Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Α, ΡΕ ΑΓΓΛΟΙ... ΕΡΧΕΣΤΕ ΔΕΥΤΕΡΟΙ !...

Στην Αγγλία αποκαλύ-φθηκε πως πολλά μέλη του κοινοβουλίου, χρέωσαν ως βουλευτική αποζημίωση, έξοδα τα οποία έκαναν για την αγορά σκυλοτροφών, την αντικατάσταση λαμπτήρων φωτισμού, κηπουρικές εργασίες ή ακόμα και για πεντικιούρ των γυναικών τους !...
Οι αποκαλύψεις αφορούν βουλευτές απ΄ όλα τα κόμματα και ο σάλος, που έχει ξεσπάσει είναι πρωτοφανής.
Ορισμένοι μιλούν για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα, που αναμένεται να προκαλέσει τριγμούς, μπορεί και ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό.

Κι όμως, οι φίλοι μας οι άγγλοι, έρχονται και σ΄ αυτό δεύτεροι ! Ποιοι προηγήθηκαν ; Ποιοι άλλοι, οι έλληνες !!!

Το 2005 αποκαλύφθηκε πως γαλάζιο στέλεχος, επικεφαλής μεγάλου κρατικού οργανισμού, (Τράπεζας), χρέωνε την πιστωτική κάρτα, την οποία του είχε δώσει η Τράπεζα για τα έξοδα που θάκανε για την εξυπηρέτηση των πελατών, με χρηματικά ποσά, που αφορούσαν πίτσες για το σπίτι, καλλυντικά και εσώρουχα της οικογένειας, ψώνια στο Super Market και άλλα τέτοια, που καμιά σχέση δεν είχαν, με την περιποίηση της πελατείας της Τράπεζας.
Να σημειωθεί πως ο εν λόγω «σεμνός και ταπεινός» γαλάζιος διοικητής, είχε χρεώσει την εταιρική κάρτα του, ακόμα και με τα έξοδα διανυκτερεύσεων, στο «ιδιαίτερο» ξενοδοχείο της Γλυφάδας «4 Εποχές» !...

Σάλος, βέβαια, είχε δημιουργηθεί και τότε, στον τύπο και τάλλα ΜΜΕ, αλλά ο εν λόγω «πρωτοπόρος» έλληνας έμεινε, ακλόνητος, στη θέση του : ήταν, βλέπετε, κουμπάρος του Πρωθυπουργού κ. Καραμανλή !...

Για όσους θεωρήσουν πως το – ελληνικό – φαινόμενο, ήταν και είναι μεμονωμένο, υπάρχουν στοιχεία που ανατρέπουν τέτοιες σκέψεις, μιας και το ζήτημα είναι ευρύτατο και αφορά όλα, σχεδόν, τα στελέχη, (golden boys), κρατικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων, αλλά και των ιδιωτικών…
Και για να ολοκληρωθεί η εικόνα και να ενισχυθεί η άποψη, περί ελληνικής πρωτοπορίας, ν΄ αναφερθεί, πως όλες αυτές οι δαπάνες για ατομικές και οικογενειακές ανάγκες των managers και των στελεχών, που ουσιαστικά είναι επί πλέον αμοιβές τους, ήταν και παραμένουν, παντελώς ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ !!!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

= Να φορολογηθούν οι προσωπικές ή οικογενειακές δαπάνες που γίνονται από στελέχη επιχειρήσεων, με εταιρικές πιστωτικές κάρτες…, για να πάψουν να πληρώνουν ΕΤΑΚ τα μαντριά , οι ξηρολιθιές , οι ετοιμόρροπες αγροικίες , τα φτωχονοικοκυριά , κλπ .-
-Να υποβάλουν άμεσα, οι φορείς-επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στις αρμόδιες ΔΟΥ , συμπληρωματικές καταστάσεις με συγκεντρωτικά στοιχεία κατά φορολογούμενο και έτος (2008 και τα προηγούμενα για τα οποία δεν έχει επέλθει παραγραφή ), για προσωπικές ή οικογενειακές δαπάνες που διενήργησαν στελέχη των, με χρήση εταιρικών πιστωτικών καρτών και να τους χορηγηθούν σχετικές βεβαιώσεις .
-Να υποβάλουν τα φυσικά πρόσωπα, βάσει των βεβαιώσεων, συμπληρωματικές δηλώσεις εισοδήματος , για τα ποσά προσωπικών ή οικογενειακών δαπανών που διενήργησαν με χρήση εταιρικών πιστωτικών καρτών, να γίνει νέα εκκαθάριση με τις γενικές διατάξεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και να καταβληθεί η διαφορά φόρου με τις προβλεπόμενες προσαυξήσεις, κλπ, που θα προκύψουν.-
-Να πληρωθούν –όπου συντρέχει περίπτωση- και οι εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία, κλπ .
Κ.Γ

Ανώνυμος είπε...

Ο συγκεκριμμένος διοικητής ήταν από τους πρωτοπόρους γαλάζιος που άνοιξε το χορό της διαφθοράς του Καραμανλικού καθεστώτος.

Ανώνυμος είπε...

== http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=165800

Γ. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ | Κυριακή 1 Μαΐου 2005
O κουμπάρος, η «σεμνότητα» και οι τζάμπα πίτσες.
……………………………………………………………………………………
……………………………………………………………………………………
Ο διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας κ. Δ. Μηλιάκος όχι μόνο χρέωνε την εταιρική πιστωτική του κάρτα με προσωπικά έξοδα και δαπάνες της οικογένειάς του, τη στιγμή που διατυμπάνιζε ότι οικειοθελώς μείωσε τις αποδοχές του κατά 10%, αλλά δικαιολόγησε την πράξη του επικαλούμενος πρακτικές της προηγούμενης διοίκησης, εναντίον της οποίας έχει κηρύξει πόλεμο, υψώνοντας ψηλά τη σημαία της «σεμνότητας και ταπεινότητας» που ζήτησε από τα στελέχη του ο πρωθυπουργός κ. K. Καραμανλής με την ανάληψη της εξουσίας.
………………………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………………………
Καταγγελίες για χρεώσεις εξόδων 24.000 ευρώ
Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας ο κ. Δ. Μηλιάκος πραγματοποίησε μέσα σε λιγότερο από δέκα μήνες δαπάνες που πληρώθηκαν μέσω των πιστωτικών καρτών της τράπεζας, ύψους περίπου 24.000 ευρώ. Εξ αυτών ποσό άνω των 15.000 ευρώ δεν αφορά δαπάνες που σχετίζονται με την επαγγελματική του ιδιότητα. Ειδικότερα, το παραπάνω ποσό αφορά αγορές προσωπικών ειδών, όπως ρούχα, υποδήματα, ηλεκτρονικά είδη, αγορές για μέλη της οικογενείας του, όπως καλλυντικά, ρούχα, υποδήματα, και αγορές για το σπίτι του, όπως ηλεκτρικά, τρόφιμα ακόμη και πίτσες! Πρέπει να σημειωθεί ότι οι εταιρικές κάρτες παρέχονται σε στελέχη για την πληρωμή επαγγελματικών δαπανών, όπως είναι τα γεύματα εργασίας, και όχι για την κάλυψη προσωπικών εξόδων.
Ο κ. Μηλιάκος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η χρήση πιστωτικής κάρτας από την εκάστοτε διοίκηση της Αγροτικής αποφασίστηκε από τη γενική συνέλευση των μετόχων την 1η Ιουνίου 1998, στα πλαίσια του συνολικού πακέτου αμοιβών, παγίων εξόδων και αποζημιώσεων των μελών της διοίκησης».



== http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_28/04/2005_142096


Tι απαντά ο διοικητής της ATE για την κατάχρηση της δωρεάν πιστωτικής κάρτας.
Aίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη προσωπικών δαπανών του διοικητή της Aγροτικής Tράπεζας, κ. Δ. Mηλιάκου, με εταιρική κάρτα. Kυβερνητικοί παράγοντες κάλυπταν χθες τον κ. Mηλικάκο, ενώ ο ίδιος αναφερόμενος στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Tα Nέα», κάνει λόγο για κακόβουλη επίθεση και υποστηρίζει ότι νομοτύπως έκανε τις σχετικές δαπάνες.
Στην απάντηση του διοικητή της Aγροτικής Tράπεζας τονίζεται: «Πρώτον, η χρήση πιστωτικής κάρτας από την εκάστοτε διοίκηση της ATE αποφασίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων την 1η Iουνίου 1998. Eκτοτε η τράπεζα αναλαμβάνει την εξόφληση των πιστωτικών καρτών ATE Visa του διοικητή και των υποδιοικητών μέχρι του ποσού των 1.467,35 ευρώ μηνιαίως (17.600 ευρώ ετησίως). H απόφαση δεν προβλέπει συγκεκριμένη χρήση της πιστωτικής κάρτας. Aν αυτό δεν ενοχλούσε τότε, δεν καταλαβαίνω τι ενοχλεί σήμερα.
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Ανώνυμος είπε...

http://foss.math.aegean.gr/~alex/P/km/El/UlenIka.htm
Nτύνει, στολίζει, νοικοκυρεύει τον....

Ανώνυμος είπε...

http://foss.math.aegean.gr/~alex/P/km/El/UlenIka.htm
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Nτύνει, στολίζει, νοικοκυρεύει τον διοικητή
Nτύνει, στολίζει, νοικοκυρεύει τον διοικητή
Ο Δ. Mηλιάκος χρεώνει τις εταιρικές κάρτες της Aγροτικής για αγορές προσωπικών του ειδών και μελών της οικογενείας του

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

Διοικητής κρατικής τράπεζας χρησιμοποιεί τις εταιρικές κάρτες του ιδρύματος που διοικεί για να ψωνίζει προσωπικά του είδη, από ηλεκτρονικά μέχρι ρούχα, παπούτσια, καλλυντικά, ακόμη και αναλώσιμα από τα σούπερ μάρκετ!

Πρόκειται για τον διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας (ATE) Δημήτρη Μηλιάκο, κουμπάρο του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και σημαίνον στέλεχος της Ρηγίλλης. Ο κ. Μηλιάκος, κάνοντας πράξη τα περί «σεμνότητας και ταπεινότητας» που ζήτησε ο κ. Καραμανλής από τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, χρησιμοποιούσε δύο δωρεάν κάρτες που πλήρωνε η ελλειμματική Αγροτική Τράπεζα, για να αποδύεται σε ένα ατέλειωτο μπαράζ προκλητικών δαπανών που αφορούν σε μεγάλο ποσοστό προσωπικά είδη, είδη για μέλη της οικογενείας του και είδη για το σπίτι του.

Ο διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας μέσα σε λιγότερο από δέκα μήνες πραγματοποίησε δαπάνες που πληρώθηκαν μέσω των πιστωτικών καρτών της τράπεζας, ύψους περίπου 24.000 ευρώ! Εξ αυτών πάνω από 15.000 ευρώ αφορούν δαπάνες για αγορές προσωπικών ειδών, δικών του και μελών της οικογενείας του.

Ντοκουμέντα
Σύμφωνα με τα ντοκουμέντα που διαθέτουν «TA NEA» ο κ. Μηλιάκος, εμφανίζεται να ψωνίζει κατ' επανάληψιν ηλεκτρονικά από γνωστές επιχειρήσεις όπως η Ηλεκτρονική Αθηνών, ο Κωτσόβολος και τα Έλεφαντ, καλλυντικά από τα Χόντος Σέντερ, ρούχα από τα καταστήματα Ζάρα, αλλά και από γνωστές φίρμες της Αθήνας όπως ο Καρούζος και τα Μάρτινς, παπούτσια από τον Μοσχούτη, είδη από πολυκαταστήματα όπως ο Φωκάς, και προϊόντα μαναβικής και σούπερ μάρκετ από τα A-B Βασιλόπουλος και Ατλάντικ, γυαλιά ηλίου, είδη ταξιδιού, αρώματα και άλλα. Μέχρι... πίτσες που παρήγγελλε από πιτσαρία της Βούλας πλήρωνε με τις πιστωτικές που του είχε παραχωρήσει η τράπεζα! Ενδεικτικό της συμπεριφοράς του κ. Μηλιάκου είναι ότι εμφανίζεται να πληρώνει με την κάρτα της Αγροτικής ακόμη και... δύο εσπρέσο, σε καφέ κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας, αξίας 7,20 ευρώ!!

Οι δαπάνες αυτές προφανώς δεν έχουν σχέση με τις επαγγελματικές δαπάνες που θα δικαιολογούσε η θέση του κ. Μηλιάκου ως διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας. Όπως έλεγαν τραπεζικά στελέχη, δεν υπάρχει μεν κανονισμός για τη χρήση τέτοιων εταιρικών καρτών, αλλά «εννοείται», όπως συμπλήρωναν, ότι δικαιολογούνται μόνο δαπάνες που έχουν να κάνουν είτε με γεύματα είτε με δώρα δημοσίων σχέσεων.

Ο κ. Μηλιάκος είχε στη διάθεσή τους δύο «μπίζνες» πιστωτικές κάρτες με αριθμό 4940420088001206 (η πρώτη) και 4940420020001116 (η δεύτερη), προκειμένου να τις χρησιμοποιεί για τα έκτακτα έξοδά του ως διοικητής της τράπεζας, κυρίως παράθεση γευμάτων σε τρίτους. Από τις καταστάσεις που διαθέτουν «TA NEA», στις κάρτες χρέωνε βεβαίως και λογαριασμούς από εστιατόρια, αλλά όχι μόνο. Όπως αποδεικνύεται, χρέωνε προσωπικά του είδη, αλλά και είδη για το σπίτι του! Πιθανώς και μελών της οικογενείας του, αφού πολλές χρεώσεις στις κάρτες έχουν πραγματοποιηθεί σε γνωστά καταστήματα ρούχων και παπουτσιών της Γλυφάδας.

TI ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΑ «NEA»

«Και αυτό είναι κακό;»
«TA NEA» απευθύνθηκαν στον διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας και τον ρώτησαν αν οι δαπάνες που καταγράφονται στις δύο πιστωτικές κάρτες που πληρώνει η τράπεζα συνάδουν με την ιδιότητά του. H απάντησή του: «Από πού προκύπτει ότι είμαι υποχρεωμένος να ψωνίζω ορισμένα είδη μόνο, ή να χρησιμοποιώ την κάρτα για κάποια πράγματα; Από πού προκύπτει ότι οι κάρτες έχουν κάποια δέσμευση στο πώς τις χρησιμοποιεί ο κάτοχός τους; Υπάρχει κανένας κανόνας δεοντολογίας και δεν τον ξέρω»; Σε επισήμανση ότι μπορεί να μην υπάρχει, για ευνόητους λόγους, γραπτή δέσμευση για το πώς πρέπει να διαχειρίζεται κανείς τις δωρεάν κάρτες που του δίνει η τράπεζα, αλλά προφανώς δεν είναι δυνατόν να τις χρησιμοποιεί για να ψωνίζει δικά του ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρονικά κ.λπ., ο κ. Μηλιάκος απάντησε με... ερώτηση: « Αυτό νομίζετε ότι είναι κακό;».

«Και με τη γυναίκα μου»
Ο κ. Μηλιάκος ρωτήθηκε αν μπορεί να δικαιολογήσει δαπάνες, όπως λόγου χάρη αυτές στο πολυκατάστημα Χόντος Σέντερ, ή σε καταστήματα γυναικείων ειδών (ρούχα, παπούτσια, εσώρουχα κ.λπ.), και απάντησε ότι «δεν μπαίνω σ' αυτό, δεν θέλω να κάνω κάποια δήλωση». Σε επόμενη ερώτηση, αν ενδέχεται οι κάρτες να έχουν χρησιμοποιηθεί από άλλα μέλη της οικογενείας του, απάντησε καταφατικά, λέγοντας: «Ναι, μερικές φορές ενδέχεται να έχω ψωνίσει και με τη γυναίκα μου».

Ο μισθός του
Πάντως, ζήτησε να καταχωρηθεί στο ρεπορτάζ ότι είναι ο μόνος διοικητής τράπεζας, ο οποίος μείωσε αυτοβούλως τον μισθό του - προφανώς για να είναι συνεπής με τις εντολές του κ. Καραμανλή για περιστολή στις «σπατάλες» - κατά 10%. Και πως μετά τη μείωση αυτήν, οι σημερινές αμοιβές του είναι - μόνο - 15.000 ευρώ μηνιαίως.

Υποστήριξε ακόμη ότι «δεν παίρνει εκτός έδρας» και πως «αυτός μπορεί να χρησιμοποιεί τις κάρτες για τα έξοδά του, αλλά οι προκάτοχοί του τα έπαιρναν cash (μετρητά)».

Μάλιστα, «απείλησε» ότι «θα μιλήσει, για να μάθει ο ελληνικός λαός όλη την αλήθεια, διότι του έχει κάνει ερώτηση και ένας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας».

Στο παρελθόν το θέμα ήταν οι υπερωρίες
Ο Δ. ΜΗΛΙΑΚΟΣ, υπάλληλος της Αγροτικής Τράπεζας κατά το παρελθόν, είχε διατελέσει υποδιοικητής της Τράπεζας κατά την περίοδο 1990-93, επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, αποσπάστηκε προ ετών στη Ρηγίλλης ύστερα από σχετικό αίτημα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αμειβόμενος πλην του μισθού του και με το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο υπερωριών. Μάλιστα είχε γίνει και θέμα, διότι εμφανιζόταν ως εργαζόμενος στη Ρηγίλλης ακόμη και τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες!

Ο κ. Μηλιάκος είχε δεκαετή διένεξη με την Αγροτική Τράπεζα, με αφορμή την εκούσια παραίτησή του το 1989 από θέση υπαλλήλου, προκειμένου να αναλάβει υποδιοικητής. Αργότερα, μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του υποδιοικητή στα Τέλη του 1993, διεκδίκησε με αλλεπάλληλες προσφυγές στα δικαστήρια την επαναφορά του στα μητρώα των υπαλλήλων της Τράπεζας. H διαμάχη του με την Αγροτική βρισκόταν υπό εκκρεμοδικία, αλλά μόλις μία ημέρα προτού ανακοινωθεί ο διορισμός του στη θέση του διοικητή, πέρσι στις 14 Απριλίου 2004, η Τράπεζα εκουσίως παραιτήθηκε της αντιδικίας μαζί του. Την επομένη ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση ο διορισμός του στη θέση που κατέχει σήμερα...
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,