Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΑΚΡΥΑ... ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ !...


«Η ιστορία του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί ούτε να παραχαραχθεί, ούτε να διαστρεβλωθεί από κανέναν. Πολύ περισσότερο από κάποια κρατικοδίαιτα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ανακάλυψαν σήμερα την αριστερή του φυσιογνωμία όταν για δεκαετίες φρόντισαν να απομυζήσουν οτιδήποτε μπορούσαν από αυτό.

Όταν οι στρόφιγγες των προσωπικών παροχών έκλεισαν, στράφηκαν αλλού προσδοκώντας να πάρουν από εκεί τα προνόμια που έχασαν.

Χαμαιλέοντες κάθε κομματικής ηγεσίας, ευνοημένοι από την εξουσία που σήμερα καταγγέλλουν, διορισμένοι και αυτοί και οι οικογένειές τους, απόλαυσαν την «επανάσταση» με θέσεις και αξιώματα και σήμερα ανακαλύπτουν κοινά οράματα με αυτούς που μέχρι χθες κατήγγειλαν.

Αυτοί σήμερα έχουν το θράσος να εμφανίζονται τιμητές του ΠΑΣΟΚ, γνήσια τέκνα της Αλλαγής, πιστοί στις αρχές ενός κινήματος που το ευτέλισαν και με τη δική τους συμπεριφορά. Οι απόβλητοι της πολιτικής ιστορίας, προκαλούν αναζητώντας ρόλους!

Δεν θα τους περάσει.

Σε ό,τι αφορά την προκλητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να αναζητά στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ οράματα, ιδεολογίες και πολιτικές ας αναρωτηθεί τι σχέση μπορεί να έχει με την 3η του Σεπτέμβρη.

Τι σχέση μπορούν να έχουν οι κατήγοροι του Ανδρέα Παπανδρέου με το ΠΑΣΟΚ;

Τι σχέση μπορούν να έχουν οι θιασώτες του βρώμικου ’89 με το κίνημά μας;

Τι μπορούν αυτοί να πουν για το ΠΑΣΟΚ και πως μπορούν αυτοί να ψιθυρίζουν συνθήματα που ποτέ τους δεν τα ασπάστηκαν;

Ας δουν τη δική τους πολιτική διαδρομή.

Ας ασχοληθούν με τη σημερινή πανσπερμία απόψεων στο εσωτερικό τους.

Ας ξεκαθαρίσουν τι είναι και τι πρεσβεύουν.

Γιατί η ευφορία από ένα εκλογικό αποτέλεσμα, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, γρήγορα τελειώνει. Και εκεί αποκαλύπτεται το απύθμενο πολιτικό κενό που δεν καλύπτεται από τις «κλοπές» των αρχών μας.

Άλλωστε όταν το ΠΑΣΟΚ έλεγε ότι «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» αυτοί απαντούσαν με το βαρύ πολιτικά σύνθημα «Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του»!

Οι παραχαράκτες και οι υβριστές της ιστορίας δεν θα περάσουν.

Οι νεόκοποι οπαδοί της σκέψης του Ανδρέα και του ΠΑΣΟΚ θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιολογημένη οργή όσων συμμετείχαν, αγωνίστηκαν και μάτωσαν για μια Ελλάδα Δημοκρατική, για οράματα και αρχές που απέχουν έτη φωτός από τα απόνερα των τριτοδιεθνιστικών εξώγαμων.

Η ιστορία του ΠΑΣΟΚ δεν αντιγράφεται.

Η ιστορία του ΠΑΣΟΚ δεν παραχαράζεται.

Η 3η του Σεπτέμβρη είναι μέρα που ανήκει στα στελέχη του, στους αγωνιστές της Δημοκρατικής Παράταξης, στον ίδιο το λαό».

Γ. Παναγιωτακόπουλος

4 σχόλια:

mosxatoupolis είπε...

Πριν να κατηγορεί 'διάφορους', Θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον να είχαμε απάντηση από τον κ. Παναγιωτακόπουλο για το πως ο ίδιος προστάτευσε το ΠΑΣΟΚ από την έφοδο φιλελεύθερης μετάλλαξης που υπέστη από την νομενκλατούρα και την αριστοκρατία του κόμματος και πως είναι δυνατόν την προεκλογική περίοδο το επίσημο ΠΑΣΟΚ να χρηματοδοτεί την 'κίνηση Παναγιωτακόπουλου' και μάλιστα τιμολόγια επ ονόματι του...

Ανώνυμος είπε...

Ωραία τα λες Παναγιωτακόπουλε, αλλά για θυμίσου ότι το ΠΑΣΟΚ μάζεψε ένα σωρό "ορφανά" της Αριστεράς. Από Ανδρουλάκη μέχρι Δαμανάκη και Μπιρμπίλη, και να μην ξεχάσουμε τους γίγαντες Πανταγιά - Τσουκάτο - Λοβέρδο και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις. Ο μόνος γνήσιος Πασοκατζής που έκανε καριέρα επί ΓΑΠ ήταν ο Ραγκούσης... και δυστυχώς τα έχετε σπάσει.

Ανώνυμος είπε...

Τα μαζεψες και εφυγες επι ΓΑΠ και επεστρεψες μολις ανελαβε ο ΒΒ αρα να μην διαμαρτυρεσε τωρα. Δεν ειδες ακομη τιποτα μεχρι που μπορει να φτασει το Πασοκ με αυτα που κανετε ολοι σας. Και επιμενω σαν απλος πολιτης οτι εαν δεν κανατε αυτα που κανατε επι ΓΑΠ και εφαρμωζατε τα συμφωνηθεντα, δεν θα ειχαμε το ενα μετρο μετα το αλλο για να καλυψει την μη εφαρμωγη των προηγουμενων. Τωρα τι βλεπουμε??? πιο αγρια μετρα να περνουν ανετα και αυτοι που εβγαιναν στα κεραμυδια, που γκρεμισαν τον ΓΑΠ να εχουν πιει το αμιλητο νερο.

Ανώνυμος είπε...

Ο Παναγιωτακόπουλος έχει αποκαθηλωθεί πλήρως απο όλους εμάς τους αγωνιστές του ΠΑΣΟΚ, ωραία τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα Παναγιωτακόπουλε αλλά τον μουστάκια τον άφησες έκθετο δέν μπήκες ποτέ μπροστά να τον υπερασπιστείς απο τα κοράκια της δεξιάς που είχαν ορμήξει να τον φάνε ούτε μιά λέξη συμπαράστασης για τον μουστάκια Παναγιωτακόπουλε να την βράσω την αγάπη σου δήθεν στους Παπανδρέου έβαλες πλάτη τον Βενιζέλο να τον ρίξει και τώρα στον ίδιο τον αποστάτη που ανέτρεψε εκλεγμένο πρωθυπουργό του 44% πήγες να του κάνεις μπούγιο, πήγες να του δώσεις αξία με δήθεν μεγαλειώδεις αναφορές για το κόμμα που διέλυσες και σύ μαζί του άσε τα καραγκιοζιλίκια λοιπόν Παναγιωτακόπουλε δέν σε παίρνουν.