Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ !...

 
Σφοδρή επίθεση κατά των οικονομικών εισαγγελέων για τη δίωξη σε βάρος του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου. Σε ανακοίνωση του Γραφείου του κ. Παπανδρέου, οι οικονομικοί εισαγγελείς κατηγορούνται για κομματική μεροληψία σε βάρος του ΠΑΣΟΚ.
 
«Φαίνεται ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς "βλέπουν" πρόβλημα, μόνον όταν κάποια υπόθεση μπορεί να συνδεθεί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας», αναφέρεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται ότι «έτσι υπηρετούν τη δικαιοκρατία».
 
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι «η ηγεσία της ΕΛΣΤΑΤ κατέβαλε προσπάθειες για να συμμορφωθεί με τους κανόνες της ΕΕ και να αποκαταστήσει τη διαφάνεια και την αξιοπιστία σε έναν τομέα καθοριστικό για τη χώρα και τους Έλληνες και αυτή η προσπάθεια μετατρέπεται σε ποινική διαδικασία, την ίδια ώρα που όσοι οδήγησαν τη χώρα στο δημοσιονομικό γκρεμό μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 παραμένουν στο απυρόβλητο».
 
Η κίνηση των οικονομικών εισαγγελέων έρχεται σε αντίθεση με την Κομισιόν, η οποία αναφέρει, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, στις 26 Απριλίου 2012, ότι η Eurostat, έχει δημοσιεύσει τα ελληνικά στοιχεία σε τρεις διαδοχικές περιπτώσεις από το Νοέμβριο του 2010 και μετά, «χωρίς επιφυλάξεις», κάτι που, όπως αναφέρει η Κομισιόν, «αντικατοπτρίζει τη σημαντική βελτίωση των ελληνικών δημοσιονομικών στατιστικών και τη συμμόρφωση με τους κανόνες του ΕΣΛ95».
 
Παράλληλα αφήνεται να εννοηθεί ότι οι δύο εισαγγελείς μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2013 και του Προγράμματος Προσαρμογής.
 
Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Γραφείου του κ. Παπανδρέου, «η εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού για το 2013 της τρικομματικής κυβέρνησης συνεργασίας με πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά, μας διαβεβαιώνει ότι, η εκτέλεση τόσο του Προϋπολογισμού όσο και του Προγράμματος Προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, στηρίζονται στην παραδοχή ότι το έλλειμμα του 2009 έφθασε το 15,6%».

ΠΑΣΟΚ: Οι επιλογές αντιμετώπισης της κρίσης δεν αντιμετω-πίζονται με το ποινικό δίκαιο.

«Οι λόγοι που οδήγησαν την ελληνική οικονομία σε βαθιά κρίση και οι μεγάλες και δύσκολες επιλογές που έγιναν και γίνονται για τη διαχείρισή της και την έξοδο από αυτήν δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως ζητήματα ποινικού δικαίου».Αυτό τονίζεται εξάλλου, σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με όλα τα θέματα της οικονομίας που συζητούνται δημόσια και γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστούν με άσκηση ποινικών διώξεων, όπως διευκρινίζεται αρμοδίως.

Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η άσκηση ποινικής δίωξης για παραποίηση στοιχείων του ελλείμματος από στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ προκειμένου αυτό να παρουσιαστεί διογκωμένο, ώστε, κατά την εισαγγελική κρίση, να επιβληθούν νέα δυσβάστακτα μέτρα στους πολίτες.

Το ΠΑΣΟΚ τονίζει επίσης ότι «οι θεωρίες της συνωμοσίας για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στην κρίση και οι θεωρίες του «από μηχανής Θεού» που θα την βγάλει μαγικά και χωρίς κόπο από αυτήν, εκθέτουν τη χώρα και τους πολίτες σε μεγάλο κίνδυνο και προσπαθούν να ανακόψουν τη μόνη εφικτή, υπεύθυνη και ασφαλή εθνική στρατηγική».

Και το σχόλιο καταλήγει : «Ελπίζουμε, όταν όλοι αντιληφθούν αυτές τις απλές αλλά κρίσιμες αλήθειες, να μην είναι πολύ αργά για τον τόπο».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και ρωτώ εγώ τώρα.
Ποιανού υπουργού του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτή η φαεινή επιλογή του εκδικησιομανούς για προσωπικούς κυρίως λόγους και επομένως εντελώς ακατάλληλου για τη δουλειά αυτή, Πεπόνη;
Και ειδικά όταν ο θεσμός του οικονομικού εισαγγελέα, που είναι πολύ σοβαρός και είχε σκοπό να βοηθήσει σημαντικά την οικονομία συλλαμβάνοντας τους μεγαλοφοροφυγάδες, χρησιμοποιείται για να βγάλει τα προσωπικά του απωθημένα ο κάθε τυχάρπαστος οικονομικός εισαγγελέας, εκμεταλλευόμενος τη μήνι του κόσμου και την προστασια, που του παρέχει η λαϊκίστικη συμμορία του Σύριζα.
Και απαντώ, επειδή ξέρω. Του Παπακωνσταντίνου, που θα είναι ο δεύτερος (μετά τον Τσοβόλα), που, χωρίς να έχει βάλει ούτε ευρώ στη τσέπη του, θα πληρώσει τις ανόητες
επιλογές που έκανε, ενώ τα πραγματικά λαμόγια της πολιτικής την έβγαλαν καθαρή και το παίζουν και τιμητές των εξελίξεων τώρα.
Α ρε Παπακωνσταντίνου! Τζάμπα σε στήριζα τόσο καιρό! Δεν έκανες γι΄αυτήν την θέση τελικά!

Ανώνυμος είπε...

Δεν τον έβαλε ο Παπακ.
Η "ανεξάρτητη" καί "αδέκαστη" δικαιοσύνη τον επέλεξε, προέκταση από καταβολής Ελληνικού Κρατους της δεξιάς.Τό βαθύ κράτος που όλοι γνωρίζουμε ποιό είναι.

Ανώνυμος είπε...

Αφου ητανε φουσκωμενο το ελειμμα και ομολογουμενως εχει πεσει του κοσμου τις μοναδες αρα τωρα θα ειναι μηδεν. Γυριστε πισω λοιπον τα δανεικα τα τελευται αφου δεν χρειαζονται και παρτε πισω τα μετρα και μην ταλαιπωρειτε αλλο τον κοσμο. Το 2009, στις αρχες του, πηρε ο Παπαθανασιου και η τοτε κυβερνηση οπου Υπουργος ητανε και ο Σαμαρας 72 Δις για μαξιλαρακι οπως δηλωσαν χωρις να χρειαζονται. Τοω Σεπτεμβριο του ιδιου χρονου δεν υπηρχε σαλια στα ταμεια!! που πηγαν??? Αυτη ειναι υποθεση προς διερευνηση κ.Πεπονη και μαλιστα αμεσα.