Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΙ ?...

                        

«Σήμερα, προς το τέλος του μνημονίου, η Ελλάδα πρέπει να ακουστεί πιο δυνατά» είπε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου σε ομιλία του στο Σύλλογο Ελλήνων Αποφοίτων του Χάρβαρντ, με θέμα "Μετά το μνημόνιο τι ;" στην Αίγλη του Ζαππείου.
 
Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι με τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού, η χώρα έχει το ηθικό δικαίωμα και την υποχρέωση να μιλήσει καθαρά στη διεθνή κοινότητα και πως ωστόσο, η Ευρώπη καλείται να επιλέξει είτε να υποταχθεί στις διεθνείς εξελίξεις, είτε να οδηγήσει την παγκοσμιοποίηση προς μια πιο δημοκρατική και ανθρώπινη κατεύθυνση.
 
Ο πρώην πρωθυπουργός άσκησε έντονη κριτική στη στάση των ηγεσιών της ΕΕ, σημειώνοντας ότι υπήρχε εναλλακτική πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης, «ήθελε όμως άλλες ευρωπαϊκές ηγεσίες». Αντίθετα, είπε, η ηγεσία της Ευρώπης υιοθέτησε την αφήγηση ότι «για όλα φταίει η Ελλάδα και η Περιφέρεια», ενώ δεν αντέδρασε αποτελεσματικά στην ιλιγγιώδη άνοδο του ελλείμματος και του χρέους της χώρας.
 
Αποτέλεσμα αυτών, είπε ο κ. Παπανδρέου, «η δημοσιονομική ευθύνη και προσαρμογή, απολύτως απαραίτητη, μετετράπη σε αυστηρή λιτότητα».
 
Στο ίδιο κριτικό πλαίσιο και υπερασπιζόμενος τις επιλογές της διακυβέρνησής του, υπογράμμισε ότι ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε η κρίση υπονόμευσε τον πυρήνα των ευρωπαϊκών αξιών αντί να τις προστατεύσει, παρά το γεγονός, όπως τόνισε, ότι «καταφέραμε να φτιάξουμε μηχανισμό στήριξης - από το πουθενά και σε χρόνο ρεκόρ με σκληρές διαπραγματεύσεις», «παρότι η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε και δεν έζησε το 2010 μία εθνική τραγωδία βίαιης χρεοκοπίας», παρότι η χώρα πήρε το μεγαλύτερο στην παγκόσμια ιστορία δάνειο, παρότι κατάφερε να γίνει το μεγαλύτερο κούρεμα χρέους που έγινε ποτέ.
 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ήταν πράγματι εκπληκτική ομιλία! Σήμερα το πρωί όλα τα δημοσιογραφάκια ,και αναφέρομε στον πλέον γλοιώδη δημοσιογράφο τον απερίγραπτο Πορτοσάλτε, είχαν πάρει την γραμμή από τα αφεντικά τους να χτυπήσουν και να αποδομήσουν/χλευάσουν τον Γ.Παπανδρέου . Βέβαια δεν μπορεί να περιμένεις κάτι διαφορετικό από έναν συστηματία σαλταδόρο του λιμανιού!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ : Ο μέγιστος πειρατής του ραδιοφώνου. Θεέ μου τι τραβάμε με αυτό το τυχάρπαστο και προβληματικό άτομο. Τέλος ο ΣΚΑΙ από την μνήμη του ραδιοφώνου! Τέλος και οι μέχρι τώρα διαφημίσεις!!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως,υπαρχει μονον ενας Γαπ,ποσο μικροι φανταζουν μπροστα του αυτοι που δημιουργησαν την ιδεολογια της πελατειακης σχεσης,και γιαυτο τον πολεμουν με οτι μεσο διαθετουν.GAP KEEP WALKING............X.K.

Ανώνυμος είπε...

Μακράν όλων των άλλων !!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ, Θα απολυθει τελευταιος απο τον σταυλο γιατι η νομοθεσια (εργο Πασοκ και αυτος ο νομος) προαστατευει τα ΑΜΕΑ.