Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

ECONOMIST : ΔΥΣΟΙΩΝΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...

Η κακή οικονομία και τα σκάνδα
λα βλάπτουν τη δημοτικότητα της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία χαρακτηρίζεται ταραγμένη από το περιοδικό «Economist».

Το άρθρο με τίτλο «An Aegean fog» (Ομίχλη στο Αιγαίο), προστίθεται στη λίστα με τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου που δεν περιέχουν κολακευτικά λόγια για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για την «κακή κληρονομιά» που άφησαν στην Ελλάδα οι ταραχές του Δεκεμβρίου.

«Οι καφετέριες και τα μπαρ είναι πάντα γεμάτα καθώς μπαίνει η άνοιξη και χάνονται οι μνήμες των ταραχών του Δεκεμβρίου, ενώ οι αρχές διαψεύδουν τις υπόνοιες για νέες ταραχές εν όψει της τουριστικής περιόδου…ωστόσο, φόβοι για νέο κύμα καταστροφικών διαδηλώσεων προστίθενται στους ήδη υπάρχοντες φόβους για την ανεργία και τα χρέη. Ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου, υπουργός Οικονομικών, ισχυρίζεται πως η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει την οικονομική ύφεση. Ωστόσο, οι προβλέψεις κάνουν αυτό τον ισχυρισμό να φαντάζει όλο και λιγότερο πειστικός. Με το ποσοστό ανεργίας να φτάνει το 9,4%, φαίνεται πλέον εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο να γίνει και η Ελλάδα άλλη μια από τις χώρες της Ευρώπης οι οποίες βιώνουν την οικονομική ύφεση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Economist.

Στη συνέχεια του δημοσιεύματος, γίνεται λόγος για τις κακές προοπτικές της τουριστικής βιομηχανίας μέσα στο 2009, καθώς μιλάει για πτώση της τάξης του 15 με 20%: «οι Βρετανοί πηγαίνουν την Τουρκία, καθώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν λόγω της πτώσης της στερλίνας αντισταθμίζεται από την κάθοδο της τουρκικής λίρας, ενώ αναμένεται να σημειωθεί και πτώση στην εισροή τουριστών από τη Ρωσία».

Το άρθρο συνεχίζει κάνοντας σχόλια για το πρόβλημα των Ελλήνων να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα της ύφεσης, καθώς επί 15 χρόνια η οικονομία της χώρας σημειώνει ανοδική πορεία, όπως και για τα ύψη που έχει φτάσει το εθνικό χρέος - παράγοντες οι οποίοι έχουν βλάψει την αξιοπιστία της χώρας στις Βρυξέλλες.

Το δημοσίευμα κλείνει κάνοντας λόγο για την αστάθεια της κυβέρνησης: «τον περασμένο μήνα, ο κ. Καραμανλής 'γιόρτασε' την πέμπτη του επέτειο στη θέση λέγοντας σε ένα δημοσιογράφο πως νιώθει 'εξαντλημένος'…ενώ σκάνδαλα διαφθοράς συγκλονίζουν την κυβέρνηση. Μόλις αυτή την εβδομάδα πρώην ανώτερο στέλεχος της αντιπολίτευσης καταδικάστηκε για δωροδοκία. Επίσης ένας πρώην υπουργός, ο Αριστοτέλης Παυλίδης, κατηγορείται για εμπλοκή σε σκάνδαλο δωροδοκίας σχετικά με γραμμές ναυτιλίας. Ο κ. Παυλίδης, ο οποίος επιμένει πως είναι αθώος, αντιστέκεται στις πιέσεις που δέχεται για να παραιτηθεί. Ήδη εκφράζονται φόβοι από τη μερίδα των συντηρητικών (που αποτελούν τους κύριους υποστηρικτές της κυβέρνησης) πως, καθώς ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση των αναρχικών/ ταραξιών και στη δημοσιονομική λιτότητα, η δύναμή τους εξανεμίζεται».
Από το Pelasgia.blogspot

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ψωροκώσταινα καημένη

Στίχοι: Γιάννης Κακουλίδης

Από σαράντα κύματα
σε πέρασαν κι ακόμα
να φύγει από πάνω σου
το ματωμένο χώμα.

Ψωροκώσταινα καημένη
άτυχη και προδομένη,
άτυχη και προδομένη
ψωροκώσταινα καημένη.

Μες στους καιρούς
τους δύσκολους μ' ένα λουρί
στο χέρι, σου μάθαιναν
πώς παίζουνε απάνω-κάτω χέρι.

Ψωροκώσταινα καημένη
άτυχη και προδομένη,
άτυχη και προδομένη
ψωροκώσταινα καημένη.

Φορτώσανε στην πλάτη σου
ντροπές και ρεζιλίκια,
παιδιά σου σε πουλήσανε
για χίλια μεταλίκια.

Ψωροκώσταινα καημένη
άτυχη και προδομένη,
άτυχη και προδομένη
ψωροκώσταινα καημένη.

jojefb είπε...

πάλι σε κανένα εξάμηνο και κάτι στους δρόμους τα βλέπω τα παιδιά...
στις καφετέριες είμαστε και εμείς που δεν κάναμε τίποτα τόσα χρόνια....

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιάννης Παυλίδης στην ασφαλιστική Νέος Ποσειδών.
ΠΡΟΣ
PRESS-GR.blogspot.com
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
…ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ VERY-VERY-ΚΑΚΟΙ, ΤΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΥ ΠΑΥΛΙΔΑΚΟΥ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ?
ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ. ΤΟΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΑΤΕ ΤΟΝ ΚΑΝΑΤΕ ΓΝΩΣΤΟ, ΤΟΝ ΑΝΕΒΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΛΙΤΩΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΓΡ.ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ..
-ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΑΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΙΡΟΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ. ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΙΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΕΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ. ΜΑΘΕ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ ΤΟ ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙ ΗΤΑΝ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΠΕΔΑΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ,ΟΙ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΙΚΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΞΕΚΙΝΗΜΑ. ΤΑ «ΟΠΩΡΟΦΟΡΑ» ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ, ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΔΙΧΩΣ ΚΑΡΠΟΥΣ .

Γιάννης Παυλίδης στη Νέος Ποσειδών;
Γιάννη Παυλίδης και ο Γιώργος Ζάχος, μεγαλομέτοχος της Ασφαλιστικής Νέος Ποσειδών, είναι παλιοί και καλοί φίλοι. Τι ποιο φυσικό, λοιπόν, να αποφασίσουν να συνεργαστούν, μιας και ο Γ. Παυλίδης είναι διαθέσιμος. Το τελικό σχήμα της συνεργασίας δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί, ωστόσο, πριν από το Πάσχα είναι πιθανόν η Εταιρεία να κάνει την επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας. Η Εταιρεία Νέος Ποσειδών ιδρύθηκε από Διοικητικά Στελέχη Κεντρικών Υπηρεσιών πριν από τρία περίπου χρόνια και έχει τζίρο περίπου 22 εκατ. ευρώ, σε αντίθεση με τις περισσότερες Εταιρείες Αυτοκινήτων που ιδρύθηκαν από πρώην Πράκτορες.

Η διαφορά βρίσκεται μεταξύ των Κεφαλαίων «Οργάνωσης» και «Πωλήσεων». Οι πρώτοι, οι Διοικητικοί, έχουν ως προτεραιότητα την «Οργάνωση», ενώ οι δεύτεροι, οι «Πράκτορες», την «Πώληση», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υστερούν σε θέματα «Οργάνωσης». Έχουμε πολλά παραδείγματα Εταιρειών που… έσβησαν, γιατί οι Ιδρυτές τους ήταν «Πωλησιακοί» και λιγότερο «Οργανωτικοί»! Ιδρυτές της Νέος Ποσειδών είναι, εκτός του κύριου μετόχου Γιώργου Ζάχου, ο Κυράνας και ο Κουφόπουλος.

Ευχόμαστε καλη συνεργασία...

Ανώνυμος είπε...

Ρε γελεία Ν(εο) Δ(ουλικά) υποκείμενα δεν κουραστήκατε να αναρτάτε τα ίδια σχόλια???
Ρε μαλακοδεξιοί μας έχετε πείσει πόσο καθυστερημένα ανθρωπάκια είστε.
Ρε χαζοβιόληδες δεν είναι απαραίτητο να προσπαθήσετε άλλο για να μας αποδείξετε τη μαλάκυνση του εγκεφάλου σας.
Σας πιστεύουμε ρεεεεε κωθωωωωωώνια.
Ρε άχρηστοι μαζέψτε τον Κωστάκη σας, τα γουβαδάκια σας και δροοοοοοόμο!!!!!!!!!!