Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ, ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !...


Το ΠΑΣΟΚ πληγωμένο βαριά από τον κλήρο που τούλαχε, να βρεθεί αυτό μπροστά στο τραγικό δίλημμα, για την ύπαρξη και το μέλλον της χώρας, ετοιμάζεται να καταβάλλει βαρύ το τίμημα της ανταπόκρισής του σ΄ ένα ιστορικό και συνάμα θλιβερό, καθήκον.

Αυτοί που οδήγησαν τον Παπανδρέου έξω από το Μαξίμου και τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, στις πιο κρίσιμες, για την Ελλάδα, στιγμές, ξέρουν πολύ καλά τι θέλουν : την εξαφάνιση του Κινήματος !

Η πρόωρη προσφυγή στην ετυμηγορία του καταταλαιπωρημένου λαού, στο φόρτε των περιοριστικών μέτρων και πριν την όποια απόδοσή τους, αυτό το σκοπό και μόνο εξυπηρετεί...

Η επιλογή του Γ. Παπανδρέου να μείνει εκτός ηγετικών πόστων, αναλαμβάνοντας την κύρια ευθύνη της διετούς κυβερνητικής πολιτικής και προσδοκώντας τη δικαίωση μέσω των εξελίξεων, αλλά και τη λειτουργία των επικριτών του, άνοιξε, όπως ήταν φυσικό, τη διαδικασία επιλογής νέου αρχηγού.

Η δοκιμασμένη εκλογή από τη βάση, πέρα από δημοκρατικότερη, είναι κι εκείνη, που λειτουργεί συσπειρωτικά, για το χώρο, η δε συσπείρωση της βάσης ενισχύεται όσο περισσότεροι είναι οι υποψήφιοι κι όσο διακριτές είναι οι επί μέρους απόψεις και θέσεις τους.

Αυτή την αυτονόητη ανάγκη, κάποιοι, τουλάχιστον ανεγκέφαλοι, την αγνοούν και εμφανίζονται θιασώτες της "μοναδικής υποψηφιότητας", επιδιώκοντας ιδιοτελή πανηγύρια και φανφάρες και αδιαφορώντας αν η στάση τους αυτή, ρίχνει νερό στο μύλο εκείνων, που θέλουν την εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ...

Ευτυχώς δεν φαίνεται να τους περνάει και η στενόμυαλη στρατηγική τους, για την εν λευκώ ανάληψη της ηγεσίας, δεν πρόκειται να ευοδωθεί !...

6 σχόλια:

Α.Π.Μπερνωρίτης είπε...

Συμφωνώ απολύτως ότι μόνο η εκλογή από τη βάση νομιμοποιεί την ηγεσία. Δυστυχώς όμως, η σημερινή ηγετική ομάδα (ΓΑΠ, Μπένυ, Ραγκούσης κλπ.)από τις περασμένες εκλογές για Πρόεδρο μας είχε γραμμένους στα παλιά της υποδήματα. Άφησε συνειδητά τις οργανώσεις να διαλυθούν, μετέτρεψε τις Νομαρχιακές σε γλάστρες, και επιδόθηκε σε υψηλή πολιτική μέσω των ΜΜΕ. Για Μνημόνια, μεσοπρόθεσμα και λοιπές "φιλολαϊκές" ενέργειες η λαϊκή βάση του ΠΑΣΟΚ δεν έπρεπε να έχει γνώμη. Καλώς να ορίσουν και να ζητήσουν τη ψήφο μας, τότε θα καταλάβουν πόσο αγανακτισμένοι είναι μαζί τους οι παλιοί τους σύντροφοι.

χ.κ. είπε...

Το 80%των ψηφοδελτιων θα ειναι ακυρα με το ονομα ΓΑΠ γιατι το κομα ηταν διαλυμενο απο το 2004,προσπαθισε ο Γαπ να το ανανεωσει αλλα δεν αρεσε στα συντροφια τους δεινοσαυρους,και επαγγελματιες πολιτικους,με αποτελεσμα να μην προχωραει τιποτα και να γινει 2φορες προσπαθεια ανατροπης του Γαπ,οι φιλοδοξιες των ηγετισκων δυστυχως δυελυσαν το κομμα.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητοι φιλοι αφηστε τα ονοματα.
η ειστε πασοκ η δεν ειστε.
αν καποιος ειναι κομουνιστης δεν τον ενδιαφερει αν γραμματεας ειναι η παπαρηγα η καποιος αλλος.
σημερα το προτευον ειναι η δημοκρατικη παραταξη να ερθει πρωτη.
να μην ανεβει η δεξια που αφησε συντριμια φευγοντας .
τα ονοματα εχονται και παρερχονται.
πρωτα η ελλαδα και η δημοκρατικη παραταξη.

Ανώνυμος είπε...

21.28# ΦΙΛΕ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΘΕΟΥ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, ΒΓΑΖΩ ΣΠΙΡΑΚΙΑ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΡΕΛΕ ΞΑΝΑΛΕΩ ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΕΡΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΕΙΣ, ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟΘΥΜΗΘΕΙΣ. ΟΧΙ ΦΙΛΕ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΓΑΠ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕ. ΓΙΑ ΝΑΔΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ ΝΑ ΜΟΥ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙΣ ΕΑΝ ΔΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ. ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΡΙΞΑΝ, ΜΗΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙΣ.
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΑΠ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΗΤΑΝΕ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ 18.00 ΛΕΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΕΑΝ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΔΟΥΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΟΣΤΑΤΙΣΑΝ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΟ ΘΑ ΤΟΥΘΣ ΚΑΝΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Μολις τωρα διαβασα στο NEWSIT το κειμενο πλατφορμα του Γιαννη Ραγκουση που οπως γραφεται θα θεσει υποψηφιοτητα για την Προεδρια του Πασοκ. Ειναι μεσα στο μυαλο μου και ειναι ακριβως οτι και εγω ο ασχετος πιστευω οτι πρεπει να γινει σε αυτο το ταλαιπωριμενο Κρατος και φυσικα στο κομμα. Γιαυτο, παιρνω πισω οτι εγραψα πριν λιγο και ψηφιζω Γιαννη Ραγκουση οπως και πολλοι αλλοι νομιζω θα πραξουν με εναν και μοναδικο. ορο Να δεσμευτει οτι αυτοι που ξηλωσαν με αυτο τον τροπο τον Προθυπουργο τους και Αρχηγο τους δεν θα ειναι στις λιστες του Πασοκ. Ο ανθρωπος ειναι αποφασιστικος οπως εδειξε και δεν κανει πισω στο σωστο και τετοιους θελει η Πατριδα και το κομμα οχι τηλεκατευθυνομενα ανθρωπακια απο τα γνωστα συγκροτηματα.

Ανώνυμος είπε...

15.18
Θεωρητικά σ' συτά που γράφεις έχεις δίκιο! Όμως πες ότι γίνεται αυτό που γράφεις, δηλαδή να ρίξεις άκυρο ψηφοδέλτιο στην κάλπη ( το να γράψεις ΓΑΠ δε νομίζω ότι θα είναι έγκυρο, σωστά?)άρα αυτομάτως εκείνο το κόμμα που θα εποφελιθεί θα είναι το πρώτο δηλ. η ΝΔ βάση πάντα με τις δημοσκοπίσεις. Επομένως θα είναι πολύ δυναμωμένο άρα θα έχει πολλούς βουλευτές, ίσως και αυτοδυναμία. Νομίζεις τότε ότι δεν θα παραπέμψουν τον ΓΑΠ σε ειδικό δικαστήριο? Εγώ νομίζω ότι θα τον παραπέμψουν για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο και για να συνεχίσουν να κυβερνούν ακάθεκτα όπως τον παλιό καλό καιρό, χωρίς...μπελάδες στα πόδια τους. Άρα εμμέσως (χωρίς να το θέλεις βεβαίως) θα έχεις κι εσύ συντελέσει σε αυτό. Το καλύτερο λοιπόν που θα πρέπει να κάνεις, όταν έρθει η ώρα της κάλπης είναι να "σταυρώσεις" ανθρώπους που και έχουν δώσει σωστά δείγματα γραφής και είναι ικανοί για να σηκώσουν στις πλάτες τους την ευθύνη της χώρας. Με αυτόν τον τρόπο και προστατεύεις ένα άνθρωπο που νομίζεις και πιστεύεις ότι αδικήθηκε και πετάς στον κάλαθο των αχρήστων της ιστορίας ανθρώπους που είναι ανίκανοι, αχάριστοι και επικίνδυνοι αλλά (το κυριώτερο) επιλέγεις για σένα και τη χώρα σου σοβαρούς και ικανούς για να κυβερνήσουν.