Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΚΥΡΙΕ ΛΑΖΟΠΟΥΛΕ ?...


Ομολογώ ότι περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον τα νέα επεισόδια του Αλ Τσαντίρι News του Λάκη Λαζόπουλου. Θέλω να δω αν συνειδητο-ποίησε τι έσπειρε τα δυο τελευταία χρόνια και τι θερίζει τώρα. Αν θα υπάρξει ένα ψήγμα αυτοκριτικής. 

Μια επωφελής αξιοποίηση του καλοκαιριού θα ήταν να έβλεπε σε επανάληψη τα προηγούμενα επεισόδια και παράλληλα σε ζωντανή μετάδοση τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής να επιδίδονται στις προσφιλείς πρακτικές τους και να διαδηλώνουν την απέχθεια τους για το κοινοβούλιο, τους δημοκρατικούς θεσμούς και τον πολιτικό κόσμο. «Μα τι σχέση έχω εγώ με αυτούς ;» θα μας αντιτείνει αγανακτισμένος. « Εγώ ενδιαφερόμουν για τον απλό λαό, για την «κυρία» στην οποία απευθυνόμουν, για την Αριστερά, για το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ολόκληρη εκπομπή – αγιογραφία έκανα για τον Τσίπρα, την Λιάνα Κανέλλη πρόβαλα σαν πρότυπο πολιτικού, εγώ φταίω που την πλάκωσε στις μάπες ο Κασσιδιάρης; Εγώ φταίω που πάνω από 400.000 συμπολίτες μας ψήφισαν τους νεοναζί ; Η τρόικα και το μνημόνιο φταίνε».

Προφανώς για την ψήφο στην Χρυσή Αυγή δεν φταίει μόνο ούτε κυρίως ο Λάκης Λαζόπουλος, έχει όμως σοβαρό μερίδιο ευθύνης, μεγαλύτερο από όσο ο ίδιος φαντάζεται. Γιατί σε ρόλο τηλε-ευαγγελιστή κανοναρχούσε ένα εύπλαστο κοινό και το εξοικείωνε με την ανομία, την περιφρόνηση των θεσμών και το μπάχαλο, με την αντίληψη ότι όταν «αντιστέκεσαι» τα πάντα επιτρέπονται. Ένα πράγμα έκανε με απαράμιλλη συνέπεια : χάιδευε αδιακρίτως τους πάσης φύσεως αγανακτισμένους.

Το Σάββατο είδα σε επανάληψη ένα επεισόδιο. Ένας ηλικιωμένος αγανακτισμένος καλούσε να μπούν στην Βουλή και να σπάσουν τα πόδια των βουλευτών. Ο τηλε-ευαγγελιστής παρουσίασε το video και το άφησε στον αέρα ασχολίαστο, κλείνοντας με νόημα το μάτι στο κοινό. Η απρόσωπη κυρία, ο «λαός» του Λαζόπουλου, κατάπιε το μήνυμα, χαχάνισε και χειροκρότησε. Μετά ήρθε η πάνω πλατεία Συντάγματος με τις ελληνικές σημαίες και τα συνθήματα «για την χούντα που θα πέσει σε τούτη την πλατεία» και «το μπουρδέλο την Βουλή που πρέπει να καεί» ενώ η κάτω «κόκκινη» πλατεία – και μαζί ο Λαζόπουλος – σιγοντάρανε ευτυχισμένοι.


Κάπως έτσι ήρθε η «αριστερή» Κερατέα που άνοιξε τον δρόμο και νομιμοποίησε την ακροδεξιά Κόρινθο, την Ραφήνα και τα ντου των νεοναζί. Τα ήθελε αυτά ο Λαζόπουλος; Όχι, βέβαια. Αντικειμενικά όμως τα υπέθαλψε. Γιατί όταν η «κυρία του» εμπέδωσε το μήνυμα ότι κάθε διαμαρτυρία – άρα και η βία – είναι δικαιολογημένη γιατί η χώρα είναι περίπου υπό γερμανική κατοχή, τότε δεν είχε πρόβλημα να πεταχτεί μέχρι την Χρυσή Αυγή. Και η Χρυσή Αυγή έχει το «πλεονέκτημα» να έχει εύπεπτα, απλουστευτικά μηνύματα, όπως – δυστυχώς – είναι τα τελευταία χρόνια τα μηνύματα που εκπέμπει ο Λαζόπουλος. Σε άλλη συχνότητα αλλά το ίδιο χοντροκομμένα. Όταν δυο μόνο χρώματα υπάρχουν , το άσπρο και το μαύρο, τότε δεν υπάρχει χώρος για το κόκκινο του Λαζόπουλου και αναπόφευκτα επικρατεί το μαύρο. Γιατί αυτό που αγνόησε ο Λαζόπουλος είναι ότι η Δημοκρατία συμβιώνει με την πολυχρωμία και τις αποχρώσεις.

Και όμως τα είχε τόσο καλά τακτοποιήσει στο μυαλό του με την μανιχαική λογική του. Από την μια ήσαν οι κακοί Ευρωπαίοι, οι Γερμανοί και η τρόικα, το σάπιο πολιτικό σύστημα που από την πρώτη μέρα της αντιπολίτευσης σωρεύει δεινά στον τόπο. Και από την άλλη ο απλός λαός – προσωποποιημένος στην «κυρία του» και στο αλαλάζον ακροατήριο του – πάντοτε αθώος, ανυποψίαστος και πάντα προδομένος. Και πάντα έτοιμος να πάει αριστερά και μόνο αριστερά, γιατί αριστερός είναι ο λόγος των ευαγγελιστών του Αλ Τσαντίρι ή της Σπίθας. Χαμπάρι δεν πήραν από την ακροδεξιά επέλαση. Εδώ κοτζάμ κόμματα της παραδοσιακής αριστεράς συνωστίζονται με τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής στις κινητοποιήσεις των αστυνομικών και επιχαίρουν γιατί οι ένστολοι δεν θέλουν πλέον να χρησιμοποιούνται «ως μηχανισμός καταστολής κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων». Σε ελεύθερη μετάφραση και σύμφωνα με την ανοιχτή προτροπή των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής αυτό σημαίνει οτι όταν θα ξαναμαζευτούν οι αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα δεν πρέπει να υπάρχει αστυνομική δύναμη ώστε να προστατεύσει το Κοινοβούλιο.

Όταν το 2012 αριστεροί αναγορεύουν το δημοκρατικό κράτος σε εχθρό στρώνουν το έδαφος στον πραγματικό εχθρό. Όταν διαβάζεις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής και μόνο από το λογότυπο και τα σύμβολα μπορείς να διακρίνεις την προέλευση, τότε αυτή η αριστερά είναι σε λάθος δρόμο. Και τώρα πιά ούτε ο Τσίπρας, ούτε η Παπαρήγα, ούτε ο Μίκης, ούτε ο Γλέζος, ούτε βέβαια ο Λαζόπουλος μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν βλέπουν τον φασιστικό κίνδυνο.

12 σχόλια:

χ.κ. είπε...

συμφωνω με το αρθρο και θα προσθετα οτι και τα ΜΜΕ και τηλεσχολιαστες εχουν τεραστιο μεριδιο ευθυνηςστην διαμορφωση αυτων των ακραιων μορφων αντιδρασης ολοι ειχαν κοινο στοχο να ριξουν την κυβερνηση,γιατι προσδοκουσαν οφελη με συσσωμη την αντιπολιτευση.Τωρα ειναι ολοι ικανοποιημενοι και εκθειαζουν υον πατρωτη θρησκευομενο πρωθυπουργο για τα μετρα που, θα ειναι απειρως σκληροτερα ουτε κουβεντα,ο δε Λαζοπουλος πως θα χτυπαει τον Γαπ σαν χταποδι για να εχει τηλεθεαση αραγε θα δειχνει τον[ Φορεστ ]να διδασκει στο Χαρβαρντ?

Ανώνυμος είπε...

Απορω πως ασχολειστε ακομη με αυτη την δηθεν αριστερη καρικατουρα με την δεξια τσεπη. Φυσικα και δεν φταιει αυτος αλλα το καναλι που τον ανεχετε και τον πληρωνει να λεει τετοιες αηδιες σε σημειο εμμετου. Του τελειωσε εδω και μηνες ο ΓΑΠ και τωρα τι θα εχει να μας λεει?? παλι με τον ΓΑΠ θα ασχολειται στις αηδιαστικες εκπομπες τους για να γελα εκεινη η Χαζοχαρουμενη ξανθια Γιαγια?? Εμ οι αλλοι καλεσμενοι ηθοποιοι και οχι μονο δεν σεβονται τον εαυτο τους να πηγαινουν σε τετοιας φτηνιας εκπομπες?? Ευτηχως δεν τον βλεπω και ετσι εχω ισορροπημενο το μυαλο και το νευρικο μου συστημα. Αυτη δυστηχως ειναι η Ελλαδα του Αλ Τσαντιρι και του Αριστεροδεξιου καραγκιοζη.

Ανώνυμος είπε...

μα πότε θα δούμε το όνομά του με πόσα μηδενικά την κοπανάει κάθε χρόνο από την εφορία!!!μετά τους τραγουδιστές έχουν επιτέλους σειρά οι "ΘΕΑΤΡΆΝΘΡΩΠΟΙ?"
maria

Κώστας Τσιαφίτσας είπε...

Αν κατάλαβα καλά λογοπλόκε,μεταφέρετε άρθρο του κ Ν.Μπίστη,που προφανώς απευθύνεται προς ηλίθιους Έλληνες πολίτες. Ευθύνες στον Λαζόπουλο ε!!!!!!!!!!!!!.Γιατί κύριε Μπίστη φταίει ο κ Λαζόπουλος,που απλά κάνει επισημάνσεις,αναφερόμενος σε γεγονότα απείρου γελοιότητας,από ανθρώπους απίθανα γελοίους,υποτίθεται μορφωμένους,διαφόρων χρωμάτων και κομμάτων.Δηλαδή η αναφορά του κυρίου Λαζόπουλου,η προβολή, κατορθωμάτων γελοιοτήτων,γελοίων υπανθρώπων,ερεθίζει τους ανώμαλους Έλληνες που αρέσκονται σε μαζοχιστικά ένστικτα,και δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την ήρα από το στάρι,η προβολή από τον επαγγελματία ηθοποιό-σάτυρο,πραγματικών δεδομένων προκαλεί τους ηλίθιους πολίτες,και καταφέρονται κατά του ηθοποιού,και όχι κατά των γελοίων που μας προκαλούν εμετό,με τα γελοία και ανώμαλα που αναγκαστικά μας πασάρουν τα γκεμπελικά Μ.Μ.Ε. Έλεος.-
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΦΙΤΣΑΣ Πρώην Αστυνομικός.

Ανώνυμος είπε...



Κυριε ΤΣΙΑΦΙΤΣΑ, βλεπω οτι ουκ ολιγες φορες χρησιμοποιεις τη λεξη "γελοιος." μαλλον εχεις ταυτιστη με αυτη τη λεξη και το αποδεικνυεις μεσα στα γραφομενα σου...φανταζομαι ποσο γελοια ηταν και η αποδοση σου σαν αστυνομικος.

Κώστας Τσιαφίτσας είπε...

Ανώνυμος,μια φορά απαντώ σε τέτοιου είδους τρόπο σκέψεις.
1ον. Ανωνυμία ίσον τι?,για σένα κύριε,ποιος σώφρον άνθρωπος παίρνει έναν ανώνυμο στα σοβαρά,ακόμα και αν είναι πράγματι σχετικώς ανεκτά,η έστω συζητήσιμα αυτά που λέει.
2ον.Δεν σχολιάζεις κάτι επί του κειμένου αναφοράς μου,αλλά άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
3ον. Θα προτιμούσα να με έπειθες με επιχειρήματα όπου έκανα λάθος σχετικά με το σχόλιο μου.
Καλό θα ήταν να γίνετε διάλογος με επιχειρήματα. Τέλος.
Όσον αφορά την συμπεριφορά μου,κατά την διάρκεια της υπηρεσία μου στην Ελληνική Αστυνομία,εύκολα ερευνάται,εύκολα απαντάται,κάντε το ελεύθερα,κύριε ανώνυμε,και όχι φαντασία-κατηγορία αναπόδεικτη, να πλανάται.
Να είσαι καλά.-
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΦΙΤΣΑΣ Πρώην Αστυνομικός

Ανώνυμος είπε...

στο τέλος αυτουνού θα του το κολλήσουν δε μπορεί , να μου το θυμηθήτε που στο τέλος, θα τον φωνάζουν ο ψευτοαριστοφάνης!!!!τάδε εφ
maria

Ανώνυμος είπε...

Ο Λαζόπουλος καμιά μα καμιά απολύτως σχέση με ακροδεξιά, επειδή τον παρακολουθούσα θυμάμαι οτι έλεγε συνέχεια βαριά λόγια τόσο για τον Καρατζαφέρη όσο και για πολλούς πρώην βουλευτές του που βρίσκονται σήμερα στην ΝΔ αδιανόητο τελείως να λέτε οτι ταυτίζεται με την Χρυσή Αυγή η οποία όπως αναγνωρίζουν όλοι είναι πιό ακραία απο τον Καρατζαφέρη.

Ανώνυμος είπε...

ε καλά τα άκρα συναντιούνται πόσες φορές θα το πούμε αυτό, πια η διαφορά του χρυσαυγίτη από τον ΠΑΜΕατζή, και οι δύο είναι εκτός νόμου! Οι δεν πληρώνω και το δίκιο του έργάτη είναι νόμος, με τους γαμώκαιδέρνω ενδεχομένως όλους, έτσι γιατί μέχρι ΄τωρα πολύ παραμύθι έπεφτε για τους αλλοδαπούς τώρα ήρθαν σπίτι σας Ελληναράδες μου που τους ανοίξατε την πόρτα! όχι θα σας χάριζαν.
Οι πρώτοι όσο και αν σας έγλυψαν να μην πληρώνετε άντε να έχετε ασφαλιστικό ταμείο να εγχειριστείτε τώρα!!!Και πληρώστε πιο ακριβό το ΜΜΜ!!!!
Τι είπαμε τα άκρα;;;;


m

Ανώνυμος είπε...

Από τα σοβαρότερα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας είναι η έλλειψη γνώση και κατανόησης της λειτουργίας και του μεγαλείου του δημοκρατικού πολιτεύματος, το οποίο η πλειάδα των συμπολιτών το έχει ταυτίσει με την άκοπη ευμάρεια, με το δημοσιοϋπαλληλίκι, με την παντελή άρνηση οιασδήποτε ευθύνης, με το εύκολο νταηλίκι έναντι πολιτικών, που δεν τους κάνουν τα χατήρια, αποδίδοντας τους μάλιστα φράσεις, σαν αυτές που ο αξιότιμός πρώην αστυνομικός ανέφερε, δείχνοντας βέβαια και το χαμηλότατο επίπεδο παιδείας, που διατρέχει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
Ο Έλληνας δεν γνωρίζει τι θα πει θεσμός και κυρίως, ότι πρώτιστο μέλημα μιας δημοκρατικής ευνομούμενης πολιτείας είναι η προστασία των θεσμών, η κατάλυση των οποίων θα προκαλέσει τα φαινόμενα της μεταπολεμικής και χουντικής περιόδου, που θα πέσουν στο κεφάλι του.
Και ευθύνη σαφέστατη σε αυτό έχουν και οι δισκεδαστές - ταγοί, που φροντίζουν να ανασύρουν στην επιφάνεια, ό,τι πιο σαθρό και κτηνώδες υπάρχει στο βάθος της ψυχής του απαίδευτου νεοέλληνα.
Οι δύο προηγούμενοι διχασμοί ήταν βασιλικοί - αντιβασιλικοί και δεξιοί - αριστεροί.
Στη σημερινή κατάντια του ημιμαθούς (που ωστόσο νομίζει ότι είναι τόσο έξυπνος, ώστε να καταλαβαίνει και να γνωρίζει τα πάντα) και, κατά συνέπει,α άκριτου και αμόρφωτου Νεοέλληνα ο διχασμός θα είναι μεταξύ ορθολογιστών (δυστυχώς λίγοι) και ολιγόμυαλων (δυστυχώς η πλειάδα, γιατί το χρήμα και η καταναλωτική μανία των τελευταίων δύο δεκαετιών έχει καταστρέψει τα εγκεφαλικά κύτταρα).

Ανώνυμος είπε...

Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρετε!
Λέτε στη μεγάλη αναμπουμππούλα, που δεν έχει έρθει ακόμα, να μας κατσικώσουν τον Κότσο;;;;ή κάποιο γεννέσιμό του;;;
m

Ανώνυμος είπε...

σωστο το αρθρο.αλα γιατι ρωτατε τον κυριο λαζ.ο λαικιστησ κυριοσ λαζοπουλοσ με τον λαικισμο και τα χαιδεματατου ανεβασε το μπατσετου .σιγα μην τον ενδιαφερει η δημοκρατια...και με την ματαιοδοξιατου μεχρι προεδρο δημοκρατιασ θα τον δουμε..