Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ !...

Τον καιρό που δημοσιεύ-τηκαν τα ρεπορτάζ, (σε ΠΟΝΤΙΚΙ και REAL NEWS), περί αποχώρησης του Κ. Καραμανλή σε περίπτωσης ήττας του στις εθνικές εκλογές, γράφτηκαν πολλά και διάφορα για την συνή-θεια των Καραμανλήδων, όπως π.χ. για το ό, τι δεν κάθονται, μετά από πρωθυπουργία, στο έδρανο της αντιπολίτευσης.
Επειδή όμως η …παράδοση, εμπλουτίστηκε το 1980, τα δεδομένα, πια, παρουσιάζονται διαφορετικά και οι αναλύσεις για την συμπεριφορά των πολιτικών της οικογένειας, δεν εμφανίζονται απόλυτα ακριβείς : οι Καραμανλήδες δεν συμμετέχουν καν, (ως πρωθυπουργοί), σε εκλογικές αναμετρήσεις, που αναμένεται να χάσουν ! ( Η πρακτική αυτή, το 2003 – 2004, βρήκε μιμητές και εκτός της δεξιάς…).

Όπως είχαμε την ευκαιρία να πληροφορηθούμε από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που συμμετέχει στο εκλογικό επιτελείο, το σενάριο, ο Κώστας Καραμανλής ν΄ αποχωρήσει πριν τις εθνικές εκλογές παίζει και μάλιστα, έχει συζητηθεί, αλλά και συμπεριλαμβάνεται στους σχεδιασμούς του Κινήματος, ως ένα ενδεχόμενο με μεγάλες πιθανότητες να συμβεί !

Βέβαια, η εξέλιξη αυτή, έχει εκτιμηθεί πως θα παρουσιάζονταν, στην περίπτωση που είχαμε τις εθνικές εκλογές αργότερα κι όχι ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, με τις τελευταίες ν΄ αποτελούν, πάντα, το βαρόμετρο για τις τελικές αποφάσεις. Ενόσω τα γεγονότα εξακολουθούν να τρέχουν με την ίδια ραγδαία ταχύτητα και οι διπλές κάλπες τον Ιούνιο, δεν έχουν αποκλειστεί, φυσικό είναι οι όποιοι σχεδιασμοί να γίνονται με πολλές άγνωστες παραμέτρους και εικασίες.

Σ΄ όλη τη ρευστότητα ένα πράγμα παραμένει σταθερά αρνητικό για τη Ν.Δ. και τον Καραμανλή : οι μετρήσεις, (φανερές και μυστικές) της κοινής γνώμης, οι οποίες αποτυπώνουν, σχεδόν με βεβαιότητα, τη επερχόμενη μεγάλη ήττα !...

Δεν υπάρχουν σχόλια: