Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Η ΟΦΕΙΛΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !...


΄Οσοι πίστεψαν και εξακολουθούν να πιστεύουν ακόμα, πως η κυβερνητική παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ επί Γ. Παπανδρέου, στην χρεοκοπημένη Ελλάδα του 2009, μπορεί να κριθεί και να εκτιμηθεί με τα ίδια μέτρα και σταθμά, που κρίνονται άλλες κυβερνήσεις, (είτε του ΠΑΣΟΚ, είτε της Ν.Δ.), δεν έχουν καταλάβει τίποτα από τις εξελίξεις και τα γεγονότα.

Το «γιατί» έχει γραφτεί και εξηγηθεί πολλές φορές απ΄ αυτό το blog, δεν χρειάζονται επαναλήψεις, επειδή το σημείωμα αυτό έχει άλλο το στόχο.

Το ίδιο εκτός τόπου και χρόνου είναι και η άποψη, που υποστηρίζει, πως η αξιολόγηση αυτής της κυβερνητικής διαδρομής του ΠΑΣΟΚ, θα (πρέπει να) πραγματοποιηθεί, στις επικείμενες, και μάλιστα, πρόωρες εκλογές, μόλις δυόμισι χρόνια μετά, χωρίς καμιά δυνατότητα ήρεμης και κατασταλαγμένης εκτίμησης και κρίσης και μ΄ όλα τα σημαντικά ζητήματα να τρέχουν και τα όποια αποτελέσματα να είναι αδιαμόρφωτα.

Βέβαια, η επιλογή, ένας ιστορικός κομματισμός σχηματισμός, να μην κατέβει καν, σε μια εκλογική αναμέτρηση, δεν είναι εφικτή και υλοποιήσιμη, γι αυτό και το ΠΑΣΟΚ, με όποιον αρχηγό και όποιους υποψήφιους θα λάβει μέρος στις ερχόμενες εκλογές αποδεχόμενο τις σκληρές συνέπειες του τολμήματος, ν΄ ασχοληθεί με το σήκωμα του διαχρονικού χαλιού και το καθάρισμα των κάθε είδους σκουπιδιών, που, επί δεκαετίες ολόκληρες, σπρώχνονταν από κάτω του.

Ο Γ. Παπανδρέου έκανε την επιλογή του κι έπραξε σωστά, καθώς η όποια σωστή κρίση και αξιολόγηση του πρωθυπουργικού έργου του, δεν είναι του καιρού τούτου. Υπάρχει, όμως και μια ακόμα ενέργεια, στην οποία οφείλει να προβεί, για να συμπληρώσει την ανιδιοτελή προσφορά του : να βγει και να πάρει καθαρά και ευθαρσώς όλη την ευθύνη για το κυβερνητικό έργο των τελευταίων 2 χρόνων, απαλλάσσοντας όλους αυτούς που θα θελήσουν και θα επιλεγούν για να συνεχίσουν την πορεία του ΠΑΣΟΚ, σ΄ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, από μια πρόσκαιρα μεν, αρνητική, αλλά πολύ - πολύ βαριά κληρονομιά.

Είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν οι διαρροές των στελεχών και τα διασπαστικά φαινόμενα, πολλά από τα οποία οφείλονται σε φυσιολογική αδυναμία αντοχής στο μαρτύριο της μεταφοράς του «Σταυρού». Είναι, τέλος και η παρέμβαση εκείνη, που θα κόψει την όρεξη των όποιων σκοτεινών κέντρων, να βρουν πρόσφορο έδαφος και πρόθυμους ανθρώπους, για να περάσουν τους σχεδιασμούς τους, στο χώρο !...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο γιώργος έχει αποδείξει αυτά τα 2 χρόνια ότι είναι σπουδαίος ηγέτης. να σαι σίγουρος ότι θα το κάνει. και νομίζω ότι αυτό θα γίνει στην τελευταία ομιλία του ενώπιον κομματικού ακροατηρίου ως προέδρου του πασοκ

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιάννης Μανώλης σε δηλώσεις του πριν από λίγο στο ΒΗΜΑ FM, έκανε σφοδρή επίθεση στον Αν. Σαμαρά λέγοντας : « Ο κ Σαμαράς έκανε στροφή εκατόν ογδόντα μοιρών. Δεν θα γίνει πρωθυπουργός. Το 70% των στελεχών και οπαδών του κόμματος, της κεντροδεξιάς είναι αντιμνημονιακό και θέλει να ... εκφραστεί πολιτικά».
--------------
Μα κυριε Μανωλη μας ποτε δεν αλλαξε ο Σαμαρας, ειναι ο ιδιος που ητανε απο τοτε που τον γνωρισες. Πολυ απλα ελεγε ψεμματα στον κοσμακι για επαναδιαπραγματευσεις και αλλες τινες τριχες κατσαρες και τον αναγκασαν οι Ευρωπαιοι να μαρτυρισει οτι εφαγε, δηλαδη κουκια εφαγε κουκια μαρτυρησε. Τιποτα περισσοτερο και τιποτα λιγοτερο.
Τα διλημματα παλλικαρι μου τ;α τωρινα ειναι ακριβως τα ιδια με το 2009, μνημονιο και η δοση, μετρα και δοση και εαν πεις οχι λεφτα γιοκ και τοτε και τωρα οποτε δεν αλλαξε τιποτα. Για τον ιδιο λογο ο καταλληλοτερος το 2009 μας φεσωσε με 72 δις μονο εκεινη την χρονια και τα δικα του 14 δις καλουμαστε να πληρωσουμε με τα γνωστα αντιτιμα απο συνταξεις-μισθους-επικουρικες κλπ. Αστα λοιπον μην τα σκαλιζεις γιατι ο κοσμος εβαλε μυαλο και δεν σας πιστευει πλεον.

x.k. είπε...

Ηδη εχει αναλαβει ολο το πολιτικο κοστος για την διετια της πρωθυπουργιας του ,ειναι καιρος ομως να καθαρισει και το πασοκ απο στελεχη που δεν αξιζουν να το στελεχωνουν επισης οφειλει να κανει και σκληρη κριτικη στα λαθη του παρελθοντος.ΓΑΠ keep walking.

Ανώνυμος είπε...

χα χα χα αν νομίζεις ότι μιλάς σε βλάκες λογοπλόκε άστο καλύτερα!το χειρότερό σου άρθρο, μήπως να ζητήσουμε και ευχαριστώ στους δελφίνους που έριξαν τον Γιώργο; όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν.
maria

Ανώνυμος είπε...

φοβήθηκα να πω; σκέφτηκα να πω; ότι πας για.. flip(sic)
m