Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ !...

Φωτιά έχουν πάρει τα κομματικά επιτελεία εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας στη βουλή για την παραπομπή του πρώην υπουρ-γού κ. Παυλίδη.
Τα πορίσματα τα οποία θα κατα-τεθούν είναι έτοιμα, (λίγο – πολύ έχουν διαρρεύσει…), η πολύ δουλειά όμως γίνεται στον σχεδιασμό και την εκτίμηση των εξελίξεων σ΄ αυτή καθεαυτή την ψηφοφορία.
Όπως σε κάθε τέτοια περίπτωση, τα επιτελεία των κομμάτων δουλεύουν πάνω σε διάφορα, πιθανά, σενάρια, έτσι ώστε να είναι έτοιμα για ν΄ αντιμετωπίσουν κάθε ενδεχόμενο.

Απ΄ όλα τα σενάρια που μελετώνται, εκείνο που είναι το πιο ενδιαφέρον και το πιο …γαργαλιστικό, είναι αυτό που μιλάει για προβοκάτσια σε βάρος του ΠΑΣΟΚ ! Πρόκειται – όπως εκτιμάται – για την απόπειρα ορισμένων κύκλων, να παρουσιάσουν πρόβλημα στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας του κινήματος, εμφανίζοντας, κάποιες διαρροές στην ψηφοφορία, (2 έως 3), ως προερχόμενες απ΄ αυτήν ! Φυσικά θα πρόκειται για ψήφους κατά της παραπομπής του κ. Παυλίδη, οι οποίες θα είναι, και θα καταμετρηθούν, επί πλέον των νεοδημοκρατικών 150 ή για ψηφοδέλτια λευκά !

΄Ολες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν πως η προβοκάτσια αυτή, μπορεί να προέλθει από το κόμμα, που τελευταία άλλαξε στάση και μ΄ ένα αμφιλεγόμενο σκεπτικό, διατείνεται πως θα ψηφίσει υπέρ της παραπομπής Παυλίδη, ενώ με εμφανώς ένοχο ύφος, διατυμπανίζει, τη «μπετόν αρμέ» συμπεριφορά των βουλευτών του…
Στο ίδιο μήκος κύματος και ορισμένα «πονηρά» δημοσιεύματα για …συνετούς βουλευτές του κινήματος, που δεν έχουν πεισθεί για την ενοχή του κ. Παυλίδη, όπως και δυο – τρεις ερωτήσεις πολιτικών συντακτών στον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ για το αν φοβάται διαρροές…
Η απάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου υπήρξε, όντως, χαρακτηριστική : «…θα σας προέτρεπα να ψάξετε σε άλλους πολιτικούς χώρους για παρόμοια πράγματα…», δηλαδή για διαρροές βουλευτών από την επίσημη γραμμή του κόμματός τους.

Στο ΠΑΣΟΚ, πάντως, πιστεύουν, πως η στρατηγική, που έχει χαραχτεί και ακολουθείται είναι ομόθυμη και η ενότητα, που παρουσιάζεται στη δράση όλων των δυνάμεών του είναι πρωτοφανής και αδιατάρακτη !

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΙ Ν(ΕΟ) Δ(ΟΥΛΟΣ), ΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΛΑΚΑΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΡΙΖΩ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ, ΚΛΕΦΤΕΣ, ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΛΑΜΟΓΙΑ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟ(ΚΟΜΜΑΤΟΣ) ΜΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΔΕΡΝΕΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ, ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΩ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.