Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ?...


Το ΠΑΣΟΚ μας ξανακαλεί ! Το Κίνημά μας, το Κίνημα του λαού, που με τα συνθήματά του, τον ξεσήκωσε και με την πολιτική του, τον οδήγησε στην απελευθέρωση από το μετεμφυλιακό κράτος της Δεξιάς και στην πιο ισότιμη συμμετοχή στα οικονομικά και κοινωνικά δρώμενα της χώρας, προσπαθεί να βρει τον τρόπο να γυρίσει σελίδα.

΄Ολα, σχεδόν, μοιάζουν σαν ν΄ αρχίζουν απ΄ την αρχή. Σχεδόν όλα : Ανδρέας ένας ήταν, δεν θα υπάρξει ξανά !...

Χτυπημένο βαριά, στραπατσαρισμένο εκλογικά, το ΠΑΣΟΚ μας, εγκαταλείφθηκε από το λαϊκό δυναμικό του, λόγω των πολιτικών που αναγκάστηκε ν΄ ασκήσει, όταν βρέθηκε με την καυτή πατάτα στα χέρια. Το δίκιο κι εδώ κι εκεί, είναι νωρίς, για να γίνει ο τελειωτικός απολογισμός και να πάρει, ξεκάθαρα, μεριά.

Η τωρινή πολιτική κατάσταση, απόλυτα, μεταβατική, θ΄ ακολουθήσει νομοτελειακά και η σύντομη "δοκιμή", στην κυβερνητική πράξη, των μικρομέγαλων της λεγόμενης αριστεράς ( οι οποίοι θα φύγουν κλωτσηδόν...), και στη συνέχεια θάρθει η ώρα της μεγάλης σύνθεσης : η παρουσίαση των πολιτικών κι των σχημάτων, που θα οδηγήσουν την Ελλάδα στη νέα εποχή, σε μιαν άλλη πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή, χωρίς τους όρους και τις διαδικασίες, που φέρνουν κρίσεις και μαρασμό και χρεοκοπία.

Εκείνη τη στιγμή, το ΠΑΣΟΚ πρέπει νάναι παρών και για νάναι, πρέπει να ετοιμασθεί από τώρα !

Αυτή η νέα αρχή δεν γίνεται με τις καλύτερες των προϋποθέσεων, μπορούμε επ΄ αυτών νάχουμε πλείστες όσες ενστάσεις και δισταγμούς, γίνεται όμως κι αφού γίνεται, κανένας από εμάς δεν μπορεί να λείψει. Έχουμε μάθει σ΄ όλη μας την πολιτικοκοινωνική δράση μας, πως οι μάχες δίνονται παντού, αλλά οι πιο σκληρές και ουσιαστικές, είναι αυτές που δίνονται εσωκομματικά. Εκεί δοκιμάζονται και κρίνονται όλα και όλοι, κυρίως οι ηγεσίες, οι θέσεις τους, οι εξαγγελίες τους και οι πρακτικές τους. 

Ζήσαμε απόπειρες κι απόπειρες άλωσης και ελέγχου του Κινήματος, προσπάθειες και προσπάθειες ποδηγέτησής του και αλλοτρίωσής του, τις οποίες και πάντα αντιπαλέψαμε, από τα μέσα.

Αυτό και θα ξανακάνουμε, λέγοντας και πάλι "ναι" στο νέο κάλεσμα του Κινήματος και κάνοντας, καλύτερα, αυτό που πάντα κάναμε !...

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο καλεσμα ΝΑΙ αλλα ΟΧΙ απο αυτους που γκρεμισαν τον Παπανδρεου και εφεραν το Πασοκ στο 12% και το χειροτερο, εκαναν τον Σαμαρα Προθυπουργο. ΟΧΙ σε αυτους που καταντησαν ετσι ωστε να τους χειροκροτουν οι Υποργοι και οι Βουλευτες της Δεξιας. Εκατο φορες ΟΧΙ αν δεν αποκαταστησουν αυτον που εφαγαν μπαμπεσικα οι συνομωτες με την παραλληη εξαφανηση τους απο το κομμα, αυτο να το βαλουν καλα στο μυαλο τους για να ελπιζουν οτι θα ξαναγυρισουμε πισω.

Ανώνυμος είπε...

10:22 θα περιμένεις πάρα πολλούς μήνες μπορεί και χρόνια, για να μήν βαρεθείς λοιπόν τόσο πολύ φρόντισε αναζήτηση νέου κόμματος.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ

χ.κ. είπε...

Συμφωνω απολυτα περιμενω παρεμβαση απο τον Γαπ ,η απουσια του ηταν ηχηροτατη στη συνδιασκεψη.Αν το καταλαβαν οι ηγετισκοι που καμονονται τους ηγετες .

Ανώνυμος είπε...

10.22, Δεν με εκπλησεις γιατι εκφραζεις την γραμμη βενιζελου να διωξει κου οτι απεμεινε απο το 12%
Ομως παλληκαρι μου πρεπει να σου εφιστησω την προσοχη και να σου υπενθυμισω οτι το Πασοκ δεν ανηκει ουτε σε σενα ουτε στον αρχηγο του να διατασσει να φυγουμε προς αλλα κομματα. Σε προσγειωνω δε στην πραγματικοτητα λεγοντας σου (αν δεν το εχεις διαβασει, οτι ηδη ενας χ....στης παραιτηθηκε απο την κυβερνηση και επαιται συνεχεια. Ολα τα παραμυθια ελαβαν τελος με τις επαναδιαπραγματευσεις, τις επιμυκυνσεις, τις απαγγιστρωσεις και τις καταγγελιες των πολιτικων απατεωνων του Συριζα. Η πολιτικη ζωη ολων αυτων τελειωνει τον Οκτωβριο (τοσο θα αντεξουν) και φυσικα η προσωπικη πολιτικη παρουσια των τριων τηε κυβερνησης της συμφορας. Αν εσυ βλεπεις οτι ο αρχηγος σου μπορει να συνεχισει να ηγειται του Πασοκ μετα το φιασκο τοτε ζησε τομ μυθο σου. Ολα εδω πληρωνονται και ηδη αρχησαν να πεφτουν οι πρωτες δοσεις.

Ανώνυμος είπε...

Ανανεώνουμε τη συμμετοχή μας στο ΠΑΣΟΚ, γιαί το θέλουμε και γιατί ανήκουμε στο Κίνημα μια ζωή. Δεν σημαίνει πως ευλογάμε την ηγεσία του, ούτε ότι συμφωνούμε με όλα όσα έγιναν κατά καιρούς.
Η πολιτική ένταξη και δράση γίνονται με όρους του μέλλοντος !

Ανώνυμος είπε...

Δέν ανήκω σε κανέναν εννοείται οτι δέν ψήφισα ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε ΝΔ, ούτε ΣΥΡΙΖΑ αλλά να έρθει πίσω ο ΓΑΠ να κάνει τί δέν σου φτάνουν τόσα που περνάμε εξ'αιτείας του;

Ανώνυμος είπε...

9/7/12 10:22

Πολυ σωστος συντροφε....!!!!

Ανώνυμος είπε...

15:31, δεν μας οδήγησε ο ΓΑΠ εδώ, που φτάσαμε, γιατί πιστεύω ότι εννοείς το μνημόνιο.
Η ΚΡΙΣΗ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο "ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ", ο οποίος και λιποτάκτησε, δίνοντας την κινητή ωρολογιακή βόμβα στο ΓΑΠ να τη διαχειριστεί!!!!

Ανώνυμος είπε...

23:04 ας υποθέσουμε οτι είναι έτσι όπως τα λές αλλά πώς θα ξαναγίνει ο ΓΑΠ πρωθυπουργός αφού έχει την χαμηλότερη δημοτικότητα απο όλους τους πολιτικούς;

Ανώνυμος είπε...

08.13# Δεν εχεις ιδεα απο πολιτικη και δεν εχεις αντιληφθει οτι οι Ελληνες διαχρονικα επαναλαμβανουν το ιδιο λαθος το οποιο στην συνεχεια αναγνωριζουν και το διορθωνουν. Αυτο θα κανουν και τωρα και μην ζοριζεσε.

Ανώνυμος είπε...

23.04
ΤΗΝ ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗΤΗ ΤΗΝ ΠΗΡΕ Ο ΓΑΠ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ,
ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ..
ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.
ΠΗΓΕ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2009 ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟΛΕΞΙ:
ΠΡΟΕΔΡΕ ΣΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ , ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΤΟΟΟΟΣΟ ΑΦΕΛΗΣ....

Ανώνυμος είπε...

20:34 Την ωρολογιακή βόμβα την έδοσε ο "ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ" στον ΓΑΠ, μετά από μια επίσκεψη "κρυφή" στο ΜΑΞΙΜΟΥ από τον ΜΠΑΡΟΖΟ, που είναι εις πάσης γνωστόν τι τον ενημέρωσε, γιατί αν ίσχυαν αυτά που λες εσύ περί εκβιασμού από πλευράς ΓΑΠ,για τον Π.Δ., θα είχε προκηρύξει εκλογές μαζί με τις Ευροεκλογές.

Ανώνυμος είπε...

20:34, στον Μάρτιο που αναφέρεσαι, ότι δήθεν εκβίασε τις εκλογές ο ΓΑΠ, αν θυμάσαι ετοιμαζόμασταν για τις ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΕΣ του Ιουνίου του 2010, που δεν προκηρύχθηκαν τελικά τότε οι Βουλευτικές, αλλά τις προκύρηξε το μήνα Αύγουστο του 2010, οι οποίες τελικά έγιναν Οκτωβρη του 2010.
Μακάρι να είχαν γίνει τότε που λες εσύ ότι δήθεν εκβίασε ο Γιώργος, γιατί πρώτον, δεν θα είχε δανειστεί ο ΑΚΑΤ/ΡΟΣ τα 50 δισ. που δανείστηκε το μήνα Μάϊο του 2010 και όταν τον ρώτησαν τι θα τα κάνει, είπε ότι τα ήθελε για "μαξιλαράκι" και δεύτερον ίσως να μην είχε απασφαλισθεί η βόμβα που του έδοσε!!!!

Ανώνυμος είπε...

23.09 Mακαρι να ητανε 50 Δις, πολυ φοβαμαι,αν δεν κανω λαθος, οτι συνολικα εκεινη την χρονια πηρανε οι αχρηστοι 72 Δις.