Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ !...


Η άποψη του blog ήταν πως το ΠΑΣΟΚ δεν θάπρεπε να είχε συνεχίσει την ύπαρξή του και τη λειτουργία του, μετά το 2009. Το έχουμε σημειώσει και ως κριτική στην τακτική του Γ. Παπανδρέου, πως το Φθινόπωρο του 09, όταν ανακάλυψε την έκταση του προβλήματος, που είχε κληρονομήσει, θα ήταν καλύτερο να είχε διαλύσει το ΠΑΣΟΚ, να είχε δημιουργήσει ένα νέο κόμμα με άλλες ιεραρχήσεις – λόγω της κρίσης – και άλλο πρόγραμμα και να είχε προχωρήσει στη διενέργεια νέων εκλογών !

΄Ολ΄ αυτά δεν έγιναν, έγινε ό,τι έγινε κι έτσι ο μεν Παπανδρέου χρεώθηκε τα όποια «κακά» της προϊστορίας του ΠΑΣΟΚ, το δε κόμμα χρεώθηκε την «αιρετική», τωρινή, πολιτική του Γιώργου. (Δεν αναφερόμαστε στις πιστώσεις, που σαφώς υπάρχουν…).

Αυτά, όμως, έγιναν, πέρασαν και δεν αλλάζουν, ενώ δεν έχουν παρά μόνο ιστορική αξία, πια. ΄Ετσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση και με τις πρόωρες εκλογές επί θύραις, η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σ΄ αυτές δεν έχει κανένα νόημα.

Η πολιτική που εφάρμοσε ήταν μια πολιτική έκτακτης ανάγκης, μια πολιτική, εν πολλοίς διασωστική του ημιβυθισμένου σκάφους, μια πολιτική αναγκαστική και με το πιστόλι στον κρόταφο. Η αποτίμηση και η αξιολόγηση της κυβερνητικής πολιτικής της διετίας, δεν είναι δυνατόν, να γίνει τώρα, στο μέσον, αν όχι στην αρχή, του όλου εγχειρήματος και με τις όποιες εξελίξεις να εξακολουθούν σε πορεία κατιούσα και να μην έχουν, καν, σταθεροποιηθεί.

Ο λιπόθυμος, που θα συνέλθει από το χαστούκι που τούδωσες, αν πονάει στο μάγουλο, θα σου ορμήξει ενοχοποιώντας σε ! Πρόκειται για αντίδραση ενστικτώδη κι εκείνη τη στιγμή, φυσιολογική. Η συνειδητοποίηση έρχεται αργότερα και τότε έχουμε τη μεταμέλεια, τη συγγνώμη και την αποκατάσταση…

Τις ώρες τούτες, που ο λαός νοιώθει τους πόνους, όχι από το χαστούκι, αλλά από τη γροθιά των σκληρών μέτρων λιτότητας, αντιδρά ενστικτωδώς και φυσιολογικά, χωρίς να είναι σε θέση, ούτε να σκεφθεί ήρεμα, ούτε να συγκρίνει ή να συνυπολογίσει οποιαδήποτε αποτελέσματα. Στην κατάστασή του, ούτε, καν, σκέφτεται ή ενοχοποιεί, αυτούς που τον λιποθύμησαν, πριν ο Παπανδρέου αναλάβει να τον συνεφέρει, καθοδηγούμενος και ποδηγετούμενος από τους τροϊκανούς, με τη …γροθιά ! Ψάχνει αφορμή για να περιποιηθεί και να μαυρίσει αυτούς που τον γρονθοκόπησαν και οι πρόωρες εκλογές του τη δίνουν !...

2 σχόλια:

χ.κ. είπε...

Οταν ανελαβε το Πασοκ ο Γαπ ηταν ενα διαλυμενο κομμα εκανε καποιες αλλαγες φερνοντας καινουρια προσωπα το 2009 ,οι δεινοσαυροι και επαγγελματιες πολιτικοι δεν ειδαν με καλο ματι τους νεους ,και ενω ειχε να παλεψει με την ΕΕ λογω επικειμενης χρεωκοπιας τα συντροφια του που τωρα θελουν να γινουν προεδροι του πασοκ εβαζαν τρικλοποδιες στους νεους πολιτικους και ολοι μαζυ στον Γαπ,το αποτελεσμα ηταν να μην προωραει τιποτα, ο κοσμος ειναι θυμωμενος με τα στελεχη του πασοκ και οχι με τον Γαπ,και θα καταψηφισουν οποιον θελησει να ηγηθει του πασοκ ,ο κοσμος εχει δει τις συμπεριφορες τους και τους εκρινε αναλογα θα το δουν και με την ψηφο του οταν ελθει η ωρα.

Ανώνυμος είπε...

χμ, κάτι διακρίνω!
maria