Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ !...


Ο Γ. Παπανδρέου είναι ένας ευγενικός και καλόπιστος άνθρωπος και. φυσικά, η ιδιοσυγκρασία του επηρεάζει και καθορίζει και την πολιτική λειτουργία του και συμπεριφορά. Πολλές φορές εμπιστεύτηκε, εύκολα, ανθρώπους, από τους οποίους διαψεύστηκε κατά κόρον και παταγωδώς.

Μία από τις μεγαλύτερες διαψεύσεις του παίζει τελευταία και τείνει να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη : είναι ο Βενιζέλος !...

Τον επέλεξε για το κρίσιμο υπουργείο οικονομικών, έκανε μια συμφωνία μαζί του, στη βάση των αναγκών και συμφερόντων της χώρας κι όχι των όποιων προσωπικών επιδιώξεων, που, ούτως ή άλλως, έπεσαν στο τραπέζι, και στηρίχτηκε απόλυτα σ΄ αυτόν.

Είναι χαρακτηριστικό, πως την επαύριον της αποχώρησής του από την πρωθυπουργία, τόνιζε με έμφαση και ελπίδα, πως "ευτυχώς υπάρχει ο Βενιζέλος και κρατάει τα πράγματα...". ΄Ηταν σε μια (ακόμα) φάση όξυνσης της σκληρής διαμάχης με το τραπεζικό κατεστημένο για το PSI και την περιβόητη ανακεφαλαίωση των τραπεζών...

Στο καίριο αυτό ζήτημα ο Γιώργος, με σύμφωνη γνώμη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, πήγε στη σύσκεψη των αρχηγών με τον Παπαδήμο και υποστήριξε αταλάντευτα την ενίσχυση των τραπεζών με κεφάλαια, τα οποία θα μετατραπούν σε κοινές μετοχές με ψήφο, (μια μορφή κρατικοποίησης...), οι οποίες στη συνέχεια και στη φάση της ανάκαμψης θα πουληθούν από το δημόσιο με κέρδος, κατά προτεραιότητα στους μετόχους των ίδιων των τραπεζών.

Τη θέση αυτή οι Βενιζέλος, Σαμαράς και Παπαδήμος την έκαναν "σκόνη" διαμορφώνοντας μια ενδιάμεση διαδικασία, με χαρακτηριστικά "ναι, μεν αλλά...", με κοινές μετοχές, αλλά χωρίς ψήφο, με μηδαμινά ποσοστά συμμετοχής των μετόχων στην ανακεφαλαίωση και με την εξαγορά των μετοχών αυτών στο άδηλο μέλλον και με όρους - χάρισμα ! Σε τρία τέρμινα και από τα ...κέρδη των τραπεζών !

"Τι τράπεζες, τι μέτοχοι", θα πει κάποιος αδαής νομίζοντας πως είναι το ίδιο, ο υπουργός των οικονομικών, όμως, που - τώρα πια - ξέρει πως δεν είναι το ίδιο πράγμα, ετοιμάζεται να κάνει το τελευταίο, και βασικό, χατίρι των μεγαλομετόχων του τραπεζικού κι όχι μόνο, κατεστημένου !

Αν καθαρογράψεις έναν προς ένα τα ονόματα που παίζουν και πρωταγωνιστούν, θ΄ αποκτήσεις τον κατάλογο με το αφάν κατέ, της ελληνικής οικονομικής ολιγαρχίας, με δράση και έλεγχο σε βασικούς τομείς της Οικονομίας και, φυσικά, απόλυτα υπεύθυνους, για την πορεία της χώρας, τα τελευταία 40 χρόνια, την αφαίμαξη των πόρων της και την χρεοκοπία της.

Ο Γ. Παπανδρέου, πιστός στις αρχές του και τα οράματά του, πλήρωσε τη συνέπειά του με την πρωθυπουργία. Ο Β. Βενιζέλος αλλιώς, φαίνεται να προσεγγίζει και να καθορίζει τις εξελίξεις, ατενίζοντας την πρωθυπουργία, υπό άλλο πρίσμα !...

---------------

Υ.Γ. Στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας, υπάρχει ένα ακόμα ζήτημα, που αναμένεται ν΄ αποτελέσει σημείο τριβής και σύγκρουσης, στο χώρο του ΠΑΣΟΚ κι αφορά την Αγροτική Τράπεζα, την οποία το Βενιζελέϊκο σχεδιάζει να τη δώσει bonus στους ολιγάρχες, μοιράζοντάς τους, τα μερίδια και τα ιμάτιά της !...

11 σχόλια:

yannidakis είπε...

Το κείμενο είναι ρεαλιστικό. Προβλέπω πως θα κατακριθεί από πολλούς, όμως συνεχίζω να πιστεύω πως είναι άκρως ρεαλιστική προσέγγιση :[

Ανώνυμος είπε...

Τώρα παίρνει σάρκα και οστά η σύγκρουση του ΓΑΠ με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, η οποία και εξηγεί πλήρως τη λύσσα των εκφραστών τους κατά του πρώην πρωθυπουργού!

Ανώνυμος είπε...

@11.52
ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΕΓΩ, ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το εχω ξανα γραψει.Ο Βενιζελος προεδρος αυτου του βρωμικου ΠΑΣΟΚ μπορει να εκλεγει(εξερουντε τα νεα παιδια που στηριξαν τον ΓΑΠ) αλλα προθυπουρια δεν θα δη ποτε.1944

indick είπε...

Θα ξεκάνουν την Αγροτική; Μα και βέβαα.Σε τι θα κωλώσουν; Στις ανάγκες του αγροτικού τομέα ή στα συμφέροντα των αγροτών; Χέστηκαν γι αυτούς, όπως χέστηκαν και για τα υποθηκευμένα περιουσιακά τους στοιχεία!

Ανώνυμος είπε...

Διάφοροι -οπουλοι, (Κωστόπουλοι, Αγγελόπουλοι, Μαρινόπουλοι κλπ), Λάτσης, Βαρδινογιάννης, και πάει λέγοντας...Εχεις δίκιο το αφαν κατε!

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από τους γνωστούς "Βενιζελολοβέρδους", υπάρχουν και αυτοί εδώ http://neoi-metarithmistes.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=22. Θα τους ακούσουμε και αυτούς για να αξιολογήσουμε τις θέσεις τους και αν συμφωνούμε με τις αρχές τους να προσπαθήσουμε να τις δυναμώσουμε, να τις εμπλουτίσουμε να τις διορθώσουμε (αν χρειάζεται) να τις υποστηρίξουμε και να τις μεταδώσουμε ή θα κάτσουμε μοιρολατρικά να κλαίμε και να τσατιζόμαστε για τις καιροσκοπικές αρλούμπες του κάθε "Βενιζελολοβέρδου"?
Λογοπλόκε επειδή σε θεωρώ σοβαρό άνθρωπο, σου προτείνω να κάνεις μια ανάρτηση και γι' αυτούς τους ανθρώπους που κάτι θέλουν να πουν αλλά η φωνή τους μέχρι τώρα δεν ακούγεται γιατί μάλλον δεν "πουλάει" ή και δεν συμφέρει, ενώ η φωνή των άλλων και πουλάει και συμφέρει το κατεστημένο βεβαίως. Με λίγα λόγια θέλω να πω ότι υπάρχει και άλλη άποψη που και πρέπει να ακουστεί και πρέπει να αξιολογηθεί και αν αξίζει τον κόπο να υποστηριχτεί, να διαδωθεί και να γίνει εφαλτήριο για μια νέα καλύτερη αρχή.

yannidakis είπε...

"βράβευση τσι μέρας" για το Σάββατο σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η παρούσα καταχώρηση του ιστολογίου.
Το ιστολόγιο είναι πλέον υποψήφιο για την μηνιαία βράβευση "ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ". Καληνωρίσματα :[

Ανώνυμος είπε...

Μιά φιλική συμβουλή!
Μην κοντράρετε τον Βενιζέλο!
Σας κρατάει με τα εμβάσματα στο εξωτερικό της οικογένειας Παπανδρέου.
Τον έχετε ανάγκη, σαν μελλοντικός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, να υποστηρίξει τον ΓΑΠ σας στις εξεταστικές και το ειδικό δικαστήριο.
Λίγα λόγια λοιπόν.
ΞΗΓΗΘΗΚΑΜΕ;

boom είπε...

Στον 23.38
Ανεξάρτητα του τι και ποιον εκφράζεις, η αλητεία σου πάει πακέτο με τύπους του περιβάλλοντος και του κύκλου σας, που μετείχαν στη συμμορία της Θεσσαλονίκης. Και η υπόθεση δεν έχει ανοίξει καν...

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΣΤΡΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΟΥΝ. Ο ΓΑΠ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ. ΕΧΕΙ ΤΟΣΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΠΛΕΟΝ....ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΓΑΠΗ ΕΧΕΙ ΑΠ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. ΑΛΛΟΥ ΨΑΞΤΕ ΓΙΑ ΛΑΜΟΓΙΕΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ.