Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Η ΟΦΕΙΛΗ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ !...


Το ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί μια μεγάλη αφαίμαξη των κοινωνικών δυνάμεων, που παραδοσιακά το στήριζαν και στηρίζονταν σ΄ αυτό. Οι πολιτικές που επιλέχθηκαν και εφαρμόστηκαν μετά το 2009, φυσικά αναγκαίες και υποχρεωτικές, κατά μεγάλο βαθμό, δεν αφομοιώθηκαν και, κυρίως δεν δικαιολογήθηκαν από ευρύτατα στρώματα της μεσαίας τάξης, που ένοιωσαν στο πετσί τους τη σκληρή, έως απάνθρωπη, λιτότητα και βγήκαν απ΄ τα όριά τους και τις αντοχές τους.

Το ΠΑΣΟΚ ορθάνοιχτο απ΄ όλες τις πάντες, έγινε έρμαιο στην προπαγάνδα, τους αφορισμούς και τις ανήλεες επιθέσεις των, κάθε λογής, αντιπάλων και πολέμιών του. Μέσα στη φρίκη της συγκυρίας ισοπεδώθηκαν οι αντίλογοί του και λεηλατήθηκε το δυναμικό του !

Η επόμενη κρίση από το λαό, αντί στο τέλος της 4ετίας, έρχεται πρόωρα, πριν καν υπάρξουν, έστω και δειλά, τα πρώτα αποτελέσματα των πολιτικών που ασκήθηκαν. Καμιά αμφιβολία για το τι θα καταγράψει αυτή η πρόωρη κάλπη !

Το κίνημα δεν θάναι ενωμένο ούτε σ΄ ό,τι αφορά το στελεχιακό του δυναμικό, αφού αρκετοί αποχώρησαν ή μεταπήδησαν, παρ΄ όλ΄ αυτά, η νέα ηγεσία οφείλει να κάνει το παν για να συσπειρώσει όλους όσους έμειναν κοντά και επιλέγουν να συμπορευτούν, για μια ακόμα φορά, δείχνοντας τεράστιες ανοχές και αντοχές.

Η ανάλυση, η εκτίμηση και οι θέσεις για τη διετία που πέρασε, είναι το κομβικό σημείο για την παραπέρα πορεία του ΠΑΣΟΚ κι αυτό, ο Βενιζέλος, το γνωρίζει πολύ καλά.

Κανείς δεν ζητάει ν΄ αναγνωριστούν αλάθητα και ν΄ αποδοθούν, αβέρτα, εύσημα και συγχαρητήρια, η ψύχραιμη, όμως και δίκαιη αποτύπωση της πραγματικότητας, απαιτεί τη σφαιρική και καθαρή ενημέρωση του λαού, για τους λόγους που επέβαλλαν τις επιλογές της κυβέρνησης Παπανδρέου, τα διακυβεύματα που τέθηκαν και τα διλήμματα που αντιμετωπίστηκαν.

Στη «νέα του αρχή» το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μην συμπεριλάβει την υπεράσπιση της μεγάλης προσπάθειας, για τη σωτηρία της χώρας από τη χρεοκοπία και τη διατήρησή της στην Ευρωζώνη, δεν μπορεί να μην υπερασπιστεί τον εαυτό του, την κυβέρνησή του και τον πρωθυπουργό του, από τα ανοίκεια χτυπήματα των διαπλεκόμενων οικονομικών συμφερόντων και των φορέων τους, καθώς και από τις αισχρές και πολεμοχαρείς επιθέσεις των, κάθε είδους, πλιατσικολόγων και μυαλοφυγόδικων πολιτικάντηδων.

Μόνο έτσι θα μπουν οι βάσεις και οι προϋποθέσεις, αφ΄ ενός να υπάρξει συσπείρωση του όλου, εναπομείναντος, ΠΑΣΟΚ και αφ΄ ετέρου να καταγραφεί η υποθήκη του κινήματος στις μελλοντικές εξελίξεις, ώστε να καρπωθεί, αυτό, την πορεία της διασωθείσης Ελλάδας, προς την ανάταση και την ανάπτυξη. Φυσικά, υπό νέους όρους πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής λειτουργίας.


΄Αλλωστε, πρόκειται για κάτι, που το κίνημα, σαφώς και δικαιούται !...

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λογοπλόκε, καλά πιστεύεις ότι ο Μπενιζέλος έχει τo πολιτικό σθένος να
το κάνει;
κατά πρώτον, δεν ακούει
και κατά δεύτερον δεν τον νοιάζει,
τον βλέπω να καταλήγει σαν τον Τρελαντώνη!
Όσο είναι ο Τρελαντώνης "ηγέτης" άλλο τόσο και ο Μπενιζέλος!!!
Και καλά η Δεχιά δεν φημίζετε για τους ηγέτες της,
Ο Μπενιζέλος όμως την έχει βάψει όταν σε λίγο μοιρέα θα αρχίσει η σύκγριση!!!
Οι σημερινοί λεγόμενοι κηπουροί θα αποθεώνονται μόλις μας περιλάβει ο συμφερτός του Μπενιζέλου!
Γιατί μη μου πεις ότι μπορεί να τους απομονώσει, κι ας του το ζητάς, περιμένουν να εισπράξουν για τις υπηρεσίες τους, αμ πως, έτσι του άνοιξαν το δρόμο;
Τον βλέπω στο μέλλον πολύ απαξιωμένο,από τον Ελληνιοκό λαό, Αν συνεχίσει σε αυτόν τον δρόμο.
maria

Ανώνυμος είπε...

Ο Βενιζέλος είναι αποστάτης!!!

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις, τι διαστροφή είναι αυτή, να καταγγέλλετε τον Βενιζέλο στο όνομα του Παπανδρέου, όταν ο ίδιος ο Γιώργος τον προώθησε και τον στηρίζει ανεπιφύλακτα;

Ανώνυμος είπε...

Γινεται οχι ΔΕΝ Γινεται
Ο υπονομευτηs τηs παραταξηs να
συνεχισει μονοs του με τον Τσουκατο
τον Λυτζερη την Τονια την Βασω τον
Σαλαγιαννη τον Κουκουλοπουλο τον
Σκανδαλιδη και τα υπολοιπα μπουμπουκια.
Λυπαμαι μονο για τον Λοβερδο που
ηταν απο τουs λιγουs που εκανε εργο,
αλλα παρασυρθηκε απο τον υπονομευτη.
Θα ηταν τωρα αρχηγοs του ΠΑΣΟΚ και με
καλυτερεs προοπτικεs στιs εκλογεs.

Ανώνυμος είπε...

Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη έχει δική της δυναμική, πέρα από τους μετά τον Ανδρέα αρχηγούς και αρχηγίσκους. Θα βρει πάλι το δρόμο της χάρη στο αστείρυετο κουράγιο του λαού που την ακολουθεί!

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ απόλυτα λογοπλόκε. να πως μόνο ότι η αντιβενιζελική καφρίλα ορισμένων (λίγων θέλω να πιστεύω) δεν βοηθά

Ανώνυμος είπε...

Λογοπλοκε το εχω ξαναγραψη.Αυτο το πασοκ δεν το ψηφιζω και κριση και γνωμη εχω μα περισοτερο εχω μνημη.Δεν χρειαζετε να αναφερω πραγματα και καταστασεις τα γνωριζετε. Στην περιοχη μου ειχε εκλεγει ενα νεο παιδι με νεα ηθη ιδεες καινοτομιες για μεγαλες και σωστες μεταριθμισεις το οποιο υα αδικιθη γιατι με αυτους τους μαυρογιαλουρους του πασοκ θα αφομειωθη και θα εχουμε εναν πολιτικαντη ακομη.1944

Ανώνυμος είπε...

12:08# Διαβαζω αλλα δεν εχω παρει θεση ακομη για το θεμα αλλα το σχολιο το δικο σου αποκαλωντας οσους δεν γουσταρουν Βενιζελο (εγινε καποτε το αναποδο μην το ξεχνας) να τους αποκαλεις καφρους, μαλλον αυτο ειναι που δεν βοηθα καθολου κα καθολου καλε μου φιλε.
Εαν εγω πχ ανηκα σε αυτους τους λιγους που λες (προσωπικα πιστευω ειναι παρα πολλοι) το πιθανοτερο ητανε να μην ψηφισω Πασοκ οταν απο τωρα αρχισαν να επαναλαμβανονται τα αρωστα και διχαστικα φαινομενα του 2007. Κριμα.....
Προειπα δεν εχω παρει θεση αλλα καλε μου φιλε δεν ειναι χρησιμο να κουσεισ τι θελουν να πουν και αυτοι που αντιδρουν??? ειναι αληθεια αυτα που καταγγελλουν για τους συγκεκριμενους και πολλους αλλου που ακουγονται για υπονομευση?? αυτο θα πρεπει να δεις και να το αντικρουσεις με επιχειρηματα γιατι δεν μπορω εγω να δεχθω οτι δν τρεχει κατι οταν ολοι αυτοι που ητανε απεναντι 2 χρονια να συσπειρονονται γυρο απο τον αρχηγο και οι υπολοιποι να τρωνε φολλα!!! Θελει συζητηση το θεμα και μεγαλη προσοχη απο τον κατα τα αλλο αξιο και εξυπνο Βενιζελο. Αν τους θελει ολους οκ, αν θελει τους μισους καλως πραττει. Αυτα...

ακυβέρνητος είπε...

Αυτά που περιγράφεις Λογοπλόκε είναι αληθή, αλλά δεν έγιναν από μόνα τους.
Το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για «τη μεγάλη αφαίμαξη των κοινωνικών δυνάμεων που παραδοσιακά το στήριζαν». Ο λαός δεν κατάπιε ξαφνικά το μαγικό χάπι και του άλλαξαν τα μυαλά, ούτε χάζεψε. Στήριζε το κίνημα που θεωρούσε (και τότε ήταν) σοσιαλιστικό. Εφόσον αυτό μετεξελίχθηκε δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει ο λαός να το ακολουθήσει. Συμβόλαιο έχουν;

Οι πολιτικές που εφαρμόσθηκαν, το λες κι εσύ, ήταν απάνθρωπες. Εγώ θα προσέθετα χωρίς λογική, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς ορίζοντα, χωρίς όραμα, χωρίς πάτο στο βαρέλι, χωρίς κόκκινες γραμμές, χωρίς ισοκατανομή. Με μια λέξη; ΑΔΙΚΕΣ ! Έγιναν βιαστικότατα υπό την απειλή των δανειστών για χρεοκοπία, ενεργοποίηση των ασφαλίστρων κινδύνου, έξοδο από το ευρώ. Τα 2 πρώτα ήδη έγιναν, το 3ο αναμένεται.

«Το κίνημα δεν θα είναι ενωμένο». Μήπως τρελάθηκαν και οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που το εγκατέλειψαν στο 1ο ή στο 2ο μνημόνιο; Δικαιώθηκαν ή όχι; Νέα μέτρα έρχονται από τον Ιούνιο. Οι επικουρικές κόβονται αναδρομικά (!!!!!) από 1/1/12. Το εφάπαξ επίσης. Νέα μέτρα ύψους 14 δισ. “πρέπει” να παρθούν. Βλέπεις να σταματάνε πουθενά οι απαιτήσεις των δανειστών; Όσο λέμε (λένε) «ναι», θα ζητάνε κι άλλα.

Είμαι από αυτούς που στήριξαν τις αρχικές επιλογές του Παπανδρέου. Πίστευα και πιστεύω ότι υπήρχε αναγκαιότητα να μπει ένα τέλος στο μπάχαλο της πατρίδας μου. Όταν τα έλεγα με θεωρούσαν τουλάχιστον γραφικό, εκτός τόπου και χρόνου, εκτός πλανήτη. Η συντριπτικότατη πλειοψηφία των συμπολιτών μου (τουλάχιστον αυτοί με τους οποίους συνομιλώ) πιστεύουν ότι έπρεπε να συνεχιστεί (για πάντα;) η ασυδοσία, οι αυξήσεις χωρίς καμία λογική σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, προϊόντα, υπηρεσίες, φόρους, χαράτσια… Μετά από 2,5 χρόνια απάνθρωπης και ΑΤΕΛΕΣΦΟΡΗΣ λιτότητας έχω την αίσθηση ότι όχι μόνο δεν σταμάτησε το μπάχαλο, αλλά τώρα εκτός από δημοσιονομικό πρόβλημα, ακόμη χειρότερα, αποκτήσαμε και κοινωνικό. Έχεις την αίσθηση ότι τα μέτρα που πάρθηκαν ήταν για το καλό του λαού; Γιατί μέχρι τώρα εγώ διαπιστώνω ότι ο λαός πάει κατά διαόλου, ενώ αντίθετα οι μόνοι που χαμογελούν είναι οι δανειστές, οι κερδοσκόποι κάτοχοι των CDS και οι ηλίθιοι!

Εμείς μπορούμε να λέμε, να γράφουμε, να τσακωνόμαστε, να αμπελοφιλοσοφούμε με τις ώρες. Λογοπλόκε, το ξέρεις καλύτερα από μένα γιατί παρακολουθείς τα γεγονότα και αφουγκράζεσαι το λαϊκό αίσθημα, υπάρχει πολλή και μεγάλη φτώχεια στο λαό. Τι θα απαντήσουμε σε κείνον με τα 2 παιδιά που έμεινε άνεργος στα 50 του και δεν έχει ούτε ένα πιάτο φαί να τους δώσει. Να κάνει υπομονή και καααααάποια στιγμή όλα θα πάνε καλά; Θα ζει μέχρι τότε;
Όποιος πιστεύει ότι αυτά είναι λαϊκισμός, δεν είναι μόνο εκτός πραγματικότητας, είναι ΜΑΛΑΚΑΣ.
Προσωπικά χέστηκα αν η Μέρκελ πάρει ποτέ τα λεφτά της. Αν είναι να πεθάνει 1 εκατομμύριο Έλληνες και άλλα 2 να μεταναστεύσουν, μη σώσει και τα πάρει ποτέ!

Τέλος θα σου πω ότι τον Βενιζέλο τον εκτιμούσα. Λάθος μου, το αναγνωρίζω. Ο άνθρωπος είναι τεράστιος ψεύτης και μας δουλεύει χοντρά. Απλά έχει υπερκτιμηθεί το “λέγειν” του (ελλείψει άλλου δηλαδή). Ένα παράδειγμα από τα χιλιάδες ψέματα που έχει αραδιάσει μπορείς να διαβάσεις στο:
http://www.epikairo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10544:2012-03-26-06-05-25&catid=1:apopsi&Itemid=27

Ανώνυμος είπε...

Να σου αναγνωρίσω, Λογοπλόκε, ότι ανταποκρίνεσε στα σχόλιά μ!
m

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΤΑΛΑΝΤΗ είπε...

Ρε Βενιζέλε αντε παράτα μας, πάρτω απόφαση δεν σε ψηφίζω πάϊ και τελείωσε.Η διαφορά μας είναι οτι εσύ είσαι το βαθύ ΠΑΣΟΚ και την εξουσια τη θέλεις για σύζυγο. Εμείς οι βαθειά ΠΑΣΟΚ για ερωμένη.

Ανώνυμος είπε...

Η πολιτική θέλει,ήθος, θάρρος,ιδέες,το πιο συμαντικό να ακούει τον πολίτη, δεν θα του χαριστώ, τα διεκδικώ όλα!
maria