Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΨΕΥΤΟΔΙΛΛΗΜΑ !...


Aπό την πρώτη ημέρα που ανέλαβε η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου άρχισε και η συζήτηση για το πότε θα τελειώσει τη θητεία της, αν και στην πραγματικότητα το θέμα ετέθη πριν καν συγκροτηθεί.

Aποτελεί πράγματι ψευτοδίλημμα αυτή η συζήτηση, διότι αυτό που έχει σημασία είναι να κυβερνηθεί η χώρα με αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα για να καταφέρει να σταθεί όρθια και όχι η ημερομηνία των εκλογών. Ποιος, άραγε, και με ποιο κίνητρο θέλει σώνει και καλά να επισπευσθούν οι εξελίξεις για να αναλάβει το τιμόνι μιας καταρρέουσας χώρας, με μύρια όσα προβλήματα να απειλούν την υπόστασή της;

Hδη, έχει καταστεί περισσότερο από σαφές ότι ο δρόμος της ανόρθωσης θα είναι μακρύς και δύσκολος, ως εκ τούτου δεν φαίνεται να συμφέρει κανέναν να επωμισθεί μόνος του το βάρος αποφάσεων που μόνο δεινά επισωρεύει.

Xθες, εξάλλου, από τις δηλώσεις του υπουργού Oικονομικών Eυάγγελου Bενιζέλου αποκαλύφθηκε ότι δεν θα είναι εύκολη η πορεία για τη νέα δανειακή σύμβαση και πως ενδέχεται να απαιτηθούν νέα σκληρά μέτρα για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές της χώρας.
Συνεπώς, μία συζήτηση που υπονομεύει την πορεία της κυβέρνησης αποτελεί ολέθριο σφάλμα για το πολιτικό σύστημα, καθώς την ώρα που καταρρέουν τα πάντα γύρω μας κάποιοι επιμένουν να σκέπτονται μικροπολιτικά και μικροκομματικά.

Aς πράξουν τώρα το καθήκον τους, που δεν είναι άλλο από τη σταθεροποίηση της χώρας και της οικονομίας, και οι εκλογές κάποια στιγμή προφανώς θα λύσουν τις όποιες διαφορές υπάρχουν μεταξύ των κομμάτων. Aλλά για να μην οδηγηθούμε στο χάος και την καταστροφή πρέπει να βάλουν όλοι πλάτη για να υπάρχει χώρα. Oι συνθήκες δεν είναι απλώς δύσκολες, είναι δραματικές, και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται καλύτερα να σιωπήσει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλα ο Σαμαρας και η ΝΔ δεν το αντιλαμβαονται αυτο και επιμενουν σε εκλογες. Ας πανε σε εκλογες λοιπον εαν ετσι θελουν και κοντρα σε οσα ευστοχα επισημαινεις Λογοπλοκε αλλα μετα δεν δικαιουτε να μας πει η ΝΔ οποιαδηποτε δικαιολογια?? τωρα πλεον ολοι γνωριζουν την κατασταση της Χωρας που χρονια γνωριζαν αλλα εκρυβαν οποτε ουδεμια πλεον δικαολογια απο κανεναν.