Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΟΙ ΚΟΤΕΣ !...


Την ώρα που μέσα σε 58 σελίδες περιγράφεται και επιβάλλεται η πτώχευση του ελληνικού λαού και ο εξανδραποδισμός των εργαζομένων, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, βρήκαν ακόμα μια ευκαιρία, να φερθούν σαν κότες !

Ο αντιπρόεδρος - υπουργός των οικονομικών, σε μια κορυφαία επίδειξη θράσους, αναισθησίας και τσαμπουκά, απηύθυνε ιταμή πρόσκληση – πρόκληση στους θορυβούντες, συνήθεις, γκρινιάρηδες συναδέλφους του, «να ρίξουν την κυβέρνηση», αν τη νομίζουν ανίκανη !

Το ύφος που φόραγε, βγαίνοντας από την αίθουσα της συνεδρίασης, ο Βαγγέλας, έδειχνε ξεκάθαρα, πως ο εκβιασμός του είχε πιάσει και οι βουλευτάδες είχαν καταπιεί κι αυτή την προσβολή.

Ήμουνα "πλούσιος" και φτώχυνα (κατά το «νιος και γέρασα…»), ακούγοντας διαμαρτυρίες, καταγγελίες και φοβέρες στις αίθουσες των κοινοβουλευτικών επιτροπών, για μια πολιτική αδιέξοδη, που έφερε και επιτείνει την ύφεση, που κατακρεουργεί δικαιώματα και αφαιμάζει τα εργατικά εισοδήματα, που στέλνει την ανεργία σε επίπεδα ρεκόρ, που καταρρακώνει κάθε ελπίδα γα ένα καλύτερο αύριο.
Κι όμως το σήριαλ, δεν φαίνεται να έχει τέλος, συνεχίζει να παίζεται !

΄Αντε, λοιπόν, σύντροφοι, συνεχίστε το ρόλο σας, κρατάτε γερά την πορεία σας, ψηφίστε τα όλα, σώστε την Ελλάδα, σώστε τους έλληνες : αποτελειώστε τους ! Με το Βενιζέλο στο τιμόνι κι εσάς στα κουπιά ! Μη κι αρνηθείτε τίποτα… Μη κι αλλάξετε τίποτα…

Η Κλαυθμώνος τώρα δικαιώνεται με τις εφεδρείες – απολύσεις, η οικογένεια τώρα ξεκληρίζεται, με τα παιδιά στην ανεργία, και με κομμένο, πλέον, και το χαρτζιλίκι, λόγω του ενιαίου μισθολογίου των γονιών !...

Οι μανδαρίνοι των υπουργείων έχουν μετουσιώσει σε απτά και ωμά μέτρα, με δυσνόητες, αλλά στοχευμένες ρυθμίσεις, όλες τις ντιρεκτίβες της τρόϊκας κι όλες τις συναινέσεις των πολιτικών προϊσταμένων τους. ΄Εχουν εργαστεί σκληρά, αλλά με σιγουριά, ως προς το αποτέλεσμα : οι κότες της κοινοβουλευτικής ομάδας θα κάνουν το …καθήκον τους, ακόμα κι αν ο κόκορας τις προσβάλλει βάναυσα !...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δυνατη η Κανελη!Μεταξύ μας λογοπλοκε θα του τη φερουν του Βενιζελου αν νομιζει οτι θα περασει τα μέτρα των συμφερόντων που υποστηριζει !!!!χτες η Βασω σημερα η Λουκα οι παπανδρεικοι εν δραση !!