Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ !...


Το φυντάνι που ο Σαμαράς έβαλε στο Υπουργείο Εργασίας, ο Βρούτσης, βγήκε πριν λίγες ημέρες στη Βουλή και ανήγγειλε πομπωδώς, πως "«ανοίγει ο διάλογος για το μείζον ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων...".

Παίζοντάς το διαφορετικός από τους "άλλους" και υπονοώντας πως εφαρμόζει τις προεκλογικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις, τόσο της Ν.Δ., όσο και των άλλων συνέταιρων κομμάτων, γνωστοποίησε πως "καλεί τους κοινωνικούς εταίρους το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προκειμένου να συζητηθούν όλα τα καυτά θέματα όπως αυτά της μετενέργειας και των συλλογικών συμβάσεις αλλά και της διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού...".

Χθες ο κ. Βρούτσης άρχισε τις επαφές του με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων κι όπως γράφτηκε στις εφημερίδες και τα sites, σχεδόν σύσσωμοι οι εργοδότες τάχηκαν υπέρ της αποκατάστασης των κατώτατων αμοιβών στο ύψος πριν τη μείωση του 22% και την επαναφορά της μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων.
Κι ενώ όλοι, μας βλέποντας και διαβάζοντας τα παραπάνω, αρχίζουμε να ελπίζουμε, πως κάτι πάει να γίνει, μιας και ο άλλος κοινωνικός εταίρος, είναι εκ των ουκ άνευ, σύμφωνος με τέτοιου είδους προτάσεις, έρχεται κατακέφαλα η επιστολή Νικολόπουλου !

Τι λέει, μεταξύ των άλλων ο εξ Αχαϊας ανισόρροπος ; Μα πως ο κοινωνικός διάλογος που κάνει ο Βρούτσης συμφωνήθηκε με την Τρόϊκα !!! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά γράφει ο παραιτηθείς υφυπουργός στο Σαμαρά "ότι κατόπιν της ρητής συμφωνίας τιυ Γιάννη (Βρούτση) με την Τρόϊκα ο κοινωνικός διάλογος θ΄ αρχίσει από αύριο με στόχο την πιστή εφαρμογή του Μνημονίου (!!!), στα ζητήματα του κατώτατου μισθού, αντίθετα με όσα ευαγγελίζαμε εμείς και οι άλλοι δυο ..." !


Τι λέει το μνημόνιο για τα παραπάνω ; Μα ότι, αν οι κοινωνικοί εταίροι δεν συμφωνήσουν σε παραπέρα μείωση του κατώτερου μισθού, ο ίδιος ο υπουργός, (ο Βρούτσης εν προκειμένου...) αποφασίζει και νομοθετεί τις μειώσεις !!!!

Μιλάμε πως οι άνθρωποι δεν παίζονται και πως το δούλεμα πάει σύννεφο !

Και καλά οι Δεξιοί, μια ζωή οι ίδιοι είναι και τα ίδια κάνουν, οι άλλοι ; Οι κεντροαριστεροί, οι σοσιαλιστές, οι προοδευτικοί ; Θα επιτρέψουν αυτή την αισχρή κοροϊδία του ελληνικού λαού, που ψήφισε επαναδιαπραγμάτευση και αλλαγές και τώρα τρώει στη μάπα, την "πιστή εφαρμογή του Μνημονίου..." ; Θα ανεχθούν ακόμα και το ρεζίλεμα της φρέσκιας κοινής προγραμματικής διακήρυξης ;

Μ΄ όλα αυτά κι όσα έρχονται, (νέα μέτρα, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων κ.α.), η μεταβατικότητα της σημερινής κυβέρνησης θ΄ αποδειχθεί ταχύτατη και, φυσικά, θα έχουμε και πάλι κάλπες !...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Α ρε Σκανδαλιδη, καλα οι αλλοι αλλα εσυ παλιο ιστορικο στελεχοε, Βουλευτης, πολλακις Υπουργος που σε τιμησαμε τοσες δεκαετιες να μας φερθεις με αυτο τον απαραδεκτο τροπο??? Αυτη την αλλαγη Ηγεσιας οραματιζοσουν και μας πλασαριζες στο Μεγαλο καναλι της διαπλοκης και των πολεμιων του ΓΑΠ??? Μαλλον μας εχετε χασει οριστικα απο το Πασοκ, απο αυτο το Πασοκ ενοω. Κριμα συντροφε Κωστα κοντοχωριανε γιατι δεν σεβαστηκες το ονομα των Παπανδρεου συμφωνωντας ευθυγραμμιζομενος ή ανεχομενος ολη αυτη την αθλιοτητα κατα του ΓΑΠ απο τους Λιντζερηδες, τις Τονιες, τις Ευες κλπ καλοπαιδα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΠΗ. ΖΙΝΆ´´´´ΓΚΑΛΕΤΊ´´´ΚΑΙ Κάτι τέτοια πρώτος ο ΚΣ

Ανώνυμος είπε...

Aποσπασμα απο αρθρο του Παπαχελα στην Καθημερινη.
---------------

Η γραμμή της κυβέρνησης είναι έως τώρα υπεύθυνη και σωστή. Ο κ. Σαμαράς, όπως και ο κ. Στουρνάρας, βρίσκονται εκεί που βρέθηκαν άλλοι πριν από αυτούς όταν ήλθαν αντιμέτωποι με το φάσμα των άδειων ταμείων και του ανυπόφορου Eurogroup. Για να κερδίσουν την επιμήκυνση, τη ρευστότητα, το «κούρεμα» του επίσημου χρέους πρέπει να δείξουν πρώτα ότι γίνονται πράγματα στα διαρθρωτικά, τις αποκρατικοποιήσεις, στη μείωση της κρατικής σπατάλης. Ο κ. Βενιζέλος γνωρίζει τη διαπραγματευτική πραγματικότητα και ρουτίνα καλύτερα από όλους. Ξέρει, για παράδειγμα, πόσο επικίνδυνο είναι να θέτεις ζήτημα επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής χωρίς να είσαι σίγουρος ότι η Γερμανία και κάποιοι άλλοι δεν θα το βρουν ως πάτημα για να τραβήξουν το καλώδιο.