Τρίτη 5 Μαΐου 2009

ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ.

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΗ
Η κυβέρνηση Καραμανλή έχει επιλέξει: καμία ποινική έρευνα, καμία εκκαθάριση σκανδάλου στο οποίο εμπλέκονται υπουργοί. Πέρα από τους ελιγμούς και τα παχιά λόγια η συγκάλυψη σε κλίμα συνενοχής είναι η επίμονη ενασχόληση των παρασκηνιακών μηχανισμών του κυβερνώντος κόμματος. Κόστος πολιτικό πληρώνει, αλλά προφανώς οι άνθρωποι ξέρουν ότι θα πλήρωναν πολλά περισσότερα αν το Βατοπέδι ή ο Παυλίδης έφθαναν στο δικαστήριο.
Όλες οι διαδικασίες ελέγχου εκφυλίζονται σε απαλλακτικά συμπεράσματα της οριακής και συγκυριακής πλειοψηφίας της Ν.Δ. και σε πολλαπλά πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Θεσμοί της Δικαιοσύνης χρησιμοποιούνται είτε για να μπλοκάρουν την έρευνα, είτε για να πιέσουν το ΠΑΣΟΚ να χαμηλώσει τους τόνους με στόχο τον συμψηφισμό; Αποκορύφωμα της παραταξιακής νοοτροπίας συνενοχής είναι η στήριξη προς τον πρώην υπουργό Αρ. Παυλίδη οι κυβερνητικοί δεν κατάλαβαν τίποτα! Όπως για το Βατοπέδι κανείς υπουργός δεν κατάλαβε τι υπέγραψε! Και όταν τη γλιτώνουν οι υπουργοί “κάθονται στα μαλακά” και οι άλλοι δράστες.

Είναι προφανές ότι η διαδικασία εκκαθάρισης σκανδάλων, που διατυμπανίζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, έχει καταρρεύσει. Όταν η πλειοψηφία του λαού πιστεύει ότι υπάρχει σκάνδαλο και αυτό δεν διερευνάται από τα αρμόδια θεσμικά όργανα αξιόπιστα και με επιπτώσεις για τους δράστες, βαθαίνει η κρίση εκπροσώπησης.

Ολόκληρο το άρθρο στο ananeotiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: