Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟΙΟΙ ΕΡΡΙΞΑΝ ΤΟ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ?...


Να ερευνηθεί η ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου, ζήτησαν στη συνέντευξη Τύπου στην οποία παρουσίασαν τις θέσεις τους οι κ.κ. Μιχ. Καρχιμάκης, Π. Οικονόμου, Γρ. Νιώτης και η κυρία Ασπα Παπαηλιού, ως εκπρόσωποι της «κίνησης των 75».

«Το ΠαΣοΚ χρωστάει στον ελληνικό λαό την πολιτική έρευνα για την ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου, γιατί κόστισε 14,5 δις ΕΥΡΩ πρόσθετα επώδυνα μέτρα, καθυστέρησε την επιστροφή στην ομαλή οικονομική και κοινωνική ζωή και υπονόμευσε ακόμα χειρότερα τα δημόσια πράγματα. Τη χρωστάει και στον εαυτό του γιατί χωρίς προσωποποιημένο καταλογισμό καταργείται η Δημοκρατία», ανέφεραν στη συνέντευξη.

Τα τέσσερα στελέχη υποστήριξαν ότι το μεγαλύτερο ίσως λάθος, των κυβερνήσεων του Γ. Παπανδρέου, ήταν «η πολιτική μας ρητορική, μετά την ένταξη στο μηχανισμό : αντί να εξηγήσουμε όλοι μαζί "γιατί τα σκληρά μέτρα;", ορισμένοι από εμάς επιχειρούσαν - κακώς - να εξωραΐσουν αυτά τα μέτρα. Αντί να υπερασπιστούμε την επιλογή της αποφυγής στάσης πληρωμών και τις προσπάθειές μας να υποστηρίξουμε την επιλογή αυτή, δώσαμε την εντύπωση ότι υπερασπιζόμαστε τους επώδυνους όρους που μας επιβλήθηκαν για να υπάρξει η επιλογή αυτή. Ενώ ξέραμε ότι πολλοί από τους όρους αυτούς ήταν κοινωνικά άδικοι, ακόμα και ακατάλληλοι για την επίτευξη της ίδιας της δημοσιονομικής εξυγίανσης !

Όπως ομολογήθηκε τελευταία και με τον "πολλαπλασιαστή"». «Δεν ξεχνάμε την σύμπλευση όλων των δυνάμεων αυτών», επέμειναν, «συμπολιτευόμενων και αντιπολιτευόμενων σήμερα, στην προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης Παπανδρέου. Και όταν η ανατροπή αυτή πραγματοποιήθηκε, το κοινό διάβημά τους για πρόωρες εκλογές. Το οποίο και κατάφεραν να επιβάλλουν, και μάλιστα "εις διπλούν". Έτσι, μετά τον πρώτο δημοσιονομικό εκτροχιασμό 2004-2009 με την υπογραφή "Κώστας Καραμανλής", ήρθε και ο δεύτερος, αυτός του 2012, με την υπογραφή "Αντώνης Σαμαράς» ! Με αποτέλεσμα τα πρόσφατα 14,5 δις ευρώ πρόσθετα επώδυνα μέτρα και την τελική απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων».
 
Οι εκπρόσωποι της «κίνησης των 75», καταλόγισαν επίσης λάθος πολιτική επιλογή στον κ. Ευ. Βενιζέλο, όταν «μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 και σε διάσταση με την λαϊκή διάθεση που υποδείκνυε να πάμε στην αντιπολίτευση, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ επέλεξε το αντίθετο.
 
Η κυβέρνηση της χώρας θα υπηρετούσε πολύ πιο σοβαρά και υπεύθυνα το εθνικό και δημόσιο συμφέρον, χωρίς συμμετοχή του ΠαΣοΚ, αλλά εξαρτημένη από την κοινοβουλευτική ανοχή του. Όπως επίσης σε πολύ πιο καθαρή και υπεύθυνη στάση θα υποχρεώνονταν και η αντιπολίτευση». Προσέθεσαν επίσης ότι η απόφαση αυτή δεν επικροτήθηκε από τον ελληνικό λαό, όπως αποδεικνύεται από την συνέχιση της συρρίκνωσης της επιρροής μας μέχρι και σήμερα.

Επιπλέον, όπως είπαν η ΝΔ ο κ. Αντ. Σαμαράς, αποθρασύνονται από την συμμετοχή του ΠαΣοΚ στη κυβέρνηση και προχωρούν σε απαράδεκτες προκλήσεις προς την παράταξη: απενεργοποίηση της «Δι@υγειας», απόπειρα αλλαγής του νόμου «περί ιθαγένειας», μη δημοσιοποίηση του «πόθεν έσχες» των δικαστικών. «Η ηγεσία του Κινήματος», ανέφεραν, «έχει, έστω και τώρα, την αποκλειστική ευθύνη να ξεκαθαρίσει ότι το ΠαΣοΚ δεν είναι ουρά της Νέας Δημοκρατίας !», σημείωσαν.

Ξεκαθάρισαν ωστόσο, ότι δεν έχουν στόχο να ρίξουν τη κυβέρνηση και να προκαλέσουν νέες πρόωρες εκλογές που θα σήμαιναν νέες περικοπές και νέους φόρους. «Η Δεξιά και το κατεστημένο απειλούν το ΠαΣοΚ και τον ελληνικό λαό με το τελεσίγραφο "ή μεταλλάσσεστε ή οδηγείτε σε ακυβερνησία". Απαντάμε "ούτε οδηγούμε σε ακυβερνησία, ούτε μεταλλασσόμαστε". Το ΠαΣοΚ δεν εκβιάζεται!».

Η «κίνηση των 75», ζητεί να υπάρξει ανακατανομή βαρών υπέρ των πιο αδύνατων, να μην υπάρξουν άλλες περικοπές και άλλοι φόροι, να προταχθούν τέσσερις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση, το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, το Φορολογικό Σύστημα, και στην ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης. Zητούν επίσης ένα καταστατικό συνέδριο εντός του 2013.
 

3 σχόλια:

χ.κ. είπε...

Καλες οι διαπιστωσεις αλλα τωρα ειναι αργα τον Γαπ δεν τον κρατησατε στην εξουσια στηριζοντας τον ,αλλα βλεπατε την επιχειρουμενη ανατροπη και δεν προσπαθησατε να την ανατρεψατε εισασταν κοντα του αλλα και πολυ μακρια γιατι ειναι αρκετα προχωρημενος ως διανοουμενος και ως πολιτικος παντως ειναι θετικο οτι ακουγονται φωνες για το πως μεθοδευτηκε η ανατροπη του Γαπ το θεμα ειναι να μαθευτει ολη η αληθεια γιατο ποιοι ησαν οι συνομωτες,και ανατροπεις .

Ανώνυμος είπε...

Ας αναφερθει επίσης, οτι επι ΓΑΠ είχε ασκηθεί αγωγη ασφαλιστικών μέτρων κατα της SIEMENS και εκκρεμουσε δικη μέσω της οποίας το Δημόσιο θα διεκδικούσε αποζημίωση.

Τελικά, το Μάρτιο με τη συμφωνη γνωμη των 2 κομμάτων, υπήρξε εξωδικαστικος συμβιβασμος με τη SIEMENS ΓΥΡΩ στα 200-300 εκ ευρω όταν η εξεταστική επιτροπη είχε υπολογισει ζημια για το ελληνικο δημόσιο, με τις πιο συντηρητικες εκτιμησεις γυρω στα 3 δις.
Η απόφαση αυτη έφερνε την Υπογραφη της Υπουργού Φωτοτυπίας, τότε Αναπτυξης, εκ των πρωτεργατων της ανατροπής ΓΑΠ

Ανώνυμος είπε...

ton giorgo ton riksane h gnosti venizeliki kai oso iparxi venizelos sto pasok aspri mera den exei