Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ !

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ασφυκτιούν και οι φορείς τους κραυγάζουν εναντίον των Τραπεζών «…γιατί έχουν κλείσει τις «κάνουλες» της χρηματοδότησης όχι μόνο των, εν γένει, επιχειρηματικών δανείων, αλλά ακόμη και των δανείων προς τους μικρομεσαίους, που δίνονται με την εγγύηση του Δημοσίου…» και απαιτούν από την Τράπεζα Ελλάδος να παρέμβει, άμεσα και δραστικά.

Τα πυρά κατευθύνονται και προς την Κυβέρνηση, αφού «…«δεδομένου του τεράστιου προβλήματος της ρευστότητας και της υποχρηματοδότησης της αγοράς, η έγκριση 10.000 επιδοτούμενων δανείων, μέσω του ΤΕΜΠΜΕ, και μάλιστα με ελεγχόμενη, σε σημαντικό ποσοστό περιπτώσεων, σκοπιμότητα ως προς τις πραγματικές ανάγκες χορήγησής τους, αποκαλύπτει τις αδυναμίες της κεντρικής διοίκησης να αφουγκραστεί τις ανάγκες της αγοράς, να σχεδιάσει τα κατάλληλα μέτρα αντιμετώπισής τους και τελικά να υλοποιήσει αυτούς τους σχεδιασμούς…».

Η αντιπολίτευση σε σκληρή κριτική, καταγγέλλει ότι «…ακόμη και σήμερα, εν μέσω κρίσης, λειτουργεί το καρτέλ των τραπεζών , ενώ η κυβέρνηση δεν λαμβάνει μέτρα για να δοθούν τα δάνεια του ΤΕΜΠΜΕ στους μικρομεσαίους…», ενώ προδικάζει πως «…εξαιτίας αυτής της απαράδεκτης στάσης, η οικονομική κρίση θα επιδεινωθεί και πολλές επιχειρήσεις θα οδηγηθούν σε κλείσιμο…».

Η Κυβέρνηση υποστηρίζει πως πολιτεύεται βάσει σχεδίου και πως «…οι διευκολύνσεις που γίνονται μέσα από το πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ, (δηλαδή του Ταμείου Εγγυοδοσίας), που αφορά τη στήριξη, τη βοήθεια που δίδεται σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, στις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις, είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους, είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που έχει πάρει…».
Ο κ. Αντώναρος, μόλις προχθές διαβεβαίωνε πως με την κυβερνητική, αυτή, πολιτική «…εξασφαλίζεται η ρευστότητα στην οικονομία, θωρακίζεται η απασχόληση και δίνεται βοήθεια στις επιχειρήσεις αυτού του μεγέθους - που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας - ώστε να ξεπεράσουν τις δυσκολίες, τους σκοπέλους που έχουν προκύψει από τη διεθνή οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις που έχει αυτή για τη χώρα μας…».

Η πραγματικότητα, καταγραμμένη μέσα από τις έρευνες των ΜΜΕ, (έντυπων και ηλεκτρονικών), αναφέρει πως, μέχρι τώρα, μόνο η κρατική Αγροτική Τράπεζα δούλευε σε πλήρεις ρυθμούς, στη χορήγηση δανείων μέσω ΤΕΜΠΜΕ, ενώ οι υπόλοιπες Τράπεζες «…αποθάρρυναν τους αιτούντες μικρομεσαίους και τελικά ενέκριναν ελάχιστα δάνεια…».

Την ώρα, λοιπόν, που ο (μικρομεσαίος) επιχειρηματικός κόσμος ζητάει απεγνωσμένα βοήθεια και απαιτεί την κυβερνητική παρέμβαση για να λειτουργήσουν οι Τράπεζες ενισχυτικά, την ώρα που και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, μόλις πριν μία εβδομάδα, διαβεβαίωνε, πως «…βάλαμε σε εφαρμογή το πρόγραμμα για τη ρευστότητα της Οικονομίας και …ασκούμε αυστηρούς ελέγχους για την ανταπόκριση των τραπεζών στις υποχρεώσεις τους… ενέργειες που είναι βασικές προϋποθέσεις για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας…», είναι λογικό να περίμενε κανείς πως τα πράγματα θα έβαιναν προς το καλύτερο…

Κι όμως !... Η κατάσταση για τις ασφυκτιούσες επιχειρήσεις επιδεινώνεται, ακόμα περισσότερο, καθώς, άκουσον – άκουσον, η κρατική Αγροτική Τράπεζα, η μοναδική μέχρι σήμερα που είχε ανοικτή τη στρόφιγγα των δανείων μέσω ΤΕΜΠΜΕ, την κλείνει κι αυτή !...
Με εγκύκλιο της διοίκησης της ΑΤΕ, η οποία εκδόθηκε στις 26/2/2009, μόλις την περασμένη Παρασκευή, από τις 3 Μαρτίου 2009, από σήμερα, δηλαδή, «…όλα τα Καταστήματα του δικτύου της Τράπεζας θα δέχονται στο εξής αιτήματα δανειοδότησης, μέσω του προγράμματος κεφαλαίων κίνησης με την εγγύηση της ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε., αποκλειστικά και μόνο από δανειολήπτες υφιστά-μενους πελάτες της Τράπεζας…».
Ταυτόχρονα, με την παραπάνω εγκύκλιο, η διοίκηση της Τράπε-ζας αφαιρεί από τα καταστήματά της, τη δυνατότητα αξιολόγησης των αιτήσεων, που υποβάλλο-νται, και επιβάλλει τη συγκέντρωση αυτών στην Αθήνα, σε μια και μόνο υπηρεσία, κάτι που είναι σίγουρο, πως θα προκαλέσει μεγάλη επιβράδυνση των διαδικασιών αξιολόγησης, έγκρισης και χορήγησης των δανείων.

Οι διακηρύξεις, λοιπόν, της κυβέρνησης, διαψεύδονται, στην πράξη, από μια κρατική Τράπεζα ! Οι διαβεβαιώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού ανατρέπονται από τον κουμπάρο – διοικητή της ΑΤΕ !!!
Ποιος κοροϊδεύει, ποιόν ; Ο κουμπάρος αυτονομείται ή η κυβέρνηση του δίνει τέτοιες εντολές, στο παρασκήνιο, την ώρα που δημοσίως εξαγγέλλει άλλα πράγματα ;

Εκείνο που, σίγουρα, παραμένει και επαναλαμβάνεται, είναι ο εμπαιγμός του ελληνικού λαού και στη συγκεκριμένη περίπτωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων !...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η΄ Ο «ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ» (SIC) ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΑΣ Η΄ ΕΜΕΙΣ Μ…(μπιπ)…ΕΣ

26-02-2009

Για μία ακόμη φορά ο «καταλληλότερος» (sic) και τα «παπαγαλάκια» του ανέσυραν από τη ναφθαλίνη το χιλιοειπωμένο, αλλά ποτέ εφαρμοσμένο, «περίφημο» σύνθημα (σεμνά και ταπεινά).

Μετά από μία ακόμη συνεδρίαση οπερέτα του κυβερνητικού συμβουλίου, μάθαμε ότι ο «καταλληλότερος» (sic), έδωσε «αυστηρή» εντολή (τρομάρα του), στους υπουργούς της «ικανότατης» κυβέρνησή του, να προχωρήσουν σε δραστική μείωση της σπατάλης.

Μα κύριε Κωστάκη μας αυτά τα ακούσαμε προεκλογικά, εσύ δεν ήσουν που έλεγες από το μπαλκόνι, ότι θα εξοικονομήσεις, άκουσον – άκουσον 10.000.000 € από το σπάταλο κράτος του ΠΑΣΟΚ???

Αντ΄ αυτού, εσύ και τα «σαΐνια» σου δεν είστε αυτοί που αυξήσατε με γεωμετρική πρόοδο τις άσκοπες δαπάνες, την πενταετία που έχετε την κουτάλα του κρατικού ταμείου στα χέρια σας???

Μήπως Κωστάκη μας, είσαι ανίκανος και δεν μπορείς να επιβληθείς στα «σαΐνια» σου???

Τόσο ατίθασα, σπάταλα, άπληστα και ανυπάκουα είναι τα αθεόφοβα???

Κωστάκη μας, βαρεθήκαμε να ακούμε από τα «παπαγαλάκια» του Μαξίμου για το πόσο δυσαρεστείσαι κάθε φορά, που κάποιος άπληστος μεγαλόσχημος από το κόμμα σου, προκαλεί με τη συμπεριφορά του και τις αρπαχτές.

Επίσης Κωστάκη μας, οφείλεις να μας εξηγήσεις, πως θα περικόψεις τις ηγεμονικές και συνάμα προκλητικές αμοιβές των golden boys του κομματικού σου συρφετού???

Κωστάκη μας, εσύ και τα «σαΐνια» σου δεν είστε που τους τοποθετήσατε στους δημόσιους οργανισμούς???

Κωστάκη μας, εσύ και τα «σαΐνια» σου δεν είστε που υπογράψατε τα συμβόλαια με τις προκλητικές και συνάμα σκανδαλώδεις αμοιβές τους, που κυμαίνονται από 150.000€ μέχρι 600.000€ το χρόνο, πλέον των πριμ και των έξτρα παροχών???

Κωστάκη μας, γιατί μας προκαλείς για μία ακόμη φορά???

Κωστάκη μας, τόσο μ…(μπιπ)…ες μας θεωρείς???

Ε… όχι Κωστάκη μας, αποκαλύφθηκες πόσο παραμυθατζής είσαι!!!

Δεν μπορείς να μας παραπλανήσεις πάλι… γιατί απλά σου θυμίζουμε το γνωμικό:

Μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για μικρό χρονικό διάστημα ή λίγους για μεγάλο, πολλούς όμως και για μεγάλο ποτεεεεέ.

«Καταλληλότερε» (sic) εσύ και τα «σαΐνια» σου είστε επικίνδυνοι ρεεεεεεεεεεεεεε!!!

«Καταλληλότερε» (sic), το μόνο που σου απέμεινε να κάνετε… είναι να «αποδράσετε» από τη διακυβέρνηση της χώρας, τόσο εσύ, όσο και το κομματοσκυλολόϊ σου.

Εταιρίες ενοικίασης ελικοπτέρων υπάρχουν πολλές… αν δεν τις ξέρεις, βάλε τον Παυλόπουλο, τον Μαρκογιαννάκη ή τον Δένδια να συγκεντρώσουν πληροφορίες από τον Παλαιοκώστα!!! ΧΑ!!! ΧΑ!!! ΧΑ!!!

Ο ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ