Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΑΝ ...ΠΛΑΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ !...


Σε καλλιέργειες ...πλαστών και εικονικών τιμολογίων είχαν στραφεί αγρότες της Βοιωτίας και καρπώνονταν παράνομες επιστροφές Φ.Π.Α.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά από ελέγχους του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος προέκυψε ότι στο χωριό Ά... Θηβών αγρότες εξασφάλισαν με παράνομο τρόπο επιστροφές Φ.Π.Α “μαμούθ” οι οποίες υπολογίζονται στα 10 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα μόνο ένας εκ των εμπλεκομένων αγροτών εμφάνισε επιστροφές άνω των 5,6 εκατ. ευρώ.

Όπως τόνισε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ πρόκειται για μία υπόθεση η οποία έχει τεθεί στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών από το καλοκαίρι του 2011 .

Προσέθεσε ότι επί της ουσίας πρόκειται για μία βιομηχανία παραγωγής πλαστών και εικονικών τιμολογίων διακίνησης αγροτικών προϊόντων και πλέον οι σχετικές εκθέσεις του Σώματος αποστέλλονται στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για να ασκηθούν διώξεις. Και φυσικά θα κληθούν να επιστρέψουν τα χρήματα που έλαβαν με την μορφή επιστροφής Φ.Π.Α.
Πιο αναλυτικά κατά τις ίδιες πληροφορίες αγρότες από την συγκεκριμένη κοινότητα οι οποίοι διαθέτουν θερμοκήπια είχαν έλθει σε συμφωνία χονδρεμπόρους από την Αθήνα δημιουργώντας ένα δίκτυο έκδοσης πλαστών και εικονικών τιμολογίων για δήθεν αγοραπωλησίες μεγάλων ποσοτήτων αγροτικών προϊόντων.

Έτσι εξασφάλιζαν επιστροφές Φ.Π.Α.

Σταδιακά εμφάνιζαν όλο και περισσότερες συναλλαγές και βέβαια καρπώνονταν υψηλότερες επιστροφές γεγονός που προκάλεσε υποψίες στις φορολογικές αρχές και ξεκίνησε ο έλεγχος.

Λόγω της πληθώρας των παραστατικών τα οποία στην μεγάλη τους πλειοψηφία ήταν εικονικά η έρευνα κράτησε πολλούς μήνες και με την ολοκλήρωση της στο ΣΔΟΕ εκτιμούν ότι οι παράνομες επιστροφές Φ.Π.Α προσεγγίζουν τα 10 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα στην παρούσα φάση το ΣΔΟΕ και τα Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα με βάση το επιχειρησιακό πλάνο του υπουργείου Οικονομικών προχωρούν σε μεγαλύτερο αριθμό και περισσότερο στοχευμένους προσωρινούς ελέγχους Φ.Π.Α.

Έτσι η ομάδα έργου του υπουργείου για τον έλεγχο της φορολογικής συμμόρφωσης έχει ήδη στοχεύσει σε όσους υπόχρεους Φ.Π.Α παραλείπουν να υποβάλλουν τις προβλεπόμενες δηλώσεις και έχει ετοιμάσει τον κατάλογο των ελεγκτέων περιπτώσεων με βάσει τα απολογιστικά στοιχεία του 2011.

Η επιτάχυνση και η αποτελεσματικότερη διεξαγωγή των προσωρινών ελέγχων υποστηρίζχται και από το ηλεκτρονικό σύστημα Elenxis που βρίσκεται ήδη σε πιλοτική λειτουργία και η χρήση τους θα γενικευθεί εντός του τρέχοντος έτους.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και να ηταν μονον αυτα, ετσι και γινει ερευνα σε βαθος ,θα ανακαλυψουν που και σε ποιες τσεπες πηγαιναν οι επιδοτησεις για τους αγροτες , και ποιοιεπιδοτηθηκαν χωρις να εχουν ουτε ενα στρεμμα γης,απο αυτα και πολλα αλλα εχουμε βρεθει στο χειλος της χρεοκοπιας,το θεμα ειναι οτι παλι θα μεινουμε στις διαπιστωσεις οπως καθε φορα,η δικαιοσυνη αργει να παρει μπροστα,και οταν παρει,εχει παρελθει το αδικημα ,ετσι η διαφθορα δεν εχει τελος,...χ.κ.

Ανώνυμος είπε...

Κατά τα άλλα, όλοι έπεσαν να "φάνε τον Πάγκαλο όταν είπε "μαζί τα φάγαμε"...

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικα δεν δινω δεκαρα τσακιστη τι λεει ο Τσιπρας και ολοι της ιδιας συνονομοταξιας για τον Παγκαλο και συνυπογραφω.Ναι ρε ολοι μαζι τα φαγαμε και τα χωνεψαμε και ηρθε ο καιρος να τα ξερασουμε. Κατα τα αλλα ο ΓΑΠ σας καταχρεωσε αφου απο τον μηχανισμο σε δυο χρονια πηρε δανεια 73 Δισ σε 2 χρονια για να πληρωσει τα σπασμενα του Πρωην Πασοκ και της ΝΔ αφου οι τελευταιοι φωστηρες μονο το 2009 πηρε 75 Δις για μαξιλλαρακι αν θυμαστε και στις εκλογες δεν υπηρχε σαλιο. Αυτα να δουμε ποτε θα τα πουνε και θα τα γραψουν τα διαπλεκομενα για το δικο τους κακλο αν θελουν να ανακτησουν την χαμενη αξιοπιστια τους πριν εξαφανιστουν. Α ρε Γαπ τι εκανες και δεν συνεχιζες την ιδια πολιτικη και μετα απο 4 χρονια να τους παρεδιδες ολους ευτηχησμενους στον επομενο οπως εκαναν ολοι και ας βγαζανε τα ματια τους.

Ανώνυμος είπε...

οΠαγκαλος ειχε δικιο, η δικαιοσυνη δεν ακουσε και δεν στριμωξε κανεναν στην ψειρου, και ο Ρακιντζης μενει στις διαπιστωσεις της διαφθορας περαν τουτου ουδεν ,ολο μπλα-μπλα και απο τηγανητα τιποτα,...χ.κ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΑΠ εκανε οτι ηταν ανθρωπινως δυνατον να κανει ,αν και πολεμηθηκε ,λοιδορηθηκε αγριως το οτι ακομη δεν εχουμε χρεοκοπησει στις προσπαθειες του ΓΑΠ οφειλονται, και αυτη η συμφωνια η επικειμενη, δικη του μαχη ηταν .Η ιστορια του οφειλει τα δικα της ευσημα ,...χ.κ.