Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ !...


Αυτό που επισείεται από την πλευρά των κυβερνώντων και των άλλων εραστών της σκληρής πολιτικής λιτότητας, είναι η περίπτωση πτώχευσης της Ελλάδας ή η έξοδός της από το Ευρώ. Η προοπτική έλευσης μεγάλων δεινών και πολύ άσχημων καταστάσεων, είναι το φόβητρο, ο μπαμπούλας, που επισημαίνεται !

Η λογική αυτή, είναι γεγονός πως βρίσκει, ακόμα απήχηση στα λαϊκά στρώματα, τα οποία στη μεγάλη τους πλειοψηφία δεν έχουν στέρξει στις απόψεις, όσων πολιτικών και άλλων φορέων, είχαν από την αρχή της κρίσης τη θέση "να τα τινάξουμε όλα στον αέρα", "ν΄ αρνηθούμε το χρέος και να μην πληρώσουμε τίποτα", "να φύγουμε από το Ευρώ και την Ευρωζώνη και να γυρίσουμε στη δραχμή...".

Ακόμα και στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ένα μεγάλο ποσοστό της κοινής γνώμης εμφανίζεται υπέρ του Ευρώ και της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη.

Κι όμως, η καταιγιστική μορφή που έχουν πάρει τα μέτρα περικοπών των μισθών και των συντάξεων, καθώς και η έξαρση της φορολογικής επέλασης κατά των πετσοκομμένων εισοδημάτων, δημιουργούν, ήδη από τώρα, μεγάλα δεινά και πολύ άσχημες καταστάσεις, για την συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών.

΄Οσο τα δεινά αυτά και οι άσχημες καταστάσεις πολλαπλασιάζονται και εντείνονται, τόσο είναι βέβαιο, πως αναπτύσσονται οι διεργασίες εκτίμησης και σύγκρισης των καταστάσεων, της σημερινής που διαμορφώνεται με την σφαγιαστική πολιτική λιτότητας και την άλλη, αυτή που επισείεται, ως απόρροια της "άρνησης, της πτώχευσης και της δραχμής...".

Δυστυχώς, έτσι όπως πάνε οι εξελίξεις, (όπως τις πάνε...), δεν φαίνεται ν΄ αργεί πολύ η διαμόρφωση της άποψης, στο λαό, πως τα επισειόμενα δεινά του "τότε" υπάρχουν και τώρα, οπότε να και το "τι έχουμε να χάσουμε !...", να και το "άντε και γαμηθείτε !...", να και το "η χώρα πυρί μιχθήτω κι όποιον πάρει ο χάρος !...".

΄Οσα κάνετε, το τελευταίο χρονικό διάστημα, τροϊκανοί και κυβερνητικοί, έχουν δρομολογήσει αυτή την πορεία των πραγμάτων, κοιτάξτε να τα καταφέρετε ! Δηλαδή, να φέρεται το λαό στην πλήρη απόγνωση, να μη τον απασχολεί καν το "χειρότερο" και τότε να δείτε τι ήθελε συμβεί !...

2 σχόλια:

boom είπε...

Είναι πια σίγουρο πως έτσι και αποτολμηθεί μια νέα επιδρομή σαν τη τωρινή αργότερα, ο λαϊκός ξεσηκωμός θα γίνει και θα είναι ισοπεδωτικός!

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα Θα τα καταφέρουν,
'τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι'.