Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Η ΚΑΠΗΛΕΙΑ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ !...


ΟΜΙΛΙΑ TOY ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙ-ΤΕΥΣΗΣ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ECONOMIST - ΑΘΗΝΑ 2-7-2012

Υπάρχουν λοιπόν, ελάχιστες προϋποθέσεις για την ανάκαμψη
·Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών από ESM ώστε να μην γράφονται στο χρέος τα κεφάλαια που χρησιμοποιούνται για τη στήριξη τους.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ…
Κοινωνικοποιούμε τις τράπεζες, δηλαδή τις θέτουμε υπό δημόσιο κοινωνικό έλεγχο, ώστε να γίνουν μοχλός ανάπτυξης και στήριξης της πραγματικής οικονομίας.
Η ανακεφαλαιοποίησή τους με δημόσιο χρήμα από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θα γίνει με κοινές μετοχές μετά ψήφου.

Το ισχύον πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης των Ελληνικών Τραπεζών προβλέπει δανεισμό του Ελληνικού κράτους κάποιων δεκάδων δις. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας έλεγε προεκλογικά, και πολύ σωστά, ότι αφού για την ανακεφαλαιοποίηση θα δανειστεί το κράτος, δηλαδή οι πολίτες, θα πρέπει μέχρι την επιστροφή των δανεικών οι τράπεζες να τεθούν σε δημόσιο έλεγχο μέσω κοινών μετοχών με δικαίωμα ψήφου. Το ονομάζει «κοινωνικοποίηση».
Το ίδιο ζήτησε πολλές φορές ο Γιώργος Παπανδρέου χωρίς να χρησιμοποιεί φανταιζί λέξεις. Ήταν μία από τις αιτίες που κινήθηκαν εναντίον του θεοί και δαίμονες…

Πριν δύο μέρες, ο πολύ "αριστερός" κ. Τσίπρας ζήτησε από το συνέδριο του ECONOMIST η ανακεφαλαιοποίηση να γίνει απευθείας από το ESM για να μην επιβαρυνθεί το δημόσιο χρέος. Να μην δανειστεί δηλαδή το Ελληνικό κράτος για να τα δώσει στις τράπεζες αλλά ο δανειστής να είναι κατευθείαν το ESM.

ΑΡΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ…

ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟ-ΝΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ESM ΑΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ;

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ» ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥΣ, ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ, ΠΡΟΣ ΤΟ ESM;

ΚΑΙ ΤΙ ΔΩΡΟ… ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ…

Από τον Alzap

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και το Πασοκ Κοιμαται, ή μηπως οχι και σκοπιμα σιωπα?? Μα τοση κακια βρε παιδι μου αυτοι οι ανθρψποι κατα του ΓΑΠ?? Ετσι θα συσπειρωσουν τον κοσμο?? Μαλλον γαι συγχωνευση με την Δεξια τους βλεπω μετα την αλλαγη ονοματος και συμβολων.