Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΟΥΤΟΠΙΑΣ !...


Κάθε επιλογή έχει ανάλογες συνέπειες. Όταν επιλέγονται συγκεκριμένοι Υπουργοί αυτοί θα προκαλέσουν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Ένα Υπουργικό Συμβούλιο της minimum ποιότητας, θα συμπληρωθεί από ανάλογου επιπέδου στελεχιακό δυναμικό σε θέσεις κλειδιά του κρατικού μηχανισμού.

Μπορεί λοιπόν να υπάρξει η βούληση, σε μια παρόμοια κυβέρνηση, να γίνουν παντού τομές και μεταρρυθμίσεις για ένα μικρότερο και μη πελατειακό κράτος; Και τούτο με δεδομένο, ότι ο κορμός της είναι η ποιοτική γύμνια στελεχών της ΝΔ, συν την πελατειακή τους αντίληψη. Ενώ στο μείγμα αυτό προστίθενται και οι ιδεοληψίες των δυο αριστερόστροφων Υπουργών.

Απρόθυμοι να κάνουν τις αναγκαίες περικοπές για τις οποίες έχει δεσμευτεί η χώρα αποδεικνύονται ήδη ενδεικτικά οι Υπουργοί Εσωτερικών, Υγείας, Άμυνας, Παιδείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δικαιοσύνης ενώ ο υπουργός Εργασίας μόνο εμπιστοσύνη δεν προκαλεί Ο Υπουργός Δικαιοσύνης μάλιστα δεν θέλει να θίξει τις συντεχνίες στον τομέα του.

Το ίδιο ισχύει με τον Υπουργό Παιδείας, όπου η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών έχει ουσιαστικά εγκαταλειφθεί. Παράλληλα στον ίδιο τομέα προετοιμάζεται ο καταλυτικός ευνουχισμός της ρηξικέλευθης μεταρρύθμισης Διαμαντοπούλου.

Στο Υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης ενώ πομπωδώς ανακοινώνεται η συγχώνευση και το κλείσιμο οργανισμών, τούτο συνοδεύεται από μια παγκοσμίου ευρεσιτεχνίας, σύλληψη, δηλαδή το να μην υπάρξουν απολύσεις από υπηρεσίες που καταργούνται! Και τούτο όταν όλο το κόστος της ύφεσης και των κρατικών ελλειμμάτων το πληρώνουν οι απολυμένοι του ιδιωτικού τομέα και οι φορολογούμενοι που συντηρούν πλήθος ανεπαρκέστατων κρατικών υπαλλήλων.




Αυτή η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε λοιπόν παρά να έχει τα κομματικά διοικτικά στελέχη που της ταιριάζουν. Οι περισσότεροι «Γραμματείς» έχουν ανύπαρκτη διοικητική εμπειρία από τον ιδιωτικό τομέα. Σε ώρες μείζονος οικονομικής κρίσης δημιουργήθηκαν ή διατηρήθηκαν ασύλληπτης έμπνευσης Γραμματείες, όπως «κοινωνικής συνοχής», «ισότητας», «δια βίου μάθησης», «δημόσιας υγείας», «διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων» κλπ.! Ενώ το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει δέκα Γραμματείες! Κερασάκι είναι η Γραμματεία «στρατηγικών και ιδιωτικών επενδύσεων»!

Με αυτό το ανθρώπινο υλικό του κομματικού minimum θα αντιμετωπιστεί η κρίση; Με το κομματικό υλικό που έφτιαξε το πελατειακό, διογκωμένο, σπάταλο κράτος, θα γίνουν οι μεγάλες τομές στον δημόσιο τομέα; Όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο έχει ήδη εισέλθει στη σφαίρα της ουτοπίας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τωρα λοιπον κυριε με τα 3 Ζαππεια αντιμετωπος με την πραγματικοτητα. Ξαφνικα τρομος, απειλες της Μερκελ και των δυο αλλων τρομοκρατων Σοϊμλε και Ρεσλερ που θελουν να μας βγαλουν απο το Ευρω. Πως θα κλεισουν οι τρυπες και πως θα πληρωθουν μισθοι και συνταξεις. Πανε οι επιμυκυνσεις, πανε οι αναδιαπραγματευσεις, οι επιμυκυνσεις, πανε πανε και ξαναπανε ολα στο πολυ μακρυνο μελλον ή στο καθολου. Ολα τα προηγουμενα ητανε στην φαντασια του ΓΑΠ, στην ανικανοτητα του, στην υποχωρητικοτητα του, στην προδοσια του να ξεπουλησει την χωρα. Δεν εκανε αποκρατικοποιησεις που εσεις θα τις κανετε σε χρονο ρεκορ (τριχες κατσαρες) και δεν κτυπησε το χερι του στο τραπεζι ενω εσεις το σπασατε απο της γρονθιες που τους δινετε. Ο ΓΑΠ εστειλε στον μηχανισμο την Ιρλανδια, την Πορτογαλια, την Κυπρο και καλομελετα και ερχετε και η Ισπανια-Ιταλια. Ο ΓΑΠ τουε εκτιναξε τα σπρεντς στα υψη και υποβαθμησε ακομη και την Γερμανια.
Ολα εδω θα πληρωθουν και για τους ανοητους που εκαναν αυτη την αντιπολιτευση την καταστροφικη τοσα χρονια αντι να συνεργαστουν για το καλο της Ελλαδας αλλα κυριως των Πασοκων που σαμποταρισαν την προσπαθεια και που ανετρεψαν με τις πραξεις τους τον Προθυπουργο και την κυβερνηση τους. Και οριστε τα αποτελεσματα. Χαος που θα καταληξει σε καταστροφη και το κανονι θα σκασει τωρα στα χερια τους σαν θεια δικη αλλα καταστροφη γαι τον Λαο μας.

Ανώνυμος είπε...

Διαβαζω οτι τελικα εγινε η αναθεση σε ξενη εταιρια απο την Ιπποκρατους για τον ελενγχο των οικονομικων απο το 2007!!!!!!!!!
Κατι μου λεει οτι τελικα η αρχη της ανασυστασης του Πασοκ αρχησε με λιγη βεβαια καθηστερηση αλλα για λογους οικονομιας χρονου αρχιζει μολις απο το 2007. Αυτον τον στοχο εθεσαν οι νεοι ενοικοι του Πασοκ. Κατα τα αλλα αρκετοι υποστηρικτες του ΒΒ θελουν να μας πεισουν οτι δεν εγινε τιποτα, μονος του επεσε ο ΓΑΠ απο το ''Ποδηλατο'' και δεν τον εσπρωξε κανενας. Τουλαχιστον θα μας πουνε και εμας των απλων πολιτων, που το στηριξαμε αυτο το κομμα για 35 χρονια, το σκεπτικο της αποφασης γιατι απο το 2007?????

χ.κ. είπε...

Δυστηχως ολοι μετρουν το πολιτικο κοστος τις πελατειακες σχεσεις που τους δινουν την δυνατοτητα της επανεκλογης ,ο Γαπ προσπαθησε να μειωσει τους ΔΥ αλλα ηταν απελπιστηκα μονος με τα γνωστα αποτελεσματα δεν τα καταφερε γιατι ηταν ολοι απεναντι πολιτικοι καισυμφεροντα,το τεραστιο κρατος που οι ιδιοι δημιουργησαν και συντηρουν,και αυξανουν[ο ιδιωτικος τομεας πεθανε και αυτοι νοιαζονται μονον για τους πελατες τους η αγελαδα που τοσα χρονια αρμεγαν για να συντηρουν το σπαταλο ,τεραστιο και τιγκα στην διαφθορακρατος ψοφησε πλεον] και βαδιζουμε ολοταχως στην χρεωκοπια ,ποιος απο ολους αυτους τους πολιτικους της κακιας ωρας δεν θα μετρησει το πολιτικο κοστος να γκρεμισει αυτο που για 40 χρονια λειτουργησε σαν παρασιτο που εφαγε ολο τον παραγωγικο ιστο αυτης της χωρας.

Ανώνυμος είπε...

24/7/12 09:32

Εγραψες....!!!!