Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Η ΣΤΥΓΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ !...


Την Κυριακή το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε ένα, ακόμη, πακέτο σκληρών μέτρων λιτότητας και δεινών για τους έλληνες εργαζόμενους.

Τη Δευτέρα, πρωί – πρωί, ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Π. Οικονόμου, μεταξύ σοβαρού και αστείου, διαβεβαιώνει, μέσω Καμπουράκη, πως «η διαπραγμάτευση με την τρόϊκα τελείωσε και αρχίζει η σύνταξη της έκθεσής της…».

Δευτέρα μεσημέρι – λίγη ώρα μετά – οι τροϊκανοί διαρρέουν στο Reuters, οργισμένη αντίδραση : "οι διαπραγματεύσεις δεν τελείωσαν !...».

Την ίδια, πάντα ημέρα, το απόγευμα, οι ελεγκτές μας επισκέπτονται το υπουργείο εργασίας και θέτουν στο τραπέζι νέα απαίτηση – βόμβα : «να μειωθεί το κατώτερο μεροκάματο στον ιδιωτικό τομέα κι αν δεν συμφωνήσουν σ΄ αυτό οι κοινωνικοί εταίροι, να το κάνει η κυβέρνηση με νόμο !...».

Ο Κουτρουμάνης παθαίνει τραμπάκουλο και ψελλίζει, πως αυτό το ζήτημα τον ξεπερνάει και πρέπει να το θέσει στον πρωθυπουργό.

Την ίδια ώρα στη Βουλή ο Παπανδρέου βρίσκεται σε συνάντηση με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και από το τηλέφωνο μαθαίνει τα όσα έγιναν στο υπουργείο εργασίας και προχωράει στην επισήμανση πως «…η Ελλάδα δεν είναι Ινδία κι ούτε πρόκειται να γίνει !...».

Σχεδόν καπάκι, έρχεται η λήξη της συνεδρίασης του Eurogroup στο Λουξεμβούργο και ο Γιούνγκερ ανακοινώνει την αναβολή της έκτακτης συνεδρίασης της 13ης Οκτωβρίου, που θ΄ αποφάσιζε την χορήγηση της 6ης δόσης ! Ξαφνικά (;) οι εταίροι – δανειστές μας, ανακάλυψαν πως οι τροϊκανοί δεν μπορούσαν να συντάξουν την έκθεσή τους πριν από τον Νοέμβριο, οπότε η δόση πάει για τον άλλο μήνα.

Το μήνυμα δεν είναι δα και πολύ κωδικοποιημένο, γίνεται εύκολα αντιληπτό : «Αμ, δεν τελειώσαμε ακόμα κι ούτε δεχόμαστε αντιρρήσεις σ΄ ό,τι προτείνουμε, ούτε σηκώνουμε εξυπνάδες περί Ινδίας κλπ… Αναγκαστείτε να μην καταβάλλετε μισθούς και συντάξεις για ένα δεκαπενθήμερο και μετά τα ξαναλέμε !...».


Φαίνονται, όλ΄ αυτά, πολύ ωμά και τραβηγμένα ; Ναι, αλλά γεγονότα είναι κι όχι εκτιμήσεις ή εικασίες !...

Δεν υπάρχουν σχόλια: