Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΑΡΓΑ, ΜΑ ΣΤΑΘΕΡΑ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ !...


O Παπανδρέου σταθερά μέρα με τη μέρα, δικαιώνεται, για μερικούς ίσως με αργούς ρυθμούς, γι άλλους γρηγορότερα από όσο υπολόγιζαν. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι η υπομονή.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που σήμερα έχουν την άποψη ότι ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να επιστρέψει στην ηγεσία του κόμματος, καθώς η παράταξη βρίσκεται σε κατάσταση νευρικής κρίσης με τη νέα της ηγεσία να μην έχει σχέδιο και να λειτουργεί σαν να βρίσκεται σε προηγούμενες δεκαετίες.
Όμως, όσο και να μας πίκρανε σε ανθρώπινο αλλά και πολιτικό επίπεδο ο τρόπος που η αντιπολίτευση, τα ΜΜΕ αλλά και μέρος στελεχών από το ΠΑΣΟΚ συμπεριφέρθηκαν στον Γιώργο Παπανδρέου, όσο και να αναζητούμε μια πολιτική ,,εκδίκηση,, στην αδικία που συντελέστηκε, οφείλουμε με ψυχραιμία να δούμε δυο - τρία θέματα που είναι σημαντικά.

Πρώτον: Η κατάσταση σήμερα δεν έχει καμία σχέση με εκείνη του Νοεμβρίου και καθημερινά ο Γ. Παπανδρέου δικαιώνεται. Με αργό ρυθμό, αλλά σταθερά δικαιώνεται. Μετά το δημοψήφισμα της Ιρλανδίας και την πρόταση της Μέρκελ για δημοψήφισμα στην Ελλάδα, ο μύθος για λάθος κίνηση, όπως τα ελληνικά ΜΜΕ ήθελαν να το παρουσιάσουν, ανατράπηκε. Τα ευρωομόλογα, ο φόρος σε χρηματοοικονομικά κέρδη, οι προτάσεις του καθημερινά κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο έδαφος υποστηρικτών. Οι δήθεν λαϊκές συγκεντρώσεις αγανακτισμένων δεν υπάρχουν πια, ως δια μαγείας, αποδεικνύοντας έτσι ότι ήταν περισσότερο οργανωμένες και κατευθυνόμενες παρά αυθόρμητες πράξεις λαϊκού ξεσηκωμού. Τα iphone που κρατούσαν οι ,,αγανακτισμένοι,, στην πλατεία συντάγματος βγάζουν μάλλον, αλλού φωτογραφίες .
Η προσφυγή των άλλων χωρών στον μηχανισμό στήριξης, και ιδιαίτερα της Κύπρου ακύρωσαν και τον μύθο ότι υπήρχαν άλλοι τρόποι δανείων όπως από τη Ρωσία και Κίνα. Τέλος, για να επικεντρώσουμε στα καυτά θέματα, το ζήτημα της διεκδίκησης καλύτερων όρων. Αν έχει κανείς τη δυνατότητα να εξετάσει με πόσα δανείζεται σήμερα η Ισπανία θα συνειδητοποιήσει για το τι συζητάμε.

Δεύτερον: Εσωτερικά στο ΠΑΣΟΚ. Υπήρχε μια οργανωμένη ομάδα ενάντια στον ΓΑΠ από το 2004, ομάδα που αποκαλούσε τον εαυτό της ,,εκσυγχρονιστές,, (αυτό το ονομάζουμε, και διαφορετικά, κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας). Αυτή η ομάδα μαζί με τον εκφοβισμό που είχε προκαλέσει η οργανωμένη επίθεση κυρίως από το ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή στους πολιτικούς, και σε συνδυασμό με την επίθεση των συμφερόντων μέσα από τα ΜΜΕ πίεζε σε μια αλλαγή ηγεσίας. Αυτή η αλλαγή ήρθε. Σήμερα, ο Παπανδρέου δεν μπορεί να υπονομεύσει τις διαδικασίες του κόμματος και, λίγους μήνες μετά την εκλογή νέου Προέδρου, να εμφανιστεί ως ένας ,,ανέντιμος,, παίκτης στη σκακιέρα.

Τρίτον και το πιο σημαντικό. Το ζητούμενο δεν είναι ο Γ. Παπανδρέου ως πρόσωπο. Το ζητούμενο είναι, πως συντονιζόμαστε, αγωνιζόμαστε για όλα αυτά, τις αξίες και τις αρχές, που ο ίδιος πιστεύει και ήταν όλα όσα μας έκαναν κι εμάς να πιστέψουμε ότι αξίζει η προσπάθεια να συνταχθούμε μαζί του. Μια γενική και αόριστη αναφορά στο όνομά του κινδυνεύει να μειώσει την αξία των πολιτικών και των θέσεων του Γιώργου Παπανδρέου. 

Τον Γιώργο Παπανδρέου θα τον φέρει πίσω ο λαός, όπως έφερε ο λαός τον Ανδρέα Παπανδρέου μετά την δίκη στο ειδικό δικαστήριο, δικαιώνοντάς τον. Εμείς που θεωρούμε ότι στηρίζουμε τις επιλογές, τις θέσεις και απόψεις του Γιώργου Παπανδρέου , έχουμε δυο υποχρεώσεις. Να συνεχίσουμε ενωμένοι την προσπάθεια και αν δοθεί η δυνατότητα, να είμαστε περισσότεροι και πιο έτοιμοι ιδεολογικά και πολιτικά, και όχι όπως το 2004 που στην ουσία τον είχαμε αφήσει μόνο του.

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τους 10 πρωτους υποστηρικτες τους εχει ηδη απο την πρωτη στιγμη και αυτοι ειναι μεσα στο περιβαλλον και την οικογενεια μου. Πιστευω καθε λεπτο καθε μερα που περνα θα πολλαπλασιαζονται και θα γινουν παλι ποταμι να πνιξει τους συνομωτες που τοσο κακο εκαναν στην παραταξη και κυριως στην Ελλαδα. Κοιταξτε τα αποτελεσματα γυρο σας και θα καταλαβετε τι ενοω και τι μας περιμενει με τους ΑντωνοΒαγγελοΦωτηδες.

X.K. είπε...

Yπαρχει τοσο μισος για τον Γαπ που δυσκολα θα παραδεχτουν την λυσσαλεα επιθεση στο προσωπο του γιατι δεν ηταν ενας απο μας αλλα ανωτερος μας και στο Ελλαδισταν ειναι μεγαλο αμαρτημα,Ο Γαπ ειναι στην ελιτ των πολιτικων του κοσμου και εδω λοιδορειται ασυστολως και αποκαλειται χλευαστικα Γιωργακης,παντως αργα η'γρηγορα ο κοσμος θα καταλαβει την διαφορα του πολιτικου απο τον πολιτικαντη και θα τον δικαιωσει.GAP KEEP WALKING

Ανώνυμος είπε...

ο πολιτικος χρονος για τον γαπεχει αλλη διασταση απαυτην που συνηθως της δινουν οι περισσοτεροι ελληνες πολιτικοι νανοι.ο ανθρωπος κινειται με διαφορετκες ταχυτητες .ειναι ο πιοκαλα πληροφορημενος διεθνως πολιτικος.πιστευω οτι γνωριζει και την πορεια της πολιτικης κρισης α;πο δω και περα.μην εκπλαγειτε να του ζητησουν και παρεμβαση διεθνως.περιπτωση ελευθεριου βενιζελου οσμιζομαι τηρουμενων ανλογιων.

Ανώνυμος είπε...

Το εχω ξανα γραξει.Στις δυο εκλογικες αναμετρησεις απηχα εγω η οικογενεια μου συγγενεις και γνωστοι γιατι αυτο το πασοκ δεν με εκπροσωπουσε. Φυσικα και ο Βουλευτης που ηταν με τον ΓΑΠ πηρε περιπου ουτε τους μισους ψηφους. Ο συριζα απο το πασοκ δεν πηρε ουτε το ενα τριτο. Σιγα σιγα θα εχουμε πολιτικο χωρο και ειμαστε πολλοι πανελλαδικα. 1944

Ανώνυμος είπε...

ΖΕΣΤΕΣ
ΣΕΣΤΕΣ..
ΠΛΛΕΣ ΖΕΣΤΕΣ..

Ανώνυμος είπε...

Διαβαζω.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία, η ... πρώην υπουργός, φέρεται να αρνήθηκε... ευγενικά (να συμμετασχει), κάτι που σημαίνει πως βγάζει τον εαυτό της εκτός ΠΑΣΟΚ...
------
Δηλαδη ρε καλοπαιδα, οταν καποιος/α δεν θελει να συμμετεχει αμεσως εκτος Πασοκ??? Σπιτι σας ειναι το Πασοκ???
Καποιος αναγνωστης εγραψε ενα σχολιο σε ενα αλλο μπλογκ σε αναρτηση με θεμα τον Ανδρουλακη (οχι τον Μιμη)και εαν το βρω θα το μεταφερω γιατι πραγματικα αξιζει τον κοπο να το διαβασουν ολοι.

Ανώνυμος είπε...

και το μεταφερο το ευστοχο και με γεματο ουσια το σχολιο καποιου φιλου με αφορμη αναρτηση με αναφορα στον Ανδρουλακη.
--------
Αγαπητοί Φίλοι του ΠΑΣΟΚ.
Δεν γνωρίζω το παλληκάρι αν και θα έπρεπε(;) μετά από τόσες ..ενδοφλέβιες αναφορές και κινήσεις προστασίας του Συστήματος"Βαγγελισμός " και αυτοπροστασίας.
Λυπάμαι που για πρώτη φορά θα είμαι σκληρός.
Κύριε Ανδρουλάκη η πολιτική ονοματολογία σας είναι ...αποτυχία.(Ο Μίμης δεν μπόρεσε να γίνει..Μήτσος).
Η θέση σας είναι διφορούμενη. Μιλάτε σαν..Βαγγελικός , δηλαδή ιδιοκτήτης χωρίς..σπίτι. Προσπαθείτε να γίνετε ιδιοκτήτες του ΠΑΣΟΚ μετά την "ΚΑΤΑΛΗΨΗ" που κάνατε και αφού τον ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ το κλείσατε ΕΞΩ!όταν γύριζε από τα ταξίδια του στο Εξωτερικό για να διασώσει "οτιδήποτε που σώζεται".

Έτσι τώρα που δεν φοβάσθε την "εξωση " λόγω κατάληψης ,πιθανόν να νομίζετε ότι θα επικαλεσθείτε και..ΧΡΗΣΙΚΤΗΣΙΑ;
Μα δεν γνωρίζετε ,ότι ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ όρος της Διαθήκης του ιδρυτή του
Α.Παπανδρέου είναι το :"Το ΠΑΣΟΚ δεν κληρονομείτε, δεν υποθηκεύετε, δεν πωλείται ΑΛΛΑ ούτε και...νοικιάζεται πολύ περισσότερο δεν..ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ !!!!

Υπό ποίαν ιδιότητα το… διεκδικείτε;
Εξ ονόματος τίνος ομιλείτε;
Με την υπογραφή σας ποιον δεσμεύετε πέραν του εαυτού σας.
ΤΟ ΠΑΣΟΚ αντιπροσωπεύει το 40% του Ελληνικού Λαού, ενώ "εσείς" αντιπροσωπεύεται "όσους κλείνει ένα σπίτι και ο τοίχος μιας ..αυλής" !!
Ηρεμήστε και ΦΥΓΕΤΕ ήσυχα, ανώδυνα, ανεπαίσχυντα, ειρηνικά και με καλήν ...απολογίαν "
Πάρτε τους φίλους σας, ΑΝ ΕΧΕΤΕ και εμπρός "άδεια σε μας τη γωνιά" !!
Κύριοι,
το Πασόκ ΔΕΝ μεταβιβάζεται, δεν πωλείται, δεν νοικιάζεται, δεν εκποιείται ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ! οι απλοί ψηφοφόροι και στυλοβάτες του !
ΥΓ.
Σηκώσατε το δάκτυλο στον εκλεγμένο Πρόεδρό του;
Καλλίτερα να ξύνατε το..αυτί σας ...!

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό άρθρο.

Αν και νομίζω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, χαντάκωσε και ο ίδιος τον εαυτό του, μη κάνοντας την απαραίτητη κάθαρση στο κόμμα από το 2004.

Πάντως πράγματι σαν πολιτικός ΕΙΝΑΙ οραματικός και θεωρώ ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί στον καλύτερο πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης.

Πρώτος ο Γιώργος Παπανδρέου, μίλησε για έννοιες όπως πράσινη ανάπτυξη, διαφάνεια, ουσιαστική πολιτική ενοποίηση της ευρωζώνης, εξωστρέφεια στην παιδεία, πάταξη των συντεχνιών. Φράσεις και λέξεις που τότε ακουγόντουσαν άγνωστες στα αυτιά των Ελλήνων.

Μακάρι να μπορούσε να επιστρέψει ξανά.

Ανώνυμος είπε...

Ούτε στα πιο τρελλά σας όνειρα η Ελληνική κοινωνία δεν θα επιτρέψει στον ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ να επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος! Βάρεσε πολλούς η ζέστη φαίνεται!

Ολετήρες της Ελλάδας τύπου ΓΑΠ και Κωστάκη Καραμανλή ΔΕΝ πρόκειται να ξαναβιώσει η χώρα!! Τελειώσαμε οριστικά με τους ανίκανους, γελοίους και φαιδρούς ψεύτες και απατεώνες πολιτικάντηδες που διέλυσαν την χώρα..

Ανώνυμος είπε...

Ο άνθρωπος ήταν εντελώς ολίγιστος, ανίκανος και ισχυρογνώμων. Κάθε 3 μήνες αυτός και ο Παπακωνσταντίνου μας διαβεβαίωναν ότι ' δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα ' και όλο γινόταν το αντίθετο. Βραβείο Όσκαρ κάκιστης ηθοποιίας έπρεπε να πάρουν.

Και μόνο το γεγονός ότι αυτός και ο Καραμανλής εξακολουθούν να ζούν ανενόχλητοι ανάμεσά μας είναι πρόκληση αισχίστου είδους.

Αρκετά πια με τους καταστροφείς του τόπου. Ας μάθει επιτέλους και σωστά Ελληνικά γιατί επί 8 χρόνια τρελλαθήκαμε να ακούμε ασυναρτησίες, σαρδάμ και κοτσάνες. Να πάρει μαζί του και τον Φωτόπουλο και τους άλλους του βαθέος ΠΑΣΟΚ που τόσο λυσαλλέα τον στήριξαν το 2007 λασπολογώντας τον Βενιζέλο.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 18:06 να μας λείπουν οριστικά τέτοιοι σωτήρες! θα έπρεπε να απολογείται για τους χειρισμούς ( όπως και ο Καραμανλής ) και όχι να προκαλεί και να εξοργίζει ακόμα και σήμερα τον κόσμο με τα κατορθώματά του. Η Ιστορία τον έχει ξεγράψει οριστικά.

Ανώνυμος είπε...

Ρε περίεργε, που γράφεις ένα σχόλιο κάθε δυο λεπτά, ξεχνάς πως τα σκληρότερα περιοριστικά μέτρα τα πήρε ο Βενιζέλος σου, όταν πήγε στο οικονομικών ;

χ.κ. είπε...

23.38,μαλλον εισαι ΔΥ καταστροφεις της Ελλαδος ειναι οι πελατειακες σχεσεις τα ρουσφετια, τα επιδοματα.η φοροδιαφυγη οι υψηλες αμοιβες των Δ.Υ.οι σπαταλες στο δημοσιο γενικα,οι μιζες,τα λαδωματακαι η απολυτη διαφθορα στο δημοσιο,αλλα για ολα αυτα φταιει μονο ο Γαπ.

Ανώνυμος είπε...

H σημερινή ηγετική ομάδα
1) Έριξε τη κυβέρνηση του κινήματος απαξιώνοντας τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του , του 44% ?
2)Δε στήριξε με όλες της τις δυνάμεις το πρώτο μνημόνιο ώστε να πιάσει τους στόχους και να βγει η χώρα από τη κρίση ?
3) Έκανε προσωπική πολιτική χωρίς να σκέπτεται να λύσει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν για το λαό ? και
4) Γιατί λοιπόν ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ να εμπιστευτεί αυτή την ηγετική ομάδα ?
Η μόνη λύση για να βγει το κίνημα από τη κρίση είναι η επιστροφή του Γ. Παπανδρέου στην ηγεσία για να ενώσει τον κόσμο του που σκόρπισε στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα .
Β.Δ.Δ & Α.Γ ! ! ! ! !

Ανώνυμος είπε...

00:24 οτι μέτρα πήρε ο Βενιζέλος και οι μετά τον Βενιζέλο ήταν μέτρα απο το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο που ήταν δημιουργήματα των ΓΑΠ - ΠΑΠ

Ανώνυμος είπε...

00:24 αμετανόξητε παπανδρεϊκέ καρεκλοκένταυρε ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΑΡΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΑΠ και ήταν ΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ.

Επίσης ο ΓΑΠ κορόϊδευε τον κόσμο πριν τις Περιφερειακές Εκλογές με τα αισχρά ψέμματά του στην τηλεοπτική του συνέντευξη παρόντος του Πεταλωτή! Παπανδρεϊκοί αποτύχατε και διαλύσατε το κόμμα.. Μην προκαλείτε άλλο τουλάχιστον! Ειδικά τώρα που ο τουρίστας ηγέτης σας θα πηγαινοέρχεται στο Χάρβαντ από τον Σεπτέμβριο δίνοντας τα ' φώτα '΄του στους εκεί φοιτητές για τον άθλιο τρόπο που χειρίστηκε την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΑΠ διέλυσε τον κοινωνικό ιστό της χώρας και αφήστε κατά μέρους τα παραμύθια! Ηλεκτρονική διακυβέρνηση, πράσινη ανάπτυξη και μπούρδες και τελικά μας φόρτωσε τους κηπουρούς και όλη την στρατιά των ανίκανων γελοτοποιών του.
Αν υπήρχε Δικαιοσύνη σε αυτόν τον τόπο θα έπρεπε να κρατείται στο ίδιο κελί μαζί με τον Κωστάκη Καραμανλή, τον άλλο σύγχρονο καταστροφέα της Ελλάδας.

χ.κ. είπε...

H εμπαθεια σου για τον Γαπ δεν σε αφινει να δεις την αληθεια ,η ιστορια θα τον δικαιωσει τον Γαπ οσο και να σκουζεις.

Ανώνυμος είπε...

Καλα δεν υπαρχει κανεις απο την Νεα Ιπποκρατους να βγει και να σταματησει ολον αυτο τον πετροπολεμο που γινεται?? Αυτο ειναι το οραμα για το ΟΛΟΝ Πασοκ κ.Βενιζελο?? Καλα πρεπει να εχετε παρανοησει ολοι ομαδικα γιατι βλεποντας τις συνθεσεις των νεων οργανων καταλαβαινει κανεις που το πατε με αποτελεσμα να αντιδρα και η βαση με αυτο τον τροπο αναβιωνοντας το 2007 σε ολο του το μεγαλειο και μαλιστα με μεγαλυτερη ενταση. Οτι σπερνετε θα θερισετε και οπως στρωσατε θα κοιμηθειτε. Εμεις απο την αποκαθηλωση του ΓΑΠ και μετα, τρεις φορες καναμε το χρεος μας σαν λογικοι Πασοκοι αλλα με αυτα που βλεπουμε, που διαβαζουμε και που ακουμε μαλλον δεν θα ξανακανουμε το ιδιο λαθος. Δεν μπορει να μην παρακολουθει καποιος απο την Ιπποκρατους τι γραφεται στα μπλογκς και σε τι επικινδυνο δρομο εχουν μπει τα πραγμα?? και μετα αντε να τα μαξεψεις Βαγγελη.

Ανώνυμος είπε...

Οταν κερδισε ο ΓΑΠ τις εκλογες η Ελλαδα μας χρειαζοταν δανεια 35δις καθε χρονο για να πληρωνει μισθους συνταξεις νοσοκομεια κτλ κτλ...Τοσα χρονια μας δανειζαν οι διεθνης αγορες μεχρι που μας ειπαν φτανει δεν παει αλλο και βρισκεται η κυβερνηση του ΓΑΠ με 35δις κενο στα χερια.Ετσι αν δεν βρισκαμε λεφτα θα ειχαμε παυση πληρωμων χαος παντου δεν θα ειχαμε καυσιμα σχολεια νοσοκομεια κτλ..Κλαινε στις τηλεορασεις μισθωτοι και συνταξιουχοι για τις μειωσεις,σκεφτητε αν ειχαμε παυσεις τι θα γινοταν..Αρα απο που θα βρισκαμε λεφτα και μαλιστα αμεσα;;;Απο τους Ρωσσους;;;;Χαχαχα ειδα και την Κυπρο.Απο τα πετρελαια πουυ εχουμε;;;Χρειαζονται 8-10 χρονια για να παρουμε κερδος απο τα πετρελαια και σιγουρα ο παπουλης δεν μπορει να περιμενει 10 χρονια...Απο που ρε μαγκες θα τα βρισκαμε;Η καλυτερα να χρεοκωπουσαμε;;;Απο τον υπολογιστη μπροστα με ιντερνετ καφε τσιγαρο και ποτο ευκολα λεμε την λεξη χρεοκωπεια..Οταν λοιπον μου βρει καποιος 35 δις εγω θα πω οτι ο ΓΑΠ ειναι μαλακας αλλα επειδη κανεις δεν θα μου πει η η απαντησεις θα ειναι ανοητες η θα μιλαν για ποσα 600-700 εκ εγω θα συνεχιζω να υποστηριζω τον Γ.Α.Π...Η ιστορια ολους τους δικαιωσε...