Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΤΟΠΙΑ ΣΤΟ ΡΕΑΛΙΣΜΟ !...


Σύμφωνα με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δραγασάκη, το – ενιαίο πια – κόμμα του, περνάει από την ουτοπία στο ρεαλισμό.
 
Όπως διαβάζω στο ΒΗΜΑ, η προσέγγιση της κυβερνητικής εξουσίας, επιτάσσει την προσαρμογή των θέσεων και των προτάσεων, επί το ρεαλιστικότερο και το πιο εφαρμόσιμο.
 
Σχεδόν ταυτόχρονα, έσκασε και η πρώτη απόπειρα αναπροσαρμογής των πρακτικών του ΣΥΡΙΖΑ, επί το ρεαλιστικότερο, με δημόσια πρόταση ενός εκ των υποψηφίων βουλευτών του και στέλεχός του, ο οποίος στη σελίδα του στο Facebook, έγραψε τα εξής …ποιητικά : «ο Αύγουστος να είναι γλυκός όπως το τραγούδι....και μη ξεχνάτε...αυτό τον Αύγουστο συλλέγουμε πέτρες, ρόπαλα, καδρόνια, τούβλα, μάρμαρα, σίδερα, σχοινιά, αναπτήρες, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε το Σεπτέμβριο για να καταστείλουμε την κρατική βία...».
 
Την Αυγουστιάτικη, …ποιητική διάθεση του Καραγιάννη, έσπευσε να εκμεταλλευτεί η Ν.Δ. με ανακοινώσεις, ενώ η εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική έρευνα, για σχεδιαζόμενες κακουργηματικές (!) πράξεις.
 
Το πιο ενδιαφέρον, όμως, έρχεται από την πλευρά του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, σε ανακοίνωση – απάντηση, κατηγορεί τη Ν.Δ. πως θέλει να κρύψει τα επερχόμενα, νέα, αντιλαϊκά μέτρα και ν΄ αποπροσανατολίσει το λαό, μη βρίσκοντας, όμως, τίποτα να πει για τα «ποιητικά» του στελέχους του, δίνοντας την εντύπωση – μήνυμα, πως οι προτάσεις του «παίζουν» για την αντιμετώπιση της κυβερνητικής πολιτικής, από το Σεπτέμβριο.
 
Στα πλαίσια αυτά, όπως αντιλαμβάνεται ο καθείς, αποκτούν περισσότερη ουσία και περιεχόμενο και οι δηλώσει του Γ. Δραγασάκη, για την προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ, σε πιο ρεαλιστικές θέσεις, αλλά και οι αποφάσεις του πρόσφατου Συνεδρίου, για την ενιαιοποίηση του κόμματος και την κατάργηση των συνιστωσών  !...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΠΕΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ...Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ...ΜΗΝ ΑΝΑΜΑΣΑΤΕ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΨΥΧΑΡΗΣ....

Ανώνυμος είπε...

11.59 Το συστημικό κράτος μέλος του οποίου μπορεί να είσαι και εσύ εάν δεν έχεις μπει με ΑΣΕΠ και φυσικά όλοι εκείνοι που κατά κόρον ήταν φοροφυγάδες η φοροαποφυγάδες.Η αλήθεια δυστυχώς μας ενοχλεί όταν ακουμπά και εμάς.

Ανώνυμος είπε...

11.59, Eαν ειχε και ο ιδιος την ιδια συγουρια με σενα οτι δηλαδη θα ειναι ο επομενος Προθυπουργος, με αυτα που γινονται θα ειχε πεσει ηδη η Κυβερνηση αλλα επειδη αυτο το σεναριο δεν παιζει με τιποτα, επιβεβαιωνεται η παροιμια που λεει '' Στους τυφλους Βασιλευει ο μονοφθαλμος'' και οποιος καταλαβε-καταλαβε.

Ανώνυμος είπε...

o nikos pinei iremos to kafedaki tou kapou sto syntagma,
kapoia stigmi vlepei to filo t to giwrgo kai pernaei apo
mprosta tou kai ton fonazei.
-giwrgo ela na se kerasw kafedaki kai na ta poume

-ti einai ola auta ta xartia pou exeis mprosta sou?

-logariasmoi giorgo mou eutixws tous eksoflisa kai to
apolamvanw....

-ti? kerdises to laxeio?

-oxi niko mou alla ekana kati pou mporousa na to kanw
eixe i gynaika mou kapoia kosmimata poume den ta forouse
kai kati skeuh asimenia pou den ta xrisimopoiousame,
ta peira loipon kai phga edw stin koloktroni 9 ston kurio
spiropoulo kai ta poulisa.
mou edwse kala leuta kai etsi eksoflisa olous tous logariasmous
mou kai tora to apolamvanw....