγάλες θυσίες.


-Υιοθετώντας, πλήρως, τις θέσεις Παπανδρέου, οι Ευρωσοσιαλιστές εξακολουθούν να επιτίθενται κατά των δεξιών ηγεσιών της Ε.Ε. για την πολιτική που άσκησαν και ασκούν στην Ελλάδα.


Εντονη κριτική στην τρόικα, με αιχμή την πολιτική δημοσιονομικής λιτότητας που εφαρμόζει στην Ελλάδα, άσκησε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δεν δώσατε ευκαιρία στην Ελλάδα να τονώσει την οικονομία της, τόνισε χαρακτηριστικά ο Χάνες Σβόμποντα.

Σε συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με μέλη της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στη Βιέννη, ο Αυστριακός ευρωβουλευτής κατηγόρησε τους εκπροσώπους της Ε.Ε. και του ΔΝΤ ότι «εργάζονται πίσω από κλειστές πόρτες αδιαφανώς», υπαγορεύοντας στην Ελλάδα μέτρα λιτότητας που αποδυναμώνουν την αγοραστική δύναμη, μειώνουν τα φορολογικά έσοδα, τις συντάξεις και τους μισθούς και χειροτερεύοντας την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.
Ο κ. Σβόμποντα υπογράμμισε ότι «κανείς μέχρι σήμερα δεν έδωσε στην Ελλάδα την ευκαιρία να τονώσει την οικονομία της, ούτε και τα μέσα για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» και για το λόγο αυτό, υπενθύμισε, ίδιος έχει ζητήσει και έχει αποστείλει στην Ελλάδα, εκ μέρους της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μια «εναλλακτική τρόικα για ανάπτυξη και απασχόληση».

Παράλληλα, έστρεψε τα πυρά του και προς το Βερολίνο για στη στάση που κράτησε απέναντι στην Ελλάδα. Σημείωσε συγκεκριμένα ότι την άνοιξη του 2010, οι κυβερνώντες στο Βερολίνο θα έπρεπε να αποφασίσουν ότι πρέπει να βοηθηθεί η Ελλάδα, παρά να εξαρτούν την όλη στάση τους από τις εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Ο Αυστριακός ευρωβουλευτής κατήγγειλε ως «απαξιωτική, επιπόλαιη και υπεροπτική» τη στάση της πλειονότητας των γερμανικών Μέσων Ενημέρωσης απέναντι στην Ελλάδα μέσα στα δύο τελευταία χρόνια, κάτι απαράδεκτο για την Ευρώπη του σήμερα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ως προς τον «άξονα Μερκοζί» επισήμανε πως επιδιώκουν λύσεις εκτός θεσμών και πως δεν θα υπήρχε αντίρρηση Γερμανία και Γαλλία να αποτελούν την κινητήρια δύναμη, όμως αυτό δεν επιτρέπεται να γίνεται εκτός θεσμών, ενώ προέβλεψε ότι θα αλλάξει η πολιτική μετά τις γαλλικές προεδρικές εκλογές.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διστυχώς, για λίγο ότι και να λέμε στον κόσμο όσες αποδίξεις και να
του καταθέσουμε,αυτός θα τρώει το τυράκι του!Σε έξι εώς δώδεκα μήνες Τρελαντώνη-Μπενίτο θα παρακαλάνε να φέρουν το Γιώργο !
Ως τότε, γερό στομάχι έχεις;
maria

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα σε ολους.Ολα τα πρωτασελιδα λενε να παμε να ψηφισουμε τον Βενιζελο.Ακουσα εχθες την διαμαντοπουλου να λεει οτο ο βενιζελος ειναι ποιο ΣΟΦΟΣ γιατι εδωσε μαχες στην Ευρωπη.Ο Κουγιας αλλος ευνοουμενος οτι με τον Βενιζελο θα βρη το πασοκ τον δρομο του. Ακουσα και το βαθυ πασοκ τον οικονομου οτι με τον Βενιζελο μπορω να κρατω την καρεκλα μου. Φιλες και φιλοι τα συμπερασματα δικας σας.ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΑΠΟΧΗ.ΧΡΟΝΗΣ ΤΟ 1944.

Ανώνυμος είπε...

Το σύνθημα στις εθνικές εκλογές πρέπει να είναι: Δεν ψηφίζω κανέναν επώνυμο από τις λίστες του ΠΑΣΟΚ καθώς και αυτούς οι οποίοι προβάλλονται από το MEGA. Αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχάσουμε μέχρι την ημέρα των εκλογών και να το μεταφέρουμε στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

X.K. είπε...

Αποχη,γιατι και το λευκο θα το κανουν ψηφο.Στις εκλογες καμμια ψηφο σε αυτους που ανετρεψαν η'μεθοδευσαν την ανατροπη του Γαπ.

Ανώνυμος είπε...

αν το λευκο ενισχυθει και ειναι μεγαλο...κανεις δεν μπορει να υτο οικιοποιηθει...
λευκο που δειχνει την αντιθεση σε αυτο το μπαχαλο!!!με τους διορισμους και με ολο αυτο το πανηγυρι μηπως νομιζουν οτι θα κρατησουν τα παραμαγαζα τους;;;
απιθανο το βλεπω!!!

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΠ είσαι στις καρδιές μας !!!

Ανώνυμος είπε...

BΑΓΓΕΛΗ, ΑΣΕ ΤΑ ''ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ'' ΚΛΠ ΤΕΤΟΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΩΣΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΛΟΓΩ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΑΠ. ΣΕ ΝΑΔΕΙΞΑΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΕ 240 ΧΙΛ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΥΡΙΩΣ ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΔΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ (ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ) ΤΟΤΕ ΤΟ ΛΕΥΚΟ , ΤΟ ΑΚΥΡΟ ΚΑΙ Η ΑΠΟΧΗ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΕΦΟ. ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΨΗΦΟ ''ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ''.

Ανώνυμος είπε...

14:44
Έχεις δίκιο σ΄αυτό που λες σχετικά με τις λίστες όμως όλοι οι ήδη εκλεγμένοι βουλευτές, αυτομάτως έχουν το δικαίωμα αν θέλουν, να μπουν και στη λίστα των επόμενων βουλευτικών εκλογών. Επομένως δεν γίνεται αυτό που λες! Σου το λέω αυτό, γιατί κι εγώ το ΄΄ιδιο με σένα είπα σε ένα στέλεχος που δεν ανήκει βεβαίως στο περιβάλλον του Βενιζέλου για να πω ότι θέλει να τον δικαιολογήσει και μου το εξήγησε. Μου είπε βέβαια και το εξής καλό "είναι πολύ μεγαλύτερη η τιμωρία και μεγαλύτερος ο διασυρμός που θα υποστούν όταν ο λαός τους "πετάξει" με τις κλωτσιές από τη Βουλή, παρά να μην τεθούν ποτέ στην κρίση του άρα να μην υποστούν τη χλεύη του. Αν δε μπουν στις λίστες για να τιμωρηθούν, είναι σα να προστατεύονται. Εγώ (μου είπε) τους θέλω στις λίστες για να τους δω να πέφτουν τώρα από το λαό δημοκρατικά όμως, ενώ αυτοί έριξαν ένα εκλεγμένο πρωθυπουργό πραξικοπηματικά, και έτσι θα δικαιωθεί ο ΓΑΠ". Άρα φίλε μου ας μπουν στις λίστες για να φάνε μια γερή κλωτσιά ή "μαύρο" αν θες, που και θα τους πονέσει και θα τους εκθέσει ακόμα περισσότερο. Να δω την Τόνια (και τους άλλους βεβαίως) να παίρνει μόνο την ψήφο της (άντε και μερικές ακόμα από την οικογένειά της) και ας....πεθάνω μετά!!!!!!