Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΤΗΝ Α.Τ.Ε.

Μια ακόμα αντιπαράθεση, μεταξύ Διοίκησης και εργαζομένων, στην Αγροτική Τράπεζα, οδήγησε, τις προάλλες, σε απεργιακή κινητοποίηση του Σωματείου, για το νέο σύστημα αξιολόγησης.
Η εργοδοσία, αυτή τη φορά, δεν προσέφυγε στα Δικαστήρια – όπως πολλές φορές έκανε τους τελευταίους μήνες – για να βγάλει την απεργία παράνομη και καταχρηστική, αλλά την έκρινε και τη δίκασε μόνη της, αποφαινόμενη πως δεν είναι έγκυρη και νόμιμη.

Αναβιώνοντας, λοιπόν, πρακτικές των πάλαι ποτέ σκοτεινών περιόδων, ο κ. Μηλιάκος, παραπέμπει, δια του υπηρε-σιακού του μηχανισμού, στο Πειθαρχικό της Τράπεζας, απλούς εργαζόμενους, οι οποίοι υπάκουσαν στο Σύλλογό τους και συμμετείχαν στην απεργιακή αποχή, από τις αμφισβητούμενες διαδικασίες του νέου συστήματος αξιολόγησης.

Οι παραπομπές γίνονται κατά ομάδες, 2-7 ατόμων και επιλεκτικά, προκειμένου να λειτουργήσουν εκφοβιστικά προς το υπόλοιπο προσωπικό, το οποίο, σημειωτέον, καλείται το ίδιο χρονικό διάστημα, να υπογράψει δηλώσεις αποκήρυξης του Συλλόγου και συμμόρφωσής του στις βουλές της εργοδοσίας!

Μεγάλα και γρήγορα βήματα προς τα πίσω, στα φαινόμενα αλήστου μνήμης εποχών, παρατηρούνται, λοιπόν, στο χώρο της ΑΤΕ, με πρωταγωνιστή τη διορισμένη από την κυβέρνηση Διοίκηση της Τράπεζας και τον Πρόεδρό της κ. Μηλιάκο.

Αναταραχή στο χώρο της Τράπεζας, (προειδοποιητική στάση εργασίας αύριο Πέμπτη 23/7, 7.45 – 10.45, το πρωί), κινητικότητα στον κλάδο με την ΟΤΟΕ και τους άλλους Συλλόγους, (Εθνικής, Ελλάδος, ALPHA BANK, Εμπορικής κ.α.), να συμπαραστέκονται και να θεωρούν το ζήτημα κορυφαίο για τη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος στις Τράπεζες, ενώ παρέμβαση στο ζήτημα κάνει και η ΓΣΕΕ κρίνοντάς το, ως απόλυτα επικίνδυνη εξέλιξη, που δυναμιτίζει το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση και συμμετοχή.

Από Δελτίο Τύπου του ΣΕΑΤΕ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κόψε μάπα και βγάλε συμπέρασμα ! Παπαδόπουλου στυλ...

saft είπε...

Απόλυτα σωστός, ο προηγούμενος φίλος. Το χαρακτηριστικό υφάκι του νεοδεξιού κομματόσκυλου, που νέμεται κρατική εξουσία, ελέω κουμπαριάς...

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε τον αυτόν... Δεν ξεμπερδεύει με τίποτα, τα επόμενα ...είκοσι χρόνια !