Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ !...


Η παροιμιώδης σκηνή της αγοράς γνωστή σε όλους μας : - Περάστε κόσμε… ΄Όλα στη φτήνια… Ό,τι πάρετε ένα τάλιρο !... ΄Αστο αυτό κυρά μου, κάνει δέκα !!!

Την έφερε στο μυαλό η συγκυρία και η συμπεριφορά των κυβερνώ-ντων, που βολοδέρνοντας ανάμεσα στις προεκλογικές τους εξαγγελίες και δεσμεύσεις και την αμείλικτη πραγματικότητα, που δεν τους ήταν, καθόλου, άγνωστη, πανε από ρεζίλεμα σε ρεζίλεμα.

Δεν πέρασαν μέρες από την πομπώδη εμφάνιση των τριών κυβερνητικών εταίρων, στην τελευταία τους συνάντηση και τη διαβεβαίωσή τους, πως δεν θα υπάρξουν, για το 2012, επί πλέον μέτρα περικοπών. Και πριν αλέκτωρ λαλήσει, ο υπουργός Βρούτσης, επιβεβαιώνει το μπάχαλο και το γελοίο της (κυβερνητικής) υπόθεσης, ανακοινώνοντας μειώσεις 23% στο εφ΄ άπαξ των εργαζομένων στο δημόσιο !

Κάπου ο επί της εργασίας υπουργός να μιμείται τον πωλητή της αγοράς, υποστηρίζοντας, πως «άλλο το εφ΄ άπαξ, δεν πιάνεται !...».

Το προεκλογικό …ξεψάρωμα και της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, οδήγησε τους αρχηγούς τους σε απλόχερες και αβανταδόρικες εξαγγελίες, υπό τον οίστρο της προσπάθειας υπεράσπισης του …Ευρώ ! Τώρα, προσγειωμένοι στην τροϊκανή πραγματικότητα, επιχειρούν να το παίξουν τριμπλαδόροι, το μόνο, όμως, που καταφέρνουν, είναι να προσομοιάζουν στον …Πίου !

΄Αφησα χωριστά το Φώτη, επειδή αυτό δεν διαλάλησε προεκλογικά πολλές εκπτώσεις, η τωρινή, όμως συμπεριφορά του δείχνει προσπάθεια μίμησης των παπάδων του μεσαίωνα : τα βαπτίζει και τα βλέπει, όλα, «ψάρια» και τα τρώει !

Ο Κουβέλης κι η ΔΗΜΑΡ φαίνονται εγκλωβισμένοι σ΄ ένα σπιράλ εξελίξεων και το κύριο που κάνουν, δεν είναι να τις επηρεάσουν, αλλά να τις παραλλάξουν, προκειμένου να τις αποδεχτούν και να τις στηρίξουν…

Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά, όμως, τα περιθώρια όλο και στενεύουν και στο πολιτικό «χρηματιστήριο» οι μετοχές των κυβερνητικών όλο και πέφτουν χαμηλότερα, φέρνοντας το «κραχ» όλο και πιο κοντά !...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανοιξτε τα αρχεια σας στα σχολια των διαφορων αναρτησεων και θα δειτε οτι και εγω και πολλοι αλλοι αναγνωστες ειχαμε γραψει απο τηω πρωτη κιολας μερα της συστασης των τριων, οτι θα πανε το πολυ μεχρι τον Σεπτεμβριο και εκλογες τον Οκτωβριο. Γιατι...
1)Δεν επρεπε να ειχανε κανει τα καρογκιοζιλικια που εκαναν οι Πασοκοι ολο αυτο το διαστημα με τα γνωστα τραγικα αποτελεσματα, απο αποτυχια του προγραμματος μεχρι ανατροπη του ΓΑΠ και πτωση της εκλεγμενησ κυβερνησης.
2) Αφου εγινε το (1) λαθος, γινεται και το δευτερο με την κυβερνηση Παπαδημου που ξεσχιστηκαν να την αποδομισουν και να πανε σε εκλογες.
3) μετα τα 2 λαθη προχωρουν στο 3ο, δεν ενε την αληθεια στον κοσμο αλλα τον δουλευουν προεκλογικα.
4) Δεν κανουν κυβερνησ στις 6 Μαϊου με ανοικτα χαρτια στον Λαο αλλα συνεχιζουν τις προεκλογικες βλακειες καθ'οδον προς την 17 Ιουνιου με στοχο να κανουν τους Ταλιμπαν του Συριζα αξιωματικη αντιπολιτευση.
5)και τελευταιο, κανουν την κυβερνηση της συμφωρας παγιδευμενοι πλεον στις μπαρουφες τους και πελαγωμενοι εκφραζουν τρεις διαφορετικες εκδοχες για την διακυβερνηση της χωρας ερημην της Τροϊκας.
Μοιραιοι και οι τρεις τους.

ακυβέρνητος είπε...

Δεν θα υπενθυμίσω αυτά που έλεγα πριν από λίγο καιρό και μου την έπεφταν οι ...καθαρόαιμοι και ...γνήσιοι αγωνιστές του ΠΑΣΟΚ και του σοσιαλισμού. Αυτοί μένουν και επιμένουν στη σφραγίδα, ανεξάρτητα ποιος την έχει και τη χρησιμοποιεί, ανεξάρτητα την ιδεολογία του, το στελεχιακό του δυναμικό, την πολιτική που εφαρμόζει.
Το μόνο που θα κάνω είναι να τους προτρέψω να ψαχουλέψουν λίγο τις προηγούμενες (μέχρι πολύ πρόσφατα) δηλώσεις του τρίο Στούντζες για να διαπιστώσουν τι κοροιδιλίκι πέφτει.
Κορυφαία όλων θεωρώ τη δήλωση και των τριών (και των ΜΜΕ) να μη βγει ο Τσίπρας γιατί θα γίνει πτώχευση και επιστροφή στη δραχμή. Την επαύριον των εκλογών πανηγύριζαν και οι τρεις τους (και τα ΜΜΕ, ελληνικά και ξένα) πως ο λαός επέλεξε το ευρώ και έλεγαν πως ξεκινούν τον αγώνα για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου με αργά και σταθερά βήματα. Δεν θα γίνουν νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, δεν θα απολυθούν 150000 Δ.Υ., θα δοθεί έμφαση στο κοινωνικό κράτος με αυξήσεις σε πολυτεκνικά και προνοιακά επιδόματα.
Σήμερα ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ τους, λένε πως παρά τις όποιες θυσίες μας, δεν έχουμε αποφύγει τη πτώχευση, πως η πτώχευση είναι ορατή.
Αναρωτιέμαι, τι έκανε λάθος ο λαός μετά τις εκλογές ώστε να αλλάξει το κλίμα και να κινδυνεύουμε και πάλι με πτώχευση;;;
Κάτι μου λέει ότι το λάθος το έκανε στις εκλογές.

ΥΓ: Όταν και όποτε γίνουν νέες εκλογές τα ποσοστά θα αλλάξουν. Ο ένας θα πέσει πολύ ή λίγο, ο άλλος θα ανέβει πολύ ή λίγο. Το αποτέλεσμα θα είναι να έχουμε και πάλι τρικομματική η δικομματική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Βενιζέλο, που διαδέχθηκε το Σαμαρά, που διαδέχθηκε τον Παπαδήμο;;;
Καλά το πάμε.
Στην Ιατρική λέγεται σχιζοφρένεια…

Ανώνυμος είπε...

Τη στιγμή που το υπουργείο Εργασίας ξεκίνησε τις ανακοινώσεις των περικοπών, αρχής γενομένης από τα εφάπαξ, το ΠΑΣΟΚ που συμμετέχει στον κυβερνητικό σχηματισμό προτείνει τη δημιουργία ενός «Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών», με στόχο τη διασφάλιση αξιοπρεπούς σύνταξης.
-------
Οπως πολλοι θα θυμαστε αυτη η προταση ανηκει στον πανσοφο Μιμη Ανδρουλακη που περιεφερε εδω και καιρο απο καναλι σε καναλι (στο Μεγαλο καναλι δηλαδη) ο οποιος πελαγοδρομει μεταξυ μυθυστορηματων και πολιτικων θεωριων.
Ρε τι εχουμε παθει με αυτους τους εκ μεταγραφης κουμουνιστες.

Α.Π.Μπερνωρίτης είπε...

Διαφωνώ με τις προσεγγίσεις σας. Η κυβέρνηση των τριών θα οδηγήσει τη χώρα στη δραχμή και θα εξαντλήσει την τετραετία. Θα δικαιολογ΄σει την πολιτική της ως αποτέλεσμα της στάσης των ετέρων και θα ρίξει όλες τις ευθύνες στον ΓΑΠ (ο οποίος ως γνωστόν φταίει για τα πάντα!!!). Η ενδημική για αρκετά χρόνια φτώχια, που θα εκολουθήσει) θα δώσει σε κάποιους ευκαιρίες πλουτισμού, σε κάποιους που θα έχουν πλάτες στην Κυβέρνηση. Γι αυτό και οι τρεις θα γαντζωθούν στην εξουσία. Εάν έχουν περισσότερο νιονιό θα "υποχωρήσουν" στο αίτημα του κυρ Φώτη για απλή και ανόθευτη αναλογική και θα παραμείνουν για 40 χρόνια στην εξουσία (έτσι δεν έκαναν οι Ιταλοί Χριστιανοδημοκράτες για να αποκλείσουν το PCI από την κυβέρνηση;Τηρουμένων των αναλογιών βέβαια, γιατί εκεί που έχεσε ο Μπερλουσκόνι βγήκε ο Τσίπρας)

Ανώνυμος είπε...

Καπου διαβασα οτι ενας μαλλον οικονομολογος δηλωσε πως η Ελλαδα καταστρεφεται βασει σχεδιου. Και ρωτω καλοπιστα, ενταξει ο ΓΑΠ δεν το ειδε αυτο γιατι οπως λενε ειναι ''Προδορτης'', ενταξει δεν το ειδε ο Παπαδημος γιατι δεν ξερω τους λογους. Καλα δεν το Βλεπει τωρα ο Αντωνης και να τους ξαποστειλειο τους Τροϊκανους μαζι με τα μνημονια εαν οντως ισχυει οτι δηλαδη καταστρεουν την Χωρα βασει σχεδιου?? ειναι πολυ σοβαρο και απορω λοιπον πως δεν το βλεπουν και γιατι δεν κανουν κατι αν το βλεπουν!!! ιδου το ερωτημα και η απορια για καθε καλοπιστο αλλα και κακοπιστο που θελει να στησει ειδικα δικαστηρια.

Ανώνυμος είπε...

Νευριαζω που ξεχάσαμε τον "κουρασμενο" της Ραφηνας, ο οποίος άφησε την χώρα πτωχευμενη κ κανένας δεν ασχολείται μαζί του...