Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ !...


Σειρά προβεβλημένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και πρώην υπουργοί, καταγγέλλουν αδιαφανείς μεθοδεύσεις και αντικαταστατικά μαγειρέματα αριστίδην συνέδρων. Καλούν μάλιστα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να εγγυηθεί την πλήρη τήρηση του καταστατικού, επισημαίνοντας ότι σε κάθε περίπτωση, δεν θα αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη…
 
Σε ανοικτή επιστολή που υπογράφουν οι Διαμαντίδης Ιωάννης, Διαμαντοπούλου Κατερίνα, Καρχιμάκης Μιχάλης (Γραμματέας Ε.Σ Μέλος), Νιώτης Γρηγόρης, Νούσιος Βασίλης, Οικονόμου Παντελής, Παπαηλιού Άσπα, Πεταλωτής Γιώργος, Στρατάκης Μανώλης, Σωτηρίου Ιωάννης, όλοι μέλη της ΚΟΕΣ, καταγγέλλουν φαλκίδευση της ισότητας ψήφου μελών και φίλων, με την εισαγωγή του αδιανόητου «κριτηρίου» για εκπροσώπηση, με βάση αριθμό ψηφοφόρων στις βουλευτικές εκλογές και όχι με βάση την συμμετοχή στις συνεδριακές διαδικασίες.
 
Αναλυτικά, στην επιστολή αναφέρουν :
«Στην τελική ευθεία πριν το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, πυκνώνουν τα περιστατικά απαράδεκτων αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων. Επιλεκτική και όχι ενιαία αναλογία εκπροσώπησης των οργανώσεων, με κορυφαίο δείγμα την απόπειρα να μειωθεί η εκπροσώπηση των απόδημων Ελλήνων.
 
Φαλκίδευση της ισότητας ψήφου μελών και φίλων, με την εισαγωγή του αδιανόητου “κριτηρίου” για εκπροσώπηση, με βάση αριθμό ψηφοφόρων στις βουλευτικές εκλογές και όχι με βάση την συμμετοχή στις συνεδριακές διαδικασίες.
 
Διορισμός εφορευτικών επιτροπών αντί εκλογής. Ασάφειες για κρίσιμα ζητήματα ελάχιστες μέρες πριν την εκλογή συνέδρων. Άγνωστος αριθμός “αριστίνδην” συνέδρων και ύποπτη μη ανακοίνωση τους με αποκλεισμό πολλών πρώην Βουλευτών και μελών κεντρικής επιτροπής που είχαν ιστορική διαδρομή με αγώνες για το κίνημα.
 
Η εκτίμηση αυτή δεν είναι μόνο δική μας. Καλούμε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να τιμήσει την δέσμευση του να προασπίσει τον δημοκρατικό χαρακτήρα του Κινήματος και να εγγυηθεί την πλήρη τήρηση των προβλέψεων του Καταστατικού, που αφορούν την διεξαγωγή των προ-συνεδριακών και συνεδριακών διαδικασιών.
 
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, από την ιδιότητα του αυτή, έχει την πρώτη ευθύνη για την διασφάλιση της ενότητας του Κινήματος. Σε μια στιγμή σημαντικών προκλήσεων για την χώρα και την Παράταξη, θεωρούμε αδιανόητο να υπάρξει αποπροσανατολισμός με τέτοιες ανούσιες, σε τελική ανάλυση, μεθοδεύσεις.
 
Το μήνυμα μας είναι ότι, σε κάθε περίπτωση, η Παράταξη δεν θα αφήσει την ευκαιρία του Συνεδρίου για θετικές εξελίξεις, να πάει χαμένη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: