Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ : ΦΕΥΓΩ... ΜΕΝΩ !...

Η υπόθεση της φυγής ή όχι του Καραμανλή, σαφώς και δεν έχει να κάνει με το ποιος θα νικήσει στις επόμενες δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Αυτές, είναι δεδομένο πως έχουν χαθεί, ήδη… Δεν έχει να κάνει, επίσης, με το μέλλον του ίδιου του αρχηγού της Ν.Δ., μιας και προσωπικά γι αυτόν, δεν υπάρχει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον…
Η πορεία, η ενότητα, το μέλλον της πολιτικής έκφρασης της Δεξιάς, είναι εκείνο που παίζεται, γι αυτό και οι δισταγμοί, οι παλινωδίες, τα διλλήματα… Το εύρος της ήττας θα επηρεάσει σημαντικά τις εξελίξεις, μετά απ΄ αυτή !...

Ο Καραμανλής ένωσε τη Δεξιά και κέρδισε την εξουσία, μετά από πολλά χρόνια κυριαρχίας της κεντροαριστεράς, κάτι που δεν διαφαίνεται εφικτό την επόμενη μέρα της αποχώρησής του, η οποία – αποχώρησή του – δεν πρέπει καν ν΄ αμφισβητείται, μιας και είναι κληρονομική επιταγή ! Οι πρωθυπουργοί Καραμανλήδες δεν ξανακάθονται στα έδρανα της αντιπολίτευσης…

Τότε γιατί τα παιχνίδια, οι διαρροές, οι διαψεύσεις, γενικά η ρευστότητα ; Μα επειδή δεν έχει εκτιμηθεί ή είναι δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο, ποια επίδραση θα υπάρξει στα εκλογικά αποτελέσματα, από την προαναγγελμένη αποχώρηση. Ο λαός θα συσπειρωθεί και θα ψηφίσει για να μη φύγει ο Καραμανλής κι έτσι η Ν.Δ. θα κρατήσει δυνάμεις και θ΄ αποφύγει τη διαφαινόμενη συντριβή ή θα έχουμε το αντίθετο ;

Απ΄ ότι φαίνεται και σ΄ αυτό το ζήτημα, ο πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει ένα από τα συνηθισμένα παιχνίδια του : να σφυγμομετρήσει τη κοινή γνώμη και να δει τις δημοσκοπήσεις !
Διέρρευσε πως φεύγει, είδε τις πρώτες αντιδράσεις και στη συνέχεια προχώρησε στο ναι μεν αλλά… «Θα μείνω για να παλέψω !...». Μέχρι τις εκλογές ναι, μετά όμως ; Αναπάντητο και αιωρούμενο ερώτημα, για σασπένς… Ο ίδιος δεν το ξεκαθαρίζει κι ούτε πρόκειται να το κάνει !...
Στο μεταξύ άρχισαν τα γκάλοπ : 84% υπέρ της παραμονής του Καραμανλή !... Ταυτόχρονα το μήνυμα από τους «μπαμπάδες», (Κεφαλογιάννης, Βαρβιτσιώτης κλπ), σαφέστατο : «…δεν έχεις να πας πουθενά, δεν δικαιούσαι να φύγεις !...».

Τι λείπει και απ΄ αυτή τη διαδικασία ; ΄Ο, τι έλειπε, πέντε χρόνια τώρα, από την καραμανλική διακυβέρνηση : η πολιτική ουσίας, που χρειάζεται η χώρα κι ο λαός !...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Χαρδαβέλας και το 2012
Στιχοαδέρφια η ώρα πλησιάζει.........

Το δυο χιλιάδες δώδεκα λένε στου Χαρδαβέλα,
θε να συμβούν περίεργα που θα μας έρθει τρέλα.

Οι πόλοι θα αντιστραφούν λένε με αγωνία,
και η όμορφη Ελλάδα μας θα γίνει Λαπωνία.

Οι πάγοι όλοι θα λιώσουνε και η θάλασσα θ’ ανέβει,
κι ο Αθηναίος στο Σύνταγμα σαρδέλες θα ψαρεύει.

Η Κηφισίας θα χαθεί, θα γίνει παραλία,
και θα γλυτώσουν κι οι οδηγοί απ’ την ταλαιπωρία.

Αρκούδες θα ‘χει πολικές τότε το Κολωνάκι,
φώκιες θα ρίχνουνε βουτιές πιο κάτω στο Κουκάκι.

Και στης Βουλής το κτίριο που ήταν οι Βουλευτάδες,
Τάρανδοι με τα κέρατα θα κάνουνε καυγάδες.

Και οι εθνοπατέρες μας, που η δουλειά τους τρώει!!!
ω τι χαρά για όλους μας, θα γίνουν Εσκιμώοι.
http://www.stixoi.info/stixoi.php?info=Poems&act=details&poem_id=87567

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Η «ΓΙΑΤΡΙΝΑ»


30-03-2009

Αυτές τις μέρες γίναμε μάρτυρες της ποιο απίθανης και συνάμα ακατανόητης ομολογίας του «καταλληλότερου» (sic). Ομολογίας που απαξιώνει τη χώρα στο διεθνές περιβάλλον και αντιμετωπίζει τους πολίτες σαν νοητικά καθυστερημένους υποικόους.
Σε συζήτηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο «καταλληλότερος» (sic) με τον εκδότη και τηλεστάρ κο Χατζηνικολάου, του εκμυστηρεύτηκε ότι είναι κουρασμένος και αποφασισμένος να αποχωρίσει από την πολιτική στην περίπτωση που χάσει τις προσεχείς εκλογές.

Η απορία που εκφράζουν οι πολίτες είναι μία και μοναδική, πως είναι δυνατόν να δηλώνει κουρασμένος ο «καταλληλότερος» (sic), αφού είναι πανθομολογούμενο και διαπιστωμένο ότι την τελευταία πενταετία που βρίσκεται στον πρωθυπουργικό θώκο, με το μόνο που πεισματικά δεν ασχολήθηκε είναι η διακυβέρνηση της χώρας.

Προφανώς κουράστηκε ο ένοικος του Μαξίμου από τις αγαπημένες του ενασχολήσεις:

· Βλέποντας πολύ τηλεόραση (υπάρχει σχετική δήλωση του «καταλληλότερου» (sic).
· Περιγράφοντας (ως ρεπόρτερ) τη ζοφερή πραγματικότητα που έχουν οδηγήσει τη χώρα, ο ίδιος και τα στελέχη του.
· Συντονίζοντας τον δεξιό συρφετό των κουμπάρων, των παρανομούντων για ίδιον όφελος κυβερνητικών στελεχών, την καταλήστευση των αποθεματικών των κοινωνικών ταμείων με τα δομημένα ομόλογα, τον αθέμιτο πλουτισμό των γαλάζιων χρυσών αγοριών, των σκανδάλων ( υποκλοπών, πακιστανών, Βατοπεδίου κ.λ.π. ).
· Επανιδρύοντας το κράτος της ανασφάλειας, της αδικίας, της αναξιοκρατίας, της φτώχιας, της ακρίβειας, της ανέχειας, της παραπαιδείας, της ρεμούλας, της παραπληροφόρησης, της διαπλοκής, της κοινωνικής ανισότητας, των πραιτόρων, των γαλάζιων παιδιών.

Φυσικά ο «καταλληλότερος» (sic), έχει σπαταλήσει πολλά αποθέματα από την ενέργειά του, παίζοντας με το αγαπημένο του play station.

Μετά από την αναφερόμενη πολυσχιδή δραστηριότητα του «καταλληλότερου» (sic), δικαιολογημένα το αγόρι μας δηλώνει κουρασμένος.

Ξαφνικά όμως, όταν όλοι μας με αισθήματα «συμπάθειας και συμπόνιας» συμμεριζόμαστε τον εξαντλημένο από την κούραση «κυβερνήτη», η βρεφονηπιοκόμος που εξελίχθηκε σε γιατρό και μάλιστα χειρούργο, μετά από πολύχρονη και κοπιαστική ερευνητική προσπάθεια ανακάλυψε το μαγικό μαντζούνι που εξαφανίζει στη στιγμή την κούραση, τη διάθεση, την ανορεξία και γενικά κάθε νόσο.

Αφού ο «καταλληλότερος» (sic), πείρε μια γερή δόση από το μαγικό μαντζούνι, (σαν άλλος ποπάϊ με το θαυματουργό σπανάκι), αποφάσισε να βγει από το «καβούκι» του και να περιφέρεται στην επαρχία για να μας πείσει πόσο ξεκούραστος είναι.

Φυσικά το βράδυ των εκλογών θα νοιώσει την κούραση εντονότερη λόγω της εκλογικής του συντριβής και ακολουθώντας τη συνταγή του θείου του «εθνάρχη» Κωνσταντίνου Καραμανλή, (συγνώμη Τριανταφυλλίδη ήθελα να γράψω) θα μας αδειάσει τη γωνιά.

Με ποιο όνομα θα επιλέξει ο «κουρασμένος καταλληλότερος» (sic) να εγκαταλείψει την Ελλάδα, αλλά και για ποια χώρα, κάνετε λίγοι υπομονή… οι εκλογές πλησιάζουν… η συντριβή του είναι βέβαιη.



Ο ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ

GreekBlock είπε...

ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ Ν'ΑΚΟΥΩ ΟΤΙ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ...ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΕΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ...

Ανώνυμος είπε...

????????????????????????


http://www.reporter.gr/default.asp?pid=16&la=1&art_aid=206537
Κέρδη παρά τη κρίση η Αγροτική Ασφαλιστική



http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/487119/Article.aspx
ΑΤΕ Ασφαλιστική: Ζημιές 5,5 εκατ. ευρώ το 2008

30 Μάρτιος 2009 7:27 μμ