Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ "ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ" ΣΤΟ "ΞΕΚΙΝΑΜΕ" !...


Με το σύνθημα "Αρχίζουμε", το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου πήγε, αρχικά, στο 13,1% και στη συνέχεια στο 12,7%. Με το τωρινό "Ξεκινάμε", που θα φτάσει ?...

΄Οντας ΠΑΣΟΚ μέχρι κόκαλο, σαφώς και σε καμιά περίπτωση δεν επιθυμούμε και δεν ευχόμαστε κακό για το Κίνημα, που αναμόρφωσε την Ελλάδα. Η όποια άποψη, η όποια κριτική μόνο απ΄ τη σκοπιά του αγωνιούντων, για το αύριο της δημοκρατικής παράταξης και την πορεία του πολιτικού εκφραστή της, διατυπώνεται, χωρίς αφορισμούς και χωρίς αποκλεισμούς.

Το νέο, το σύγχρονο ΠΑΣΟΚ, πάνω απ΄ όλα χρειάζεται σύγχρονες, σωστές, επεξεργασμένες θέσεις, για την Ελλάδα και τους ΄Ελληνες, στα πλαίσια της Ευρώπης. Χρειάζεται την καθαρή απολογιστική άποψη για τις πολιτικές, τόσο των προηγούμενων, όσο και των τελευταίων χρόνων. Χρειάζεται τη διατύπωση και την προβολή ξεκάθαρων και ρεαλιστικών στόχων, για το πως θα ξελασπώσουμε, χώρα και λαός από την κρίση.
Οι απαντήσεις σ΄ αυτά τα καίρια ερωτήματα και το υλικό που θα δημιουργηθεί, θα πρέπει ν΄ αποτελέσουν το σημείο αναφοράς της "ανασύστασης" !

Οποιαδήποτε απόπειρα και πρακτική, το "Ξεκινάμε" να βασιστεί σε άλλα πράγματα, είτε σε αρχηγικές φιλοδοξίες, είτε στην επικράτηση μηχανισμών, είτε στο ξεκαθάρισμα λογαριασμών, είναι σίγουρο πως θα οδηγήσει σε χειρότερα αποτελέσματα από το "Αρχίζουμε" και πολύ πιθανά στην πλήρη διάλυση.
Ελπίζουμε, πως αυτό δεν το θέλει και δεν το επιδιώκει κανένας ΠΑΣΟΚος !...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ούτε αρχίζουμε, ούτε ξεκινάμε, εάν πρώτα δεν ξεφορτωθούμε το Βενιζέλο και την παρέα του.

χ.κ. είπε...

Το υφος του νεου αρχηγου και ο λογος του ειναι διχαστικα και καθολου ενωτικα αν δεν αλλαξει το Πασοκ δενεχει μελλον .