Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΔΥΟ ΔΕΞΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ !...


Υποτίθεται πως με μια τρικομματική κυβέρνηση κυριαρχεί ο πλουραλισμός, η αποδοχή από τον λαό και ικανοποιούνται οι απαιτήσεις όλου του πολιτικού φάσματος. Ο κορμός της κυβέρνησης ωστόσο, ο οποίος αποτελείται από την ΝΔ κλίνει όλο και δεξιότερα.
 
Απαγόρευση του συναθροίζειν
 
Λογικοφανής η νομοθετική ρύθμιση για τις διαδηλώσεις που σκοπεύει να εφαρμόσει η κυβέρνηση και που αποκάλυψε ο Ν.Δένδιας.
 
Σε μια δημοκρατική χώρα, δεν είναι δυνατόν 200 διαδηλωτές να παρεμποδίζουν την κοινωνική και οικονομική ζωή των πόλεων με πληθυσμό 100.000 κατοίκων και πάνω. Όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, το κέντρο της Αθήνας τo 2012 έκλεισε 796 φορές από πορείες που έλαβαν χώρα με τη συμμετοχή λιγότερων από 200 ατόμων, δηλαδή πάνω από 2 φορές τη μέρα, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά "αποδεχόμαστε το δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται, αλλά και το δικαίωμα των πολιτών να ζουν, να κινούνται και να έχουν στοιχειώδη επιχειρηματική δραστηριότητα (sic)".
 
Η ειρωνία είναι ότι οι πολίτες συνήθως διαμαρτύρονται γιατί δεν ζουν, δεν μπορούν να κινηθούν και δεν έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα. Με αυτή την είδηση όμως, έρχεται αυτομάτως στο νού το κάθε πολίτη μια παρόμοια κίνηση της κυβέρνησης τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. Τότε που αποφασίστηκε η επίκληση του άρθρου 11 του Συντάγματος προκειμένου να απαγορευτούν όλες οι πορείες και συγκεντρώσεις, λόγω της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ.
 
Οπότε οι σημερινοί 200 διαδηλωτές ενδέχεται να αυξηθούν στον αριθμό τους αν το απαιτήσουν οι περιστάσεις και να υπάρξει καινούρια …αυξημένη νομοθετική ρύθμιση. Και με τον ίδιο αυτοματισμό έρχεται στο μυαλό και η εικόνα ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος.
 
 
Ανολοκλήρωτος ολοκληρωτισμός
Αν και επειδή μιλάμε για την Ελλάδα, θα πρέπει να κάνουμε λόγο για ...ανολοκλήρωτο καθεστώς.Γιατί πως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα κράτος, το οποίο καταδικάζει τρείς γυναίκες, οι οποίες κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας για τα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές διέπραξαν -σύμφωνα με το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου Χαλκιδικής- τα αδικήματα της απείθειας, της εξύβρισης, της απρόσκοπτης απόπειρας απελευθέρωσης κρατουμένου και της πρόκλησης ελαφρών σωματικών βλαβών σε αστυνομικούς! (Πρόκληση σωματικών βλαβών σε αστυνομικούς των οποίων η εξάρτυση περιλαμβάνει ασπίδα, γκλομπ, κράνος, γιλέκο, προστατευτικά χεριών και περικνημίδες).

Την ίδια ώρα, η ΝΔ παρουσιάζει τον οικονομικό φιλελευθερισμό της ψάχνοντας επενδύσεις στην Κίνα και εξαντλεί τον κοινωνικό και πολιτικό συντηρητισμό της, βάζοντας στο ψυγείο το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο "χαϊδεύοντας" την Χρυσή Αυγή (κανένας από την δεξιά παράταξη δεν θα ήθελε να απογοητεύσει την ακροδεξιά, αφού και οι ακροδεξιοί είναι εν δυνάμει δεξιοί ψηφοφόροι).

Συνοψίζοντας λοιπόν, ζούμε στο κράτος στο οποίο :
- έχουμε μια δεξιά τρικομματική κυβέρνηση
- 199 νοματαίοι δεν μπορούν να έχουν φωνή και να διαμαρτυρηθούν
- έχει κυριαρχήσει η μητριαρχική κοινωνία όπου ατρόμητες και αδίστακτες γυναίκες μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες σε πάνοπλους αστυνομικούς

 
- δεν είμαστε ρατσιστές και για αυτό δεν χρειαζόμαστε το νομοσχέδιο του Α.Ρουπακιώτη, αφού το ήδη υπάρχον (από το 1979!) νομοθετικό πλαίσιο για τον ρατσισμό μας καλύπτει -παρά το γεγονός πως υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία για την ψήφιση νέου, αλλιώς θα υποστούμε κυρώσεις και δεν χορηγούμε την ελληνική ιθαγένεια σε κανέναν, όπως προέβλεπε ο νόμος Ραγκούση. Γιατί μάλλον είμαστε όλοι ...αθίγγανοι.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kα. Δημοπούλου θα σας λυπήσω αλλα και εκατό άρθρα να γραφτούν την μούρη κιμά του Σαμαρά, να κάνουμε, δεν ακούει, πως να το κάνουμε δεν ακούει!!!Σουφλιάς Νο2 !!!Ένας Καθαρός Δεξιός με φασίστες συμβούλους τι θα κάνει προοδευτική πολιτική;;; Να κλάψω μπορώ;;;
maria

Ανώνυμος είπε...

Κατι τετοια του μεταφερουν οι παρατρεχαμενοι και γινεται μπαρουτι και που εισαι ακομη ''συντροφε'' Βαγγελη

Ανώνυμος είπε...

http://nonews-news.blogspot.gr/2013/06/blog-post_3663.html#more