Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΗ EUROSTAT !...


Είναι παρατηρημένο ότι κάθε τόσο όλο και θα βρεθεί κάποιος «νεοδημοκράτης» που θα θελήσει να προστατεύσει την «τιμή» της καραμανλικής διακυβέρνησης προβάλλοντας το γνωστό παραμύθι για το έλλειμμα που δήθεν διογκώθηκε σκόπιμα προκειμένου να τεθούμε υπό τον έλεγχο της τρόικας και του ΔΝΤ. Το γεγονός ότι αυτή τη φορά ανέλαβε τον σχετικό ρόλο ο Π. Καμμένος δεν αλλάζει τίποτα. Υπουργός του Καραμανλή ήταν κι αυτός και έχει προσωπική γνώση της κομματικής λεηλασίας του δημόσιου τομέα. Οπως και προσωπική ευθύνη.

Εκείνο που με εντυπωσιάζει, ωστόσο, δεν είναι αυτή η επαναλαμβανόμενη υποκριτική κλάψα. Είναι ότι τελικά έχουν συναίσθηση μέχρι πού μπορούν να φθάσουν και τι τους παίρνει να κάνουν. Γι' αυτό και φροντίζουν να μην υπερβαίνουν τα στενά όρια της φτηνής επικοινωνιακής εκμετάλλευσης της γνωστής μήνυσης σε βάρος του επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας. Γιατί αν τους πονάει πραγματικά το θέμα, τότε «το δίκιο τους» θα έπρεπε να το αναζητήσουν αλλού: στην Ευρωπαϊκή Ενωση και, για την ακρίβεια, στη Eurostat.
 
Απλά πράγματα. Αν ειλικρινά πιστεύουν ότι τα στοιχεία που έστελναν οι κυβερνήσεις Καραμανλή στις Βρυξέλλες ήταν γνήσια και άδικα χαρακτηρίζονταν ψευδή και κατασκευασμένα και ότι πλαστά ήταν τα στοιχεία που ακολούθησαν, τότε οφείλουν να διεκδικήσουν την αποκατάσταση αυτής της «αδικίας». Κι επειδή δεν νομίζω ότι αντέχει να αναλάβει ο Καραμανλής ένα τέτοιο εγχείρημα, μπορεί να το αναθέσει στον Παυλόπουλο, ο οποίος, άλλωστε, έχει και πείρα από ευρω-στραπάτσα. Θυμηθείτε τον βασικό μέτοχο, που ήταν και πνευματικό κατασκεύασμά του.
 
Αυτή η ανοησία πρέπει να σταματήσει. Αν πραγματικά ενδιαφέρεται ο Σαμαράς για το κύρος και την αξιοπιστία της χώρας δεν μπορεί να επιτρέπει στον κάθε βουλευτή του να παίζει τα μικροκομματικά του παιχνίδια σε βάρος μιας υπηρεσίας που κατάφερε να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των εταίρων μας στη σοβαρότητα και την εγκυρότητά της. Εκτός κι αν θεωρεί και ο ίδιος ότι δεν χάθηκε ο κόσμος αν αύριο ή μεθαύριο ξαναρχίσουν οι Ευρωπαίοι να μας χλευάζουν, όπως επί Καραμανλή του «μικρού», για greek statistics και άλλα συναφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: