Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ !...

Το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών θα συντελέσει στο να προκύψει η μεγάλη έκπληξη για εκείνους, που συνεπαρμένοι από τις ψευδαισθήσεις τους, φρόντισαν, άμυαλα και ανόητα να βάλουν τον πήχη των προσδοκιών τους, σε πολύ υψηλά επίπεδα, χωρίς καν να κρατήσουν κάποιες επιφυλάξεις και να δείξουν κάποια σύνεση.

Οι νέοι νοικάρηδες της Ρηγίλλης, πίστεψαν στ΄ αλήθεια πως στην αναμέτρηση για τον «Καλλικράτη», θα τους δοθεί η ευκαιρία και η δυνατότητα να εξαγνιστούν απ΄ τα αμαρτήματα του σκοτεινού και βρωμερού παρελθόντος τους (και της παράταξης και των ατόμων) κι ότι ο ελληνικός λαός θα τους έχριζε και πάλι, υποψήφιους για την εξουσία.
Τις σφυγμομετρήσεις, που όλο τον προηγούμενο καιρό έδειχναν τη νεοδημοκρατία κουτσουρεμένη και γυροφέρνουσα στο 20%, τις θεώρησαν λαθεμένες και προϊόντα πονηρών επεξεργασιών, γι αυτό και, με σύμβουλο τη διαχρονική απερισκεψία του Αντωνάκη, έβαλαν ως στόχο την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής, δηλαδή, της κυβέρ-νησης !
Κάτι τέτοιο, όμως, προϋποθέτει το πέρασμα της Ν.Δ. στην πρώτη θέση και μάλιστα με ποσοστά ιδιαίτερα αυξημένα, ακόμα και σε σχέση μ΄ εκείνα του περσινού Οκτώβρη.
Να, λοιπόν, τα στελέχη, τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του κόμματος της Δεξιάς να είναι προσανατολισμένοι στη «μεγάλη νίκη» και στο «μεγάλο come back» και προετοιμασμένοι, τουλάχιστον, για να βροντοφωνάξουν το βράδυ στο προαύλιο της Ρηγίλλης, «νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός», δείχνοντας, φυσικά, το Σαμαρά στο μπαλκόνι του κτιρίου.

Πικραμένοι και απογοητευμένοι από την κατραπακιά του αποτελέ-σματος – το οποίο, φυσικά, δεν θα προσεγγίσει, καν, τις καλλιεργημένες προσδοκίες του σαμαρέϊκου - θ΄ αρχίσουν τη γκρίνια και τις εσω-επιθέσεις, βγάζοντας όλα όσα στριμώχνονταν στα εσώψυχά τους, τους τελευταίους μήνες.
Σ΄ αυτή ακριβώς την κατάσταση θα τους βρει η Ντόρα Μπακογιάννη και θα τους καλέσει να πλαισιώσουν το νέο κόμμα της, που θα δημιουργηθεί «για να βγάλει την κεντροδεξιά από το τέλμα και να την επανακαταστήσει δύναμη εξουσίας…».
Στελέχη, βουλευτές και μέλη θα διαφύγουν μαζικά, καθιστώντας τη Ν.Δ, ακόμα μικρότερη κι απ΄ το ποσοστό των αυτοδιοικητικών εκλογών και επαναφέροντας τον ασυνάρτητο Σαμαρά στη συνηθισμένη θέση του : αρχηγό ενός μικρού κόμματος !...

Απ΄ την άλλη πλευρά, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Α. Τσίπρας και η ολιγομελής παρέα του, θα βρεθούν, από αύριο, για μια ακόμα φορά απολογητές για μια αποτυχία, καθώς, ούτε και τώρα, θα επαληθευτούν οι πομφόλυγες για τον εμβολισμό του ΠΑΣΟΚ και το πλιατσικολόγημα των ψηφοφόρων του, με αφορμή την εφαρμογή της πολιτικής του μνημονίου.

Εδώ κι αν ο πήχης τοποθετήθηκε ψηλά, αφού, ούτε λίγο, ούτε πολύ, οι ηγέτες της Κουμουνδούρου, δεν προδίκασαν, μόνο, την ανατροπή του μνημονίου και το …ξωπέταγμα της τρόικας, αλλά, περίπου, ποντάρησαν όλα τα πολιτικά υπάρχοντά τους στη νίκη του δικού τους υποψήφιου αττικάρχη, έναντι του Γιαν.. Σγουρού.
Αν και ανακαλύφθηκε αρκετά νωρίς, πως ο έτερος, εκ μεταγραφής, Αλέξης, ως κουτσό άλογο, δεν παίζει, όχι για νίκη, αλλά ούτε για τερματισμό, συνέχισαν, (οι του Τσίπρα), τις κορώνες και τα υπερφίαλα συνθήματα ως την τελευταία στιγμή, αδιαφορώντας για το γεγονός, πως έτσι, καθιστούν το κάζο της επαύριον, εντονότερο και οδυνηρότερο.

Οι πρώτες ενδείξεις του τι ήθελε ακολουθήσει το αποτέλεσμα της Κυριακής, έσκασαν μύτη αυτή την εβδομάδα, λίγες ώρες ΠΡΙΝ ν΄ ανοίξουν οι κάλπες και προέρχονται από Συνιστώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, από στελέχη (ακόμα και μέλη της Γραμματείας), καθώς και από βουλευτές ! (Διαβάστε
εδώ κι εδώ…).

΄Εγγραφες απόψεις του τύπου «ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε σοβαρή κρίση…» ή «Το τραγικό είναι η εικόνα κρίσης και διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ…», όταν διατυπώνονται από τώρα, δεν χρειάζονται μαντικές ικανότητες για να εκτιμήσεις το τι πρόκειται να γίνει μετά, δηλαδή την αποσύνθεση στα εξ ών συνετέθησαν !...

Δεν υπάρχουν σχόλια: