Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

ΤΟ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ SIEMENS...

Κλείνοντας τη Βουλή πίστεψαν πως άφησαν το θέμα της Siemens σε σημείο ευνοϊκό για τη Ν.Δ. και με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται εκτεθειμένο, τόσο επειδή ήταν κυβέρνηση στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εξέλιξης του σκανδάλου, όσο και λόγω της «ομολογίας» του Τσουκάτου, περί χρημάτων που πήγαν στο κόμμα.

Ως συνήθως αδέξιοι και επιδερμικοί, λογάριασαν, για μια ακόμα φορά, χωρίς τον ξενοδόχο, αφού, αφ΄ ενός έγινε γνωστή κατάθεση στη Γερμανία, που λέει πως έπεσαν μίζες στην Ελλάδα και το …2008 !, (πέρα από τα προηγούμενα, πριν από το 2004, αλλά και τα αμέσως προηγούμενα, χρόνια, 2004-2006) και αφ΄ ετέρου ήρθε το έγγραφο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το οποίο αναγνωρίζει και ομολογεί πως από τη Siemens χρηματοδοτήθηκαν «και τα δυο μεγάλα κόμματα» !

Το κρατικό, (κυβερνητικό) όργανο βγάζει το κυβερνητικό κόμμα στη σέντρα και στο επιχείρημα των νεοδημοκρατών, «το ΠΑΣΟΚ τα πήρε… το ομολογεί κι ο Τσουκάτος», δημιουργεί τον αποστομωτικό αντίλογο «η Ν.Δ. έχει χρηματοδοτηθεί… το λέει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους…».
Κι αν η μαρτυρία – ομολογία του Τσουκάτου, είναι υπό απόδειξη, η θέση του Ν.Σ.Κ. δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ως την Ν.Δ., ενώ ως προς το ΠΑΣΟΚ, μπορεί και μάλιστα, αξιόπιστα : πέρα από το ό,τι πρόκειται για μια άποψη ενός κυβερνητικού οργάνου για την αντιπολίτευση, ( με ό, τι αυτό συνεπάγεται), είναι ξεκάθαρο πως η άποψη αυτή στηρίζεται σε μια μαρτυρία – ομολογία, η οποία είναι υπό κρίση.

Για τη Ν.Δ., όμως, που στηρίχθηκε το Νομικό Συμβούλιο και γνωμάτευσε ότι τα πήρε ; Σε ποια στοιχεία εμβάθυνε και που είναι αυτά ; Ποιος τάξερε και τάκρυψε ;
Η απάντηση στα ερωτήματα έρχεται μόνη της : αυτός που απέρριψε – αποχωρώντας μάλιστα από τη διαδικασία – την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο Siemens, που είναι ο ίδιος, ο οποίος έκλεισε και τη Βουλή για ν΄ αποτρέψει νέες, επ΄ αυτού, κοινοβουλευτικές διαδικασίες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: