Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΟΛΗ Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ !...

Στην προκειμένη περίπτωση η «πίστα» είναι γυάλινη κι ονομάζεται οθόνη της TV… Σ΄ αυτόν τον καθρέπτη της σύγχρονης κατάντιας, βγήκαν τα τελευταία βράδια, για άλλη μια φορά, παγανιά οι αλήτες της πολιτικής και της δημοσιογραφίας κι όποιον πάρει ο Χάρος !...
Στόχος οι αμοιβές των εργαζομένων, αυτή φορά στις περιβόητες ΔΕΚΟ, παραγωγός των δρεπανιών το μανδαρινάτο της πλατείας Συντάγματος (ΥΠΟΙΚ) και χειριστές τους μαλάκες πολιτικοί – τύπου Αλευρά – και αλήτες δημοσιογράφοι, τύπου Τρεμοπρετεντέρηδων, Τσίμα, Καψή, Κώνστα κλπ.

«Ξέρετε πόσα παίρνουν οι εργαζόμενοι στην τάδε ΔΕΚΟ ; Τόσες χιλιάδες Ευρώ το χρόνο !». Ακούει ο διωκόμενος, παντοιοτρόπως και ρημαγμένος, ήδη, από την μνημόνεια πολιτική, συνταξιούχος και βγάζει σπυράκια… Τ΄ ακούει ο εργαζόμενος των άλλων τομέων της οικονομίας και εάν είναι σ΄ αυτούς που τους έσφαξαν, ήδη, (δημόσιοι), σιγοψυθιρίζει «καλά να πάθουν, με τόσα που παίρνουν !...», ενώ αν περιλαμβάνεται στα επόμενα θύματα (ιδιωτικοί), αναστενάζει με καημό : «τι μας περιμένει !...».

Που έγκειται η αλητεία ; Μα, στο γεγονός πως και οι κεντρικοί σχεδιαστές (υπουργεία) και τα θλιβερά παπαγαλάκια τους (πολιτικοί και δημοσιογράφοι), παραποιούν και παραπληροφορούν !
Προχθές π.χ., ο φέρελπις της ελεεινής ρουφιανοπαρέας των δελτίων των 8, παρουσίασε εργαζόμενο της ΔΕΗ να λαμβάνει 24.000 €, το μήνα, μικτά και 16.500 € καθαρά. Τούχωσαν ένα κωλόχαρτο στα χέρια κι αυτός το μπουμπούνισε, έτσι, αβασάνιστα, χωρίς να το ψάξει, χωρίς να το αναλύσει.
Επρόκειτο για συγκεντρωτικές αμοιβές τριών μηνών, που περιείχαν εκτός έδρας αποζημιώσεις, ενώ οι συνήθεις αποδοχές, του φουκαρά, που με το έτσι θέλω βαπτίστηκε golden boy, ήταν και είναι 4.300 € μικτά και 2.600 € καθαρά, το μήνα !

Κι όμως ο συγκεκριμένος «αλήτης - ρουφιάνος - δημοσιογράφος», επανήλθε, με μεγαλύτερη ορμή και με μεγαλύτερη δόση παραποίησης και παραπληροφόρησης . «Ξέρετε πόσο είναι οι μέσες μηνιαίες αμοιβές των εργαζόμενων της ΔΕΗ ?...» κάγχασε στο γυαλί, χθες το βράδυ : «75.000 €, παρακαλώ… Ναι, τόσο είναι και το ξαναλέω γιατί μ΄ αρέσει !...». Από τη μουτσούνα του φαίνονταν έκδηλη η ευχαρίστησή του, την ώρα που τάλεγε αυτά, ίσως ο μαλάκας αυτός, νάχει βρει τον τρόπο να …ολοκληρώνει, έτσι ! (Απύθμενο το βάθος και απροσδιόριστο το εύρος, της μαλακίας…).
Τι κι αν λίγη ώρα πριν, από το δημόσιο αυνανισμό, του εν λόγου ρουφιάνου, η ίδια η ΔΕΗ είχε δημοσιοποιήσει επίσημα στοιχεία που δείχνουν τις ΕΤΗΣΙΕΣ, μέσες, ΚΑΘΑΡΕΣ, αμοιβές των εργαζομένων της, (περιλαμβανομένων των αποδοχών των εργαζομένων που απασχολούνται αδιαλείπτως σε βάρδιες όλες τις ώρες του 24ωρου σε Σταθμούς Παράγωγης, Ορυχεία και εγκαταστάσεις Μεταφοράς και Διανομής ηλεκτρικής ενέργειας), στα 26.400 € ;
Ξέρετε τους μαλάκες να χαμπαριάζουν από τίποτα ή να κωλώνουν πουθενά ;
Απλούστατα, του δώσανε αθροιστικά το σύνολο του μισθολογικού κόστους, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι εργοδοτικές εισφορές, οι αμοιβές τρίτων, που παρέχουν υπηρεσίες στην Εταιρεία κλπ κι αυτός τις διαίρεσε με τον αριθμό των απασχολούμενων και να, το …75.000 !
Το ίδιο βιολί, το ίδιο μοτίβο, παίζεται και για τις άλλες ΔΕΚΟ, προκειμένου να παρουσιάσουν, όχι κάποιες αμοιβές στελεχών, αλλά τις μέσες αποδοχές όλων των εργαζομένων στα ύψη και να δημιουργήσουν κοινωνική αποδοχή του σφαγιασμού τους.
«Υπάρχουν εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ, που λαμβάνουν 9.000 € το μήνα ;». Ναι, ρε βλαξ, Νάσο Αλευρά, υπάρχουν κι είναι δυο ειδών : λίγοι εξειδικευμένοι άφταστοι κι αναντικατάστατοι στη δουλειά τους (που καλά κάνουν και τα παίρνουν…) και πολλοί περισσότεροι, που διορίστηκαν, κανακεύτηκαν και προωθήθηκαν στις πλάτες κάποιων αλητών πολιτικών σαν και του λόγου σου, οι οποίοι, ούτε δουλεύουν, ούτε – φυσικά - παράγουν και τριγυρνάνε τον περισσότερο χρόνο στα γραφεία σας και τους διαδρόμους σας !
Αυτούς να τους μαζέψετε εσύ και οι της συνομοταξίας σου και ν΄ ακολουθήσετε μαζί, το, βέβαιο, δρόμο της εξαφάνισης και της λησμονιάς. Οι υπόλοιποι, οι χιλιάδες μισθοσυντήρητοι, σε τι φταίξανε και λυσσάξατε να τους κόψετε τη μπουκιά στη μέση ;

Αλήτες και ρουφιάνοι ! Όλοι εσείς που βρήκατε την ευκαιρία, στην πιο κρίσιμη και δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, να βγάλετε τα αρρωστημένα απωθημένα σας στις πλάτες του απλού λαού, έχετε κατακτήσει, ήδη, περίοπτες θέσεις στον κατάλογο με τους κατά καιρούς Εφιάλτες της φυλής ! Η στιγμή που θα νοιώσετε στο πετσί σας, αυτό σας το «κατόρθωμα», δεν είναι πολύ μακριά !...

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω για σένα αλλά ακόμα και αν δεχτώ ότι οι 24.00 δεν είναι μηνιαίες αποδοχές αλλά τριμηνιαίες,δλδ 8.000 μικτά-άρα γύρω στις 5.500 καθαρά, δεν θα κλάψω γι'αυτόν που τα παίρνει και θα του κοπούν . Τουλάχιστον όχι μέχρι να μάθω σε τι αντιστοιχούν αυτές οι απολαβές και αν και κατά πόσον ανταποκρίνονται στην πραγματική εργασία του και στα πραγματικά προσόντα του.
Γιατί μη μου πεις ότι δεν έχεις ακούσει τίποτα για πλαστές υπερωρίες, μαϊμού οιδιπορικά κ εκτός έδρας, εξωγήινα επιδόματα και άλλα τέτοια ελληνικά, για να μην μιλήσω για τις πάσης φύσεως λαμογιές και οικονομικές ατασθαλίες (κοινώς βούτες) στις οποίες πολλοί "αγωνιστές" εργαζόμενοι συμμετείχαν με την ανοχή όλων των υπολοίπων.
Γι αυτούς τους λόγους δεν θα στεναχωρηθώ για αυτές τις κατηγορίες αργαζομένων.Προτιμώ να κρατήσω τη στεναχώρια κ τη συμπαράστασή μου για τους πραγματικά χαμηλόμισθους του ιδιωτικού τομέα που οι περισσότεροι δουλεύουν σε ημιάθλιες συνθήκες, χωρίς εργασιακά δικαιώματα κ ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο .

ΣΧ

Ανώνυμος είπε...

Σιγά. !!!
Αυτούς που βριζεις "μαλάκες και αλήτες" είναι ΠΑΣΟΚ σε ισχυρά πόστα και θα σε διαγράψουν ανόητε τριτοκλασσάτε πρασινοφρουράκο.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

@10,54
Και να σου επισημάνω, πως σύμφωνα με την ανακοίνωση της ίδιας της ΔΕΗ, τα 24.000 € περιείχαν έκτακτες αποζημιώσεις (δηλαδή μη επαναλαμβναόμενες) για εκτός έδρας, θα σε πείσω ; ΄Οχι, βέβαια ! Εσύ έχεις την εμμονή σου κι απ΄ ό, τι φαίνεται ούτε που το συζητάς...
@11.35
Αυτούς που υπονοείς τους γράφω στ΄ αρχίδια μου, όπως και τους ηλίθιους σχολιογράφους σαν κι εσένα !

ακυβέρνητος είπε...

Οι Δημοσιοβλάκες των 9:00 προσπαθούν σχεδόν κλαίγοντας κάθε βράδυ να μας σπρώξουν στον κανιβαλισμό και την ανθρωποφαγία. Και δυστυχώς, μέσα στα μεγάλα ζόρια που τραβάει ο Ελληνικός λαός, σε μεγάλο βαθμό το έχουν κατορθώσει.

Η πλύση εγκεφάλου είναι καθημερινή. Από τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, internet και όπου αλλού έχει βήμα όλος αυτός ο συρφετός των βλαμμένων. Είσαι απολυμένος; Χαμηλόμισθος; Χαμηλοσυνταξιούχος; Δουλεύεις 4ωρο, χωρίς άδειες, ένσημα, επιδόματα και δικαιώματα; Ε, τότε, σου βρήκαμε τον φταίχτη!

Μη φανταστείς ότι πεινάς επειδή ο βιομήχανος σε έχει ανασφάλιστο και σου ρίχνει απανωτά χαστούκια, όποτε αυτός γουστάρει. Που σου δίνει 600 ευρώ και σε βάζει να υπογράφεις για 900, που σε βάζει να δουλεύεις Κυριακές χωρίς να παίρνεις υπερωρίες γιατί δεν «βγαίνει», που δεν σου δίνει τα ρεπό και τις άδειες που δικαιούσαι. Δουλεύεις «για το καλό της επιχείρησης», αυτό να σου αρκεί. Ούτε και το κράτος φταίει που του δίνει το δικαίωμα και τον αφήνει ατιμώρητο.

Μη φανταστείς ότι πεινάς επειδή ο μεγαλοεργολάβος - λαμόγιο που σύναψε «δουλειά» με το δημόσιο, την έχει χρεώσει 10πλάσια τιμή και επειδή δεν του φτάνουν, συνεχίζει να κατασπαράσσει το δημόσιο ταμείο, αφού κάποιο άλλο λαμόγιο (βλ. κράτος) του δίνει το δικαίωμα και τον αφήνει ατιμώρητο.

Μη φανταστείς ότι πεινάς επειδή το παραδικαστικό κατεστημένο συμμετέχει με την ανοχή του και την ατιμωρησία των ενόχων σε όλη αυτή την αθλιότητα. Έρχεται η ώρα που εξαργυρώνει την ένοχη σιωπή του με υπέρογκες αυξήσεις (που εσύ πληρώνεις) σε μισθούς δικαστών και εισαγγελέων. Και σε αυτούς το κράτος τους δίνει το δικαίωμα και τους αφήνει ατιμώρητους.

Μη φανταστείς ότι πεινάς επειδή το δημοσιογραφικό σκυλολόι που κολυμπάει στον ίδιο βούρκο, αποκρύπτει όσα θίγουν την κάστα του και θαμπώνει τα μάτια του κόσμου με πομπώδεις τσιχλόφουσκες. Θα μάθεις (υπερδιογκωμένα), πόσα παίρνει ο οδοκαθαριστής του ισογείου, η νοσοκόμα του τρίτου και ο απέναντι πυροσβέστης. Ποτέ δεν πρόκειται να μάθεις από δημοσιογράφο, πόσα παίρνει ένας άλλος δημοσιογράφος. Αν κάποτε σπάσει αυτό το απόστημα θα βγάλει πολύ πύο.

Μη φανταστείς ότι πεινάς επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών συναλλάσσεται, διαπλέκεται και ασελγεί μαζί με όλους αυτούς στο μισοπεθαμένο κορμί της Ελλάδας και του λαού της.

Από όλους αυτούς κανένας δεν είναι ο φταίχτης.
Φταίχτης είσαι μόνο εσύ.
Που πεινάς…

Ανώνυμος είπε...

Ωραία οι αποδοχές ήταν έκτακτες κ έτσι ο "φουκαράς" των 2.600 πήρε άλλα 2.900 το μήνα για "μόνο" 3 μήνες. Θα ήθελα να ξέρω για ποιο λόγο ο "φουκαράς" πήρε αυτά τα 8.700 καθαρά, τι προσέφερε στην επιχείρηση, άρα κ στη χώρα, μιας και μιλάμε για δημόσια επιχείρηση, για να αξίζει να πάρει σε 3 μήνες ποσό που αντιστοιχεί με τις ετήσιες απολαβές ενός χαμηλόμισθου του ιδιωτικού τομέα, που εννοείται ότι δεν είναι "φουκαράς" για κανέναν άλλον εκτός απ'τον εαυτό του κ το στενό του περιβάλλον.

@ΠέτροςΚ.

Όλα αυτά που λες ισχύουν στο ακέραιο και κάτι παραπάνω. Όπως ισχύει και το ότι ένας ακόμα λόγος που πεινάμε είναι όλα αυτά τα αργόσχολα, αργόμισθα λαμόγια που σιτίζονται από το δημόσιο -στενό κ ευρύτερο- χωρίς να προσφέρουν το παραμικρό.

ΣΧ

Τσούγδω είπε...

Καλά η επιχειρηματολογία ορισμένων είναι τραγική. Δεν υπάρχουν μόνο δημοσιοξύστες αλλά και άνθρωποι που δουλεύουν σαν τα σκυλιά και τα αξίζουν τα λεφτά τους. Επίσης αν ο άλλος έχει φτάσει ας πούμε 60 χρονών, ποιος είναι αυτός που θα γυρίσει και θα του πει, οτι δεν τα αξίζει τα 5.000 τον μήνα?

Εδώ οι βουλευτές λαμβάνουν 6.000 ευρώ (++) το μήνα και τους πείραξαν οι υπάλληλοι στις ΔΕΚΟ. Δηλαδή τι έχουν κάνει για παράδειγμα η Ράπτη, η Καιλή ή ο Τσίπρας στη ζωή τους για να αξίζουν αυτά τα λεφτά?

diaskronos είπε...

Για μας σκάνδαλο ειναι οτι δεν εφαρμόζεται το πόθεν εσχες για τους πάντες..

...ειναι το οτι δεν δημοσιεύουν τους μισθούς των ΔΕΚΟ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και τα αραχτά σωματεία τους...

...ειναι τα 110.000.000 !ευρω του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ...

...τα 2.500.000 η ετήσια επιχορήγηση
της ΔΕΗ στους συνδικαλιστές και που τα πάιρνει απο μας!...
... ειναι τα γλέντια των φαρμακευτικών εταιρειών στην πλάτη μας...
φωτιά και τσεκούρι στα μεγάλα αλλά και στα μικρότερα λαμόγια!
anarxos-galaxiako

ακυβέρνητος είπε...

Αγαπητέ ΣΧ
Αν πρόκειται να εστιάσουμε την κουβέντα στην αργομισθία των κοπρόσκυλων του δημοσίου, μπορώ να γράφω επί ώρες. Μπορώ άνετα να εκδώσω και βιβλίο που θα γίνει best seller. Να μάθεις καταστάσεις που ούτε καν διανοείσαι ότι συμβαίνουν. Νομίζεις ότι αποδέχομαι τον κάθε ξεφτίλα που έγλυψε για να διοριστεί και σήμερα γλύφει για να ξύνεται; Ασφαλέστατα υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες αργόσχολοι και τεμπέληδες, που επιβιώνουν με τη ρουφιανιά και τα σάλια. Κάποιοι από αυτούς φρόντισαν να γίνουν συνδικαλιστές, ελέω των υπολοίπων ηλιθίων που τους στηρίζουν, ώστε όχι μόνο να τα ξύνουν, αλλά να μη τους ενοχλεί και κανένας.
Δεν είναι όμως δυνατόν όλοι αυτοί οι τεμπέληδες (πόσοι είναι τελικά; 100.000; 200.000; 500.000;) να ευθύνονται για το σημερινό κατάντημα. Τα λεφτά που παίρνουν (κακώς) αυτοί οι κοπρίτες επιστρέφουν στην ελληνική οικονομία, μέσω των αγορών και των φόρων τους. Σήμερα που η αγορά βρίσκεται σε ημιθανή κατάσταση, σκέψου ότι έγινε περικοπή μόνο των μισθών του δημοσίου και των συντάξεων. Όχι του ιδιωτικού τομέα (ακόμη). Ακόμη και οι πλέον αδαείς γνωρίζουν ότι περικοπή μισθών του δημοσίου σημαίνει λουκέτα στον ιδιωτικό τομέα και απολύσεις. Καταλαβαίνεις που οδηγεί ο μεταξύ των εργαζομένων κανιβαλισμός;
Να ξεκουμπιστούν φίλε μου όσοι δεν δουλεύουν. Όσοι είναι αντιπαραγωγικοί, χαραμοφάηδες και αγενείς. Να γίνει εξορθολογισμός των αμοιβών και ο καθένας να αμείβεται με βάση την παραγωγικότητα του και τα ουσιαστικά του προσόντα, γιατί τα «τυπικά» είναι μια θλιβερή ιστορία. Και όσοι απομείνουν να είναι τα υγιή στοιχεία, που να είσαι σίγουρος ότι υπάρχουν.
Η κουβέντα όμως είναι άλλη. Η κουβέντα είναι αν τα ποσά που εμφανίζονται ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ή σκόπιμα διαστρεβλώνονται. Για να μην κουράζω άλλο, σε παραπέμπω να ακούσεις τον Α. Ανδριανόπουλο, αυτόν τον ογκόλιθο βλακείας (όχι τον μοναδικό, υπάρχει και ο Πάγκαλος) που διαθέτει η χώρα μας:
http://www.youtube.com/watch?v=IuTZEQXyfVM
Ίσως τώρα να καταλάβεις ποιοι είναι οι πραγματικοί κοπρίτες και ποια ακριβώς άποψη έχουν για όλους μας…

Ανώνυμος είπε...

@Τσούγδω


Και επειδή οι βουλευτές δεν αξίζουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία ούτε σεντ απ' τα λεφτά που παίρνουν σημαίνει ότι θα πρέπει επίσης να χρυσοπληρώνονται για να κάθονται, στην καλύτερη περίπτωση, ή να λαδώνονται, στην χειρότερη περίπτωση, η συντριπτική πλειοψηφία των κομματικά διορισμένων στις ΔΕΚΟ κ αλλού στο δημόσιο;
Από πότε το να είναι κάποιος 60 χρόνων σημαίνει ότι αξίζει να πληρώνεται 5.000 το μήνα;Το ποιος αξίζει , τι μισθό και σε ποια ηλικία ποιος το αποφασίζει; Μήπως οι συνδικαλισταράδες μαζί με τους πουλημένους και ανάξιους βουλευτές;
Γιατί υπάρχουν πολλοί 60ρηδες που δεν παίρνουν ούτε το ένα πέμπτο αυτών των χρημάτων και όχι απαραίτητα γιατί δεν το αξίζουν

ΣΧ

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει όντως πρόβλημα με τους μισθούς στις ΔΕΚΟ. Είναι πολύ μεγάλοι συνολικά και οι αυξήσεις των τελευταίων ετών πολύ πιο πάνω από τον πληθωρισμό (σε πολλές 7-8% καθ' έτος).
Κατά πρώτον η εξιδείκευση για κάποιους, που πρέπει να πληρώνεται, είναι υπέρ το δέον υπερτιμημένη σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα και δεν δικαιολογείται με τίποτα. Θα μπορούσα να σας αναφέρω και παραδείγματα.
Κατά δεύτερον είναι εντελώς δίκαιο οι υπάλληλοι του ευρύτερου δημοσίου να αμείβονται το ίδιο αναλόγως ειδικότητας και θέσης. Δεν μπορεί π.χ. οι υπάλληλοι μιας προβληματικής ΔΕΚΟ να αμείβονται λιγότερο μίας πλεονασματικής, όταν π.χ. είναι γνωστό ότι οι συγκοινωνίες ανά τον κόσμο επιδοτούνται (δηλ. ελλειμματικές), ενώ η ΔΕΗ δουλεύει μονοπωλιακά και επιπλέον αν δεχόμασταν αυτό, θα έπρεπε να δεχτούμε και ότι για το έλλειμμα στις ΔΕΚΟ φταίνε οι εργαζόμενοι, που φυσικά δεν ισχύει. Εκτός κι αν θεωρήσουμε ως αμιγούς ιδιωτικού χαρακτήρα τις ΔΕΚΟ, οπότε πρέπει να ισχύουν οι περικοπές μισθών και οι απολύσεις, ό,τι δηλ. θα έκανε ένας ιδιώτης, του οποίου η επιχείρηση έχει πρόβλημα μισθολογικού κόστους.
Δεδομένου λοιπόν, ότι δεν θέλουμε αυστηρά ιδιωτικά κριτήρια και πρέπει να διατηρηθεί η άτυπη μονιμότητα θα πρέπει:
1. Το κράτος να συντάξει ενιαίο μισθολόγιο για τις ΔΕΚΟ κατά τα πρότυπα του στενού δημοσίου, και
2. Να μειώσει εν τω συνόλω τις απολαβές των εργαζομένων σε όλες τις ΔΕΚΟ, ώστε να είναι πιο ορθολογικές και πιο καλά συσχετισμένες (στην καλύτερη περίπτωση ίδιες) με τις αντίστοιχες απολαβές του ιδιωτικού τομέα σε αντιστάθμισμα της άτυπης παρεχόμενης μονιμότητας και σαν αίσθημα απόδοσης δημοσίου δικαίου.
Σκληρό μεν, αλλά ήρθε η ώρα να γίνει, γιατί οι ΔΕΚΟ, μπορεί πριν 30 έτη να αποτελούσαν κινητήριο μοχλό της οικονομίας, σήμερα όμως είναι απίστευτο βαρίδι κι ας μη φταίνε γι' αυτό οι εργαζόμενοι.

Τσούγδω είπε...

@ΣΧ

Πάντως σίγουρα δεν το αποφασίζουμε εσύ κι εγώ. Η ισοπέδωση των πάντων είναι η χειρότερη προπαγάνδα, αυτό μόνο έχω να σου πω.
Το να λες οτι κάποιος δεν αξίζει τα λεφτά του, επειδή υποθέτεις οτι όλη μέρα δεν κάνει τίποτα και οτι έχει διοριστεί με μέσο κτλ κτλ δεν είναι σοβαρό επιχείρημα.