Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ !...


Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρούμε μία έξαρση σε βομβισμούς και εμπρηστικούς μηχανισμούς, που άλλοι μεν έχουν σχέση με την δράση αντιεξουσιαστών και άλλοι με τη δράση τρομοκρατών ανώτερου επιπέδου, έχουμε την ιστορία Λαγκάρντ και τα παρεπόμενα, έχουμε την «αγανάκτηση» των καραμανλικών που δεν δέχονται το μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κρίση που ανήκει στους ίδιους και τον ηγέτη τους και έχουμε και περίεργες πρακτικές από πλευράς οικονομικών εισαγγελέων.
 
Οπως την αποστολή στη Βουλή των καταθέσεων κάποιων μαρτύρων μία ώρα πριν αρχίσει η ψηφοφορία και τώρα το πόρισμά τους από την έρευνα που έκαναν, με το οποίο ουσιαστικά θέτουν θέμα μαγειρέματος του ελλείμματος το 2010 για να φτάσει στο 15,6% το 2010 και να αναγκαστεί η χώρα να μπεί στο μηχανισμό στήριξης, δηλαδή στο μνημόνιο.

Κατά το πόρισμα την ευθύνη για την αλλοίωση την έχει ο επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο Γεωργίου, αλλά μπορεί να υπάρχει και ιθύνων νους δηλαδή, ο Γ. Παπανδρέου, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο Μπαρόζο, ο Ρεν ή ο Τόμσεν και επομένως θα πρέπει εφόσον προκύψει με στοιχεία να παραπεμφθούν και αυτοί. Απλά θα πρέπει να επισημανθεί ότι αυτή η συζήτηση έχει γίνει ήδη στη Βουλή και βγήκαν η Γιούροστατ και και κάποιες διεθνείς οργανώσεις στατιστικόλόγων που στήριξαν τον Γεωργίου. Εξάλλου, επειδή δεν υπήρχε πλέον εμπιστοσύνη στις ελληνικές στατιστικές, η Γιούροστατ είχε τοποθετήσει δίπλα στον Γεωργίου και δικό της άνθρωπο για να ελέγχει τα πάντα.
 
Πέρα όμως από αυτά, να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο τον Μάϊο του 2010 με έλλειμμα 12,8 και μετά αναθεωρήθηκε στο 15,6%. Οπως και ότι η ιστορία με τα γνωστά «σουάπς», απολύτως νόμιμη πρακτική τότε, έγινε το 2001, ενώ η Ελλάδα είχε μπεί ήδη στην ΟΝΕ με τους δείκτες του 1999. Και ας λέει ό,τι θέλει ο Παυλόπουλος και ας έλεγαν ό,τι ήθελαν διάφοροι στο εξωτερικό, όταν το κλίμα ήταν πολύ αρνητικό για τη χώρα μας. Σημειωτεόν ότι και την υπόθεση με τα «σουάπς» ερευνούν οι Πεπόνης και Μουζακίτης και θα δούμε τι πόρισμα θα κάνουν.
 
Ολα αυτά βέβαια δεν είναι καθόλου υγιεινά για την πορεία της οικονομίας, αλλά θα δημιουργήσουν αναταραχή γιατί θα δώσουν τροφή στους απανταχού λαϊκιστές και στους καραμανλικούς που έχουν ξεσπαθώσει και οι οποίοι παίρνουν βοήθεια και από τύπους σαν τον Λοβέρδο που τώρα θυμήθηκε ότι ήταν εναντίον στην ανάμειξη του ΔΝΤ στην Ελλάδα, παρ' όλο που άλλοι το αποφάσισαν και όχι εμείς. Κυρίως δε, θα κάνει έξαλλους τους ξένους που θα πειστούν ότι η χώρα μας είναι όντως «ειδική περίπτωση» και θα δώσουν πάλι τροφή σε όσους υποστηρίζουν ότι δεν ανήκει στην Ευρώπη. Θα τα δείτε όλα αυτά, εδώ είστε και εδώ είμαστε...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eιπαμε υπαρχει ευρυτερο σχεδιο σε εξελιξη με στοχο τον ΓΑΠ. Η ανακοινωση του Πασοκ για το θεμα οχι μονο δεν ικανοποιει αλλα μαλλον ταυτιζεται στην ουσια με τους διωκτες.

Ανώνυμος είπε...

Έχει δίκιο ο Στάγγος.
Μετά από 3 χρόνια περίπου προσπάθειας αποφυγής της χρεωκοπίας (που οδηγήθηκε η χώρα από την απίθανη διακυβέρνηση του Καραμανλικής συμμορίας), μέσα από καταστάσεις έξω από κάθε φαντασία, που έλαβαν χώρα κατά της μοναδικής αρχικά υγιούς πολιτικής δύναμης του ΠΑΣΟΚ και με τον λαϊκισμό, να αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των πολιτικών αντιπάλων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και όσων άλλων εκμεταλλεύτηκαν προς ίδιον όφελος την κρίση (ΜΜΕ, οικονομολόγοι, συνδικαλιστές, καλλιτέχνες και διασκεδαστές, ακροδεξιά και ακροαριστερά σχήματα, πολιτικοί σε αφάνεια ως τότε κλπ), υπέθεσα ότι πλέον αυτά ανήκαν στο παρελθόν μετά την αναγκαστική συμπόρευση των τριών κομμάτων της εξουσίας.
Όμως έκανα λάθος.
Ο λαϊκισμός καλά κρατεί και οι δυνάμεις του τίποτα και της εύκολης λύσης με πειθήνια όργανα σε καίριες θέσεις, όπως ο απίθανος Πεπόνης, θα συνεχίσουν τον αδιέξοδο λόγο τους, βασιζόμενες, όχι βέβαια στον ούτως ή άλλως ανύπαρκτο πολιτικό τους λόγο, αλλά στό διαρκές αναμάσημα υποθετικών σκανδάλων επί ΓΑΠ και στο συνωμοσιολογικό χαρακτήρα των κρίσιμων επί ΓΑΠ αποφάσων, που κατευθύνονταν από υποτιθεμένα ξένα κέντρα, τα οποία βέβαια ούτε οι ίδιες κατονομάζουν, γιατί απλά δεν υπάρχουν.
Ειναι η εποχή της αποθέωσης τύπων όπως η Κωνσταντοπούλου, ο Καμμένος, τα νεοναζί αποβράσματα, ο Τράγκας. Και ο εφιάλτης αυτός δεν λέει να σταματήσει.

Ανώνυμος είπε...

Γιασου φιλε Ξυνιδη με την θανατηφορα γραφιδα σου, αλλα πρεπει να περεμβαινεις ποιο συχνα. Διαβαστε τι εγραψε ο ανθρωπος και περιμενουμε την αντιδραση της Ιπποκρατους λοιπον.
---------
Μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή για τις αθρόες προεκλογικές κομματικές προσλήψεις στην ΑΜΕΛ (Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας), από το 2004 μέχρι σήμερα και ιδίως το προεκλογικό έτος 2009, (βλέπε
http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/620765/Article.aspx#.UQEZrzHjWhA.facebook
http://www.parapolitiki.com/2013/01/samaras-dioxe-stylianidi-apo-kibernisi.html),

ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχει υποχρέωση να απαιτήσει από τον κ. Σαμαρά να ζητήσει τις παραιτήσεις των υπουργών που είχαν την ευθύνη για τις προσλήψεις αυτές. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι συνεργός της διαιώνισης του παλαιοκομματισμού που έφερε τη χώρα σε αυτή την απελπιστική κατάσταση. Αν ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχει λόγους να το δέχεται και να το ανέχεται, ας συνεχίσει μόνος του στον δρόμο της πλέον φανατικής συνιστώσας της δεξιάς του Σαμαρά, που έχει βάλει το ΠΑΣΟΚ.