Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Ο ΣΥΡΦΕΤΟΣ ΤΩΝ ΜΕΡΚΕΛΟ-ΣΑΡΚΟΖΗΔΟ-ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΗΔΩΝ.

Ενώ δεν υπάρχει καμιά αμφιβο-λία πως η κρίση που μαστίζει τη διεθνή οικονομία και φέρνει ύφεση σε παγκόσμιο επίπεδο, οφείλεται στην χρεοκοπία του νεοφιλελευθερισμού, των επιτα-γών του και των πολιτικών, που άσκησαν οι ανά τον Κόσμο πολιτικοί εκφραστές του, στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, ο συντηρη-τικός συρφετός των Μπερκελο-σαρκοζηδομπερλουσκόνηδων, επιμένει σε δόγματα, τα οποία και έχουν ξεπεραστεί και είναι επικίνδυνα για τα κράτη και – κυρίως - τους λαούς. Κι ο κομπάρσος Καραμανλής, αδύναμος και ανήμπορος ακολουθεί και συμμορφώνεται…

Οι κανόνες που διέπουν την ΟΝΕ διαμορφώθηκαν κάτω από διαφορετικούς πολιτικούς συσχετισμούς και για συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης. Η αυστηρή επιμονή στο σύμφωνο σταθερότητας και η δογματική λειτουργία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αποδεικνύεται, από τις εξελίξεις, πως δημιουργεί καταστάσεις οπισθοδρόμησης και στραγγαλισμού κάθε απόπειρας και ελπίδας διεξόδου.
Η ενίσχυση της ανάπτυξης και η περιφρούρηση της απασχόλησης, αντί να τεθούν ως κεντρικοί στόχοι, παραμένουν στο περιθώριο, στο όνομα της διατήρησης της δημοσιονομικής πειθαρχίας και των χαμηλών ελλειμμάτων.
Το πόσο κενή είναι αυτή η πολιτική, όμως, αποδεικνύεται και από το γεγονός πως όλες οι χώρες – φυσικά και η Ελλάδα – μετέρχονται σωρό τεχνασμάτων και αλχημειών, προκειμένου να φτιασιδώσουν τα στοιχεία και να παρουσιαστούν νομοταγείς στο σύμφωνο…

Είναι σίγουρο πια, πως εκείνο που απαιτείται είναι μια αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και μια σταυροφορία για αλλαγές στο νεοφιλελεύθερο πλαίσιο των ενωσιακών κανόνων.
Όμως : οι επεξεργασίες και οι πρωτοβουλίες σ΄ αυτό τον τομέα, προκειμένου να είναι και αξιόπιστες και ελπιδοφόρες, θα πρέπει να ξεπερνούν τα δεδομένα και τα πλαίσια και της παραδοσιακής σοσιαλδημοκρατίας, η οποία άλλωστε εξαφανίστηκε και ενσωματώθηκε στον νεοφιλελευθερισμό, με τις επιλογές και τις πολιτικές των Μπλερ, Σρέντερ κ.α.

Η άλλη πολιτική στην Ελλάδα, σαφώς απαιτεί και προϋποθέτει, τη δράση και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για έναν διαφορετικό πολιτικό σκηνικό, με ενισχυμένες τις προοδευτικές δυνάμεις, που θα προβάλλουν και θα προωθήσουν διαφορετικές πολιτικές, προς όφελος των λαών.
Οι υποχρεώσεις του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ιδιαίτερα του Γ. Παπανδρέου, λόγω και της θέσης του στη Σοσιαλιστική Διεθνή είναι τεράστιες και κρίσιμες !...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το δικό μας τον έχουν για ...μπάτλερ !...

Ανώνυμος είπε...

Οι ευρωπαϊκοί λαοί δεν αναλύουν και δεν αντιμετωπίζουν τις εξελίξεις με τις ίδιες παραδοχές. Οι μεγάλες χώρες έχουν εμπεδώσει στους λαούς τους την άποψη, πως είναι τ΄ αφεντικά... Μόνο μια πολιτική Ανδρέα Παπανδρέου,μπορεί να τους τα πάρει !...

paideia-gr είπε...

Δυστυχώς, δεν υπάρχει στην Ευρώπη κόμμα Σοσιαλιστικό. Τις χειρότερες νεοφιλελεύθερες πολιτικές τις έχουμε δει από κόμματα δήθεν σοσιαλιστικά τα τελευταία χρόνια.