Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ !...


Καιρό τώρα έτρεφα την ψευδαίσθηση ότι κάποια στιγμή θα αντιληφθούμε -αν όχι όλοι, τουλάχιστον όσοι σεβόμαστε σ' αυτό τον τόπο τον νόμο, την τάξη και τη δημοκρατική ομαλότητα- ότι η μεθοδευμένη πολιτική οξύτητα μόνο δεινά προκαλεί. Θεωρούσα μάλιστα ότι θα ήταν σχετικά εύκολο από τη στιγμή που η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή είναι εδώ για να εξωθεί καθημερινά την πολιτική πραγματικότητα σε ακραίες εκδηλώσεις.
 
Ετρεφα και άλλη μία ψευδαίσθηση όλο αυτό τον καιρό. Πίστευα ότι κόμματα και πολιτικοί που ανήκουν στο λεγόμενο «συνταγματικό τόξο» θα αντιλαμβάνονταν ότι το λιγότερο που οφείλουν να κάνουν είναι να αποφεύγουν πρακτικές και συμπεριφορές ανάλογες εκείνων στις οποίες συστηματικά επιδίδονται οι ανήκοντες στο νεοναζιστικό μόρφωμα. Δυστυχώς το αντίθετο πράττουν και ανάλογο αποτέλεσμα αποφέρουν οι πράξεις τους.
 
Είναι δύσκολες οι μέρες που περνάμε και το πολιτικό θερμόμετρο βρίσκεται μόνιμα στο κόκκινο. Αλλά άλλο πολιτική αντιπαλότητα και άλλο μίσος. Και δυστυχώς αυτό το έχουμε ξεχάσει. Η Χρυσή Αυγή βγάζει μίσος όταν επιτίθεται στα άλλα κόμματα. Καθαρό, αδιαμφισβήτητο μίσος. Αλλά δεν είναι η μόνη. Το ίδιο -αν και όχι στην ίδια ένταση- βγάζουν και τα άλλα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης όταν απευθύνονται στα κόμματα της συγκυβέρνησης.
 
Δεν ξέρω αν και σε ποιο βαθμό εννοούν τα όσα λένε, αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι έχουν χάσει το μέτρο. Χαρακτηρισμοί όπως «χούντα», «δωσίλογοι», «προδότες» και άλλα συναφή έχουν ξεπεραστεί προ πολλού. Ακόμη και οι απειλές για λαϊκά δικαστήρια και φυλακίσεις θεωρούνται λίγο έως πολύ συνηθισμένες. Τελευταία φτάσαμε σε πιο «εξειδικευμένες» απειλές κάποιων μυαλοφυγόδικων, που επιδιώκοντας να πρωτοτυπήσουν επιστράτευσαν φράσεις που παραπέμπουν ευθέως σε εμφύλιες συρράξεις.
 
Από τον Μιχαλολιάκο και τη νεοναζιστική παρέα του δεν περιμένει κανείς τίποτα διαφορετικό. Αλλά από κόμματα και ανθρώπους που προέρχονται από την Αριστερά άλλες λογικές και ευαισθησίες περιμένει κανείς. Ή και αξιώνει. Και πάντως σε καμία περίπτωση πράξεις και συμπεριφορές που ρίχνουν νερό στον μύλο της νεοναζιστικής συμμορίας. Οπως δυστυχώς συμβαίνει κάθε φορά που η πολιτική αντιπαράθεση εκτρέπεται σε ύβρεις και χυδαιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: