Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΑΝΤΩΝΗΣ ...MUNCHAUSEN !...


Το παραδοσιακό "κόλπο" της πολιτικής και των πολιτικών δεν τίθεται σε καμιά αμφισβήτηση, έστω και αργά, όλος ο κόσμος συζητάει, επισημαίνει και κατακρίνει το γεγονός των υπερφίαλων προεκλογικών λόγων και υποσχέσεων και των περιορισμένων, ολιγαρκών και, εν πολλοίς, αντίθετων, μετεκλογικών, πράξεων.

Τα πράγματα δείχνουν, πως στο εξής, τα προγράμματα, οι εξαγγελίες και οι φανφάρες, θα περνούν από το λαϊκό κόσκινο και θα εκτιμούνται προσεκτικά και ρεαλιστικά.
Ίσως το ξέσπασμα της κρίσης, μεταξύ των άλλων, να οδηγήσει, αν όχι στην εξάλειψη, τουλάχιστον στο δραστικό περιορισμό του φαινομένου της ανέξοδης ρητορείας και υποσχεσιολογίας, στο σταμάτημα της πρακτικής του χαϊδέματος των αυτιών.

Λέμε ίσως κι όχι σίγουρα, επειδή η πολιτική, όχι ως επιστήμη, (ως τέτοια θεωρείται η τέχνη του εφικτού...), αλλά ως πράξη και ως συμπεριφορά, είναι βαθιά εμποτισμένη με το στοιχείο της ανευθυνότητας και τη νοοτροπία του ωχαδερφισμού !

Δεν είναι χωρίς βάση η εκτίμηση, πως η βουλιμία για την εξουσία τυφλώνει και, τελικά, αλλοτριώνει τους πολιτικούς, που καθίστανται ακατάσχετοι στις υποσχέσεις τους και αδίστακτοι στην εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.

Παρ΄ όλα όσα έχουν γίνει στο απώτερο, αλλά και το πρόσφατο παρελθόν, παρά τα δεινά που συσσώρευσαν στη χώρα οι πολιτικάντικες πρακτικές και συμπεριφορές, κάποιοι νεόκοποι λιγούρηδες της εξουσίας συνεχίζουν, απτόητοι και ασυγκίνητοι, το ίδιο βιολί, δείχνοντας μια εγκληματική εμμονή στην, πάση θυσία, επίτευξη των ματαιόδοξων στόχων τους. Ο Αντωνάκης ο Σαμαράς αποτελεί μια χαρακτηριστική και συνάμα θλιβερή, τέτοια, περίπτωση !

>>>Διαβάστε τη συνέχεια...


Με τις παρωπίδες, όχι μόνο στη συνήθη, πλαϊνή, θέση τους, αλλά και μπροστά στα μάτια του και το μυαλό του, συνεχίζει την προκλητική, όσο και υπονομευτική συμπεριφορά του, ανακαλύπτοντας θαυματουργά βότανα και ελιξίρια, τα οποία επισείει και προπαγανδίζει, επιδιδόμενος σ΄ έναν πρόστυχο μαυραγοριτισμό των ελπίδων του ελληνικού λαού.
Ο τζούφιος αντιμνημονιακός του δρόμος, η κομπογιαννίτικη συνταγή του για την εξάλειψη του ελλείμματος, (σε 18 μήνες !...), οι κάλπικοι κομπασμοί του για το φούντωμα της ανάπτυξης, η αλήτικη τακτική του μηδενισμού κάθε κυβερνητικής προσπάθειας, δείχνουν και αποδεικνύουν, πως ό,τι έχει προηγηθεί κι όσα έχουν συμβεί, ούτε τον επηρέασαν, ούτε τον συνέτισαν ! Αμετανόητος λαϊκιστής, αθεράπευτα προσανατολισμένος στη μικροπολιτική και το φανατισμό !...

Στην επικείμενη φιέστα που ετοιμάζει στο Ζάππειο, πρόκειται να ξεπεράσει ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό, επιδιδόμενος σ΄ ένα κρεσέντο κριτικής ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, μηδενίζοντας τα πάντα της και προεξοφλώντας την πλήρη αποτυχία της, με την ίδια ευκολία με την οποία, στη συνέχεια, με φανφάρες και σαλπιγγίσματα, θα παρουσιάσει τη νέα, βελτιωμένη έκδοση του θαυματουργού φίλτρου, για τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας.

Στην αναζήτηση της περίπτωσης, που θα ταίριαζε και θ΄ αποτύπωνε καλύτερα το φαινόμενο Σαμαράς, καταλήξαμε πως έχουμε να κάνουμε με την σύγχρονη, ελληνική, έκδοση του Βαρόνου Μunchausen, του μυθοπλάστη τύπου της ιστορίας και της γελοιότητας !...

Δεν υπάρχουν σχόλια: