Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΑΛΛΗ ΜΙΑ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ" !...


Με το δίκιο τους οργίστηκαν οι του ΠΑΣΟΚ με όσα είπε ο θορυβοποιός κ. Βορίδης για τον ιδρυτή του κόμματός τους. Και σε αυτήν την περίπτωση όμως έδειξαν πως η επιλεκτική μνήμη (ή μάλλον η επιλεκτική λήθη) έχει γίνει δεύτερη φύση τους. Ισως αυτό είναι το ισχυρότερο όπλο τους στον αγώνα επιβίωσης που δίνουν αφότου αποκαθηλώθηκαν από τα μεγαλεία του 44%. Ξεχνούν λοιπόν -δηλαδή δεν θέλουν να θυμούνται- πως ούτε ο κ. Βορίδης ξύπνησε μόλις χθες αντιπαπανδρεϊκός ούτε αυτοί πληροφορήθηκαν μόλις χθες την ύπαρξη του κ. Βορίδη και τις ιδέες του.
 
Οι «πράσινοι» συγκυβέρνησαν με τον πρώην ΛΑΟΣ, ακόμα πιο πρώην Ελληνικό Μέτωπο και επί του παρόντος Νεοδημοκράτη πολιτευόμενο, την «ευφυΐα» του οποίου (δηλαδή την ικανότητά του να λέει κοινοτοπίες με περισπούδαστο ύφος) εξαίρει και ο επίσης θορυβοποιός κ. Πάγκαλος. Από κοινού με τον ΛΑΟΣ και τους τέσσερις κυβερνητικούς του πάλεψαν για τη σωτηρία της πατρίδας... Τίποτα δεν γνώριζαν τότε για το παρελθόν του κ. Βορίδη, παγκοίνως γνωστό μολαταύτα; Δεν τους ενοχλούσε η σχέση του (όχι σε ηλικία εφήβου) με τον Γεώργιο Παπαδόπουλο και η πολιτικοπνευματική συγγένειά του με τον Λεπέν; Εβαζαν άραγε νερό στο κρασί τους ή περισσότερα παγάκια στο ουίσκι τους επειδή τους υποχρέωνε ο ευγενής κοινός σκοπός τους;
 
Δεν είναι σαν το ηλεκτρικό ρεύμα η μνήμη, εναλλασσόμενη. Δεν αλλάζει η ένταση και η κατεύθυνσή της ανάλογα με τα μικροπολιτικά παιχνίδια και τις ανάγκες της προπαγάνδας. Κάποια κόπωση, ναι. Ηθελημένες παραγραφές, επίσης ναι, ιδιαίτερα όσον αφορά πράγματα και οράματα που φάνταζαν σπουδαία κάποτε, όχι παλιά, αλλά ο καιρός τα αποκάλυψε στη ρηχότητά τους. Αλλο αυτό όμως και άλλο η απόλυτη εξάρτηση της λειτουργίας της μνήμης από συγκυριακά συμφέροντα.
 
Υπερασπίζοντας σήμερα τον Ανδρέα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όσοι μεγάλωσαν στον ίσκιο του, δεν υπερασπίζουν κάποιο τοτέμ, ένα είδωλο που κείται πλέον εκτός της Ιστορίας, αλλά το ίδιο τους το παρελθόν. Αλλά, αν υπερασπίζουν όντως την ιστορία τους, θα ’πρεπε να βρουν τρόπο να δηλώσουν ότι ενοχλήθηκαν από την κραυγαλέα υφαρπαγή που διέπραξε ο κυβερνητικός τους εταίρος: η Ν.Δ. Κι όμως. Οσο ξέρω, ουδείς ΠΑΣΟΚτζής κοινοποίησε επίσημα τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι οι «γαλάζιοι», με ξεθυμασμένη φαίνεται την έμπνευσή τους, πήραν από τα χείλη και τα πανό των «πράσινων» ένα σύνθημα που αποτελεί στοιχείο της ταυτότητάς τους και το ιδιοποιήθηκαν. Εννοώ το «Νέα Ελλάδα» που προβάλλεται πλάι πλάι με το «Νέα Δημοκρατία», δίκην εξισώσεως.
 
Ουδείς «πράσινος» θυμήθηκε το «Εμπρός για μια νέα Ελλάδα»; Ουδείς το ακόμα πιο χαρακτηριστικό «Εμπρός, Αντρέα, για μια Ελλάδα νέα»; Πώς ακριβώς τιμά τον γενάρχη του το ΠΑΣΟΚ; Λησμονώντας τη συνθηματολογημένη πολιτική κληρονομιά του; Τίποτα δεν τους πειράζει πια αφότου το πιο δικό τους σύνθημα, «η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες», το σφετερίστηκε πρώτα ο ΛΑΟΣ κι ύστερα η Χ.Α ;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://pame-mazi.blogspot.gr/2013/07/blog-post_446.html