Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

ΑΣ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΠΟΥ !...


Ανακοίνωση του Γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου :
 
"Προ καιρού, "μάθαμε" με αφορμή την έκδοση ενός βιβλίου, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, στην πρώτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που συμμετείχε ως Πρωθυπουργός, προκάλεσε αμηχανία στους Ευρωπαίους ηγέτες, γιατί λέει, μίλησε με ευθύτητα για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Ποιο ήταν το συμπέρασμα των εγχώριων σχολιαστών; Ο Παπανδρέου άνοιξε την πόρτα για να οδηγηθούμε στο μνημόνιο!
 
Σήμερα, "μαθαίνουμε" ότι, παραπλανήσαμε τους εταίρους μας δίνοντας τους στοιχεία για την ελληνική οικονομία που παρουσίαζαν την κατάσταση καλύτερη από ό,τι ήταν, με αποτέλεσμα να γίνουν λάθη στο πρώτο μνημόνιο. Ποιο είναι το συμπέρασμα των εγχώριων σχολιαστών; Ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του ευθύνονται που οδηγηθήκαμε στο μνημόνιο!
 
Όμως, οι κυβερνώντες μέχρι το 2009, όπως και μέρος των ΜΜΕ, προκειμένου να πλήξουν τον Γιώργο Παπανδρέου, υποστηρίζουν ότι η κυβέρνησή του "πείραξε" τα στοιχεία για να εμφανίσει μεγαλύτερο το έλλειμμα. Ας "σταθεροποιηθούν" κάπου. Και το ένα και το άλλο μαζί, και καλύτερη και χειρότερη εικόνα της οικονομίας ταυτόχρονα, δεν γίνεται.
 
Θα μπορούσαμε ίσως, να ζητήσουμε από όλους εκείνους που είτε προβαίνουν σε δηλώσεις είτε σχολιάζουν δηλώσεις, να προσδιορίσουν επιτέλους την "ευθύνη" της κυβέρνησης Παπανδρέου. Πως τη θέλουν, έτσι ή αλλιώς; Να καταλήξουν και να μας ενημερώσουν. Αλλά είναι βέβαιο ότι, το μόνο που θα καταφέρουν να κάνουν είναι να διαφωνήσουν.
 
Ο λόγος είναι απλός. Καθένας τους μιλά έχοντας τη ματιά του στραμμένη στη δική του βολική εκδοχή. Αποφεύγουν απλές αλήθειες. Απλά στατιστικά στοιχεία. Και τελικά, όλοι μαζί, επιχειρούν να αποκρύψουν ό,τι δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς τους ή ό,τι τους βαραίνει. Οι μεν, οι μέχρι το 2009 κυβερνώντες, την ανεύθυνη και τελικά εγκληματική πολιτική τους. Οι δε, οι εταίροι μας, την σιωπή που τους χαρακτήριζε μέχρι τότε και την στάση που επέδειξαν στην συνέχεια. Ατολμία και αναποφασιστικότητα.
 
Η συντηρητική ηγεμονία στην ΕΕ ξόρκιζε το κακό. Μόνο όταν οι αγορές δια της ελληνικής οικονομίας έβαλαν κατά του ευρώ άρχισαν να κατανοούν ότι, το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά το σύνολο της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Και οι άλλοι, οι σχολιαστές, τον εθισμό τους στην γνωστή επωδό, για όλα ευθύνεται ο Παπανδρέου.
 
Τώρα, που κάποιος ανέλαβε τη ευθύνη και έπεσε πάνω στη φωτιά που άλλοι άναψαν, μπορούν να λένε ό,τι νομίζουν. Ποια όμως είναι η αλήθεια; Ο Γιώργος Παπανδρέου, μίλησε από την πρώτη στιγμή όπως είχε χρέος έναντι της χώρας και του Ελληνικού λαού, για την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ότι το δημοσιονομικό πρόβλημα δεν είναι παρά μόνο η κορυφή του παγόβουνου -τότε δεν γνωρίζαμε καν το πραγματικό ύψος του ελλείμματος, παρά μόνον ότι δεν ήταν 6% αλλά τουλάχιστον διπλάσιο.
 
Όλοι μαζί, και εμείς και οι εταίροι μας, μάθαμε τα πραγματικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας στα τέλη του 2010. Τότε αποκαλύφθηκε ότι, τελικώς, το έλλειμμα ούτε 6% ήταν, ούτε 12,5% ήταν, αλλά 15,6%. Τότε διαμορφώθηκε και το τελικό ύψους του χρέους, όπως και μια σειρά μεγεθών της ελληνικής οικονομίας. Τότε για πρώτη φορά, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τα στατιστικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας.
 
Αυτά που τώρα αποδέχονται όλοι, ακόμη και η ΝΔ, με την ψήφο των βουλευτών της για τον προϋπολογισμό. Βήμα - βήμα διαμορφώθηκε το παζλ της πολιτικής ασυνειδησίας που επέδειξαν οι κυβερνώντες μέχρι το 2009. Όλοι γνωρίζαμε όμως, και εμείς και οι εταίροι μας, ότι παρά το θηριώδες έλλειμμα, η ανάπτυξη βρισκόταν στα τάρταρα. Μόνο που όλα αυτά είναι γνωστά από την πρώτη στιγμή. Δεν είναι νέα στοιχεία. Ούτε αποτελούν αποκάλυψη.
 
Ας είναι προσεκτικοί, λοιπόν, όσοι μιλούν ή σχολιάζουν δημοσίως, μηδενός εξαιρουμένου εντός ή εκτός των συνόρων. Εκτίθενται"

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπαινω στην ουσια αφου ειναι και γνωστα και αποδεδειγμενα τα πραγματα. Εγω τουλαχστον τα εχω ξεκαθαρισμενα στο μυαλο μου και ειμαι σταθερα με τον 'Προδοτη'.
Ομως, δεν μπορω να καταλαβω ή μαλλον κατανοω γιατι του επιασε ολους αυτους η κωλοπιλαλα, μετα απο τοσους μηνες που περασαν απο την προδοσια των Πασοκων να των ριξουν, και ασχολουνται ολο και πιο συχνα και συνδονισμενα με τον ΓΑΠ!!!! Μα δεν υπαρχει ΜΜΕ να μην ακους και τουλαχιστον μια αναφορα στον Παπανδρεου (αρνητικη ενοειται). Δεν μπορει να ειναι τυχαιο και συναμα τοσο συντδονισμενο. Κατι ξερουν αυτοι και γιαυτο φοβουνται. Βρε μπας και ΕΡΧΕΤΕ???

Ανώνυμος είπε...

Δε βαριέσαι, ας είμαστε με τους "προδότες" εμείς. Ας είναι οι άλλοι με του "πατριώτες"...............

Ανώνυμος είπε...

Κι εγω σταθερα με τον "προδοτη"

Nikos Antonatos είπε...

Βαλτε και εμενα με τον " προδοτη ".

Ανώνυμος είπε...

Τα ρεστα μου για τον ''Προδοτη''

Ανώνυμος είπε...

Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ...
Κυβέρνησε με μία σκατοπαρεα που τον εγκατελειψε στα δύσκολα..
Να τους λουζεσαι...
Αντε γεια..