Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ !...


Οι Έλληνες συνεχίζουμε να δίνουμε μια σκληρή μάχη. Μάχη που αρχίσαμε όλοι μαζί, μόλις η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, τον Οκτώβριο του 2009.

Η Ελλάδα έχει διανύσει πολύ δρόμο. Η πορεία προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται τούτη την ώρα σε ένα κρίσιμο σημείο.

Είναι η ώρα που οι εξελίξεις στην Ευρώπη δικαιώνουν τη θέση μας ότι η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική.

Είναι η ώρα που η χώρα επιχειρεί να υπερασπιστεί τις θυσίες των Ελλήνων και να διαμορφώσει τους όρους μιας βιώσιμης οικονομίας, μιας ασφαλούς πορείας για την Ελληνική κοινωνία.

Οι θεμελιώδεις αποφάσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ υιοθετούνται πλέον ως αδήριτη ανάγκη και από άλλες πολιτικές δυνάμεις, δημιουργώντας ένα εθνικό μέτωπο.

Και η πιο θεμελιώδης πολιτική απόφαση που έλαβε το 2010 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ως δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του τόπου, ήταν να κάνει τα πάντα για να μην ζήσουν οι Έλληνες μια εθνική τραγωδία, τη βίαιη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ.

Κάποιοι εξακολουθούν να επιδιώκουν το αντίθετο. Εξακολουθούν να ποντάρουν σε μια καταστροφή.

Απέχουν συνειδητά από αυτήν την προσπάθεια και αναζητούν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη, όπως και εξιλαστήρια θύματα. Δημαγωγούν για να αποκρύψουν την πολιτική τους ένδοια, την αδυναμία ανάληψης οποιασδήποτε ευθύνης απέναντι στη χώρα και τους Έλληνες, την απουσία σεβασμού στο Δημοκρατικό πολίτευμα και τη λειτουργία των θεσμών.

Θα αποτύχουν.

Η θέση του Γιώργου Α. Παπανδρέου ήταν και είναι γνωστή:

Διαφάνεια, όπως απαιτεί ένα κράτος δικαίου, που δεν έχει καμία σχέση με μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Ανάδειξη της αλήθειας, ώστε να αποκαλυφθούν οι σκευωροί, οι εμπνευστές της χωρίς όρια συνωμοσιολογίας και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν. Συνωμοσιολογία που επικράτησε τα τελευταία δυόμισι χρόνια στον δημόσιο βίο της χώρας και αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.

Απόρριψη της λογικής του συμψηφισμού, που εξισώνει τους εμπρηστές με τους πυροσβέστες. Λογική που κατέπεσε ήδη στην Εξεταστική Επιτροπή για τα στατιστικά στοιχεία και το έλλειμμα του 2009, όπου ανεδείχθησαν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για τα δεινά της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Είναι βέβαιο ότι, οι «τιμητές» θα αποκαλυφθούν. Και θα λάβουν τα επίχειρα της Ιστορίας από την οποία τίποτα δεν έχουν διδαχθεί.

Στη Βουλή, όπως προβλέπουν οι διαδικασίες μιας συντεταγμένης Πολιτείας, θα κληθούν όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον Ελληνικό λαό και να τοποθετηθούν για όλα αυτά τα θέματα.

Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιωργο μην σκας γιαυτους τους αχρηστους, ηδη ο κοσμος αρχησε να καταλαβαινει και αυτοι ολοι ψαχνουν απο τωρα λαγουμια να κρυφτουν οταν θα ελθει η ωρα, συντομα ελπιζω. Ξερεις πολυ καλα και περισσοτερο απο τον καθενα απο εμας οτι οι εξω δεν ητανε ποτε ικανοι να σου κανουν το παραμικρο επειδη την φωλια την ειχανε κατουρημενη και εξορκιζαν την εξουσια οπως ο διαβολος το λιβανι περαν απο τα λογια τα παχια που ελεγαν επι του ασφαλους. Το προβλημα ητανε εντος των τοιχων (εντος Πασοκ δηλαδη) που τελικα σε φαγανε γιατι αν αυτοι ητανε ενωμενοι οι κοτες δεν θα ρισκαριζαν με τιποτα να σε ανατρεψουν. Την πατισαν και οι μεν και οι δε αφου τωρα δεν ξερουν πως να διαχειριστουν την πτατα και τα εχουν κανει πανω τους.

x.k. είπε...

Μακαρινα γινει σε βαθος ερευνα και να λαμψει η αληθεια,gap keep walking.

Ανώνυμος είπε...

Μαζί σου πρόεδρε, καλή η εθνική ομοψυχία αλλά είναι καιρός να αποκαλυφθούν τα λαμόγια.

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΕΚΔΟΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟΜΙΣΗ ΧΡΟΝΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ Η ΠΙΤΑ ΟΠΩΣ ΗΘΕΛΑΝ ΑΥΤΟΙ(ΒΛΕΠΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΛΙΜΑΝΙΑ,ΟΙΚΟΠΕΔΙΚΑ ΦΙΛΕΤΑ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Κ. Α. Π ) ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΡΙΚΝΩΘΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΚΙ ΑΥΤΗ ΒΕΒΑΙΑ. ΣΑΥΤΟ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΟΧΙ ΑΖΗΜΙΩΣ ΒΕΒΑΙΑ. ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΘΕΙ ΞΑΝΑ ΑΠ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΤΟΞΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΣΑΝ ΑΛΛΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΔΙΧΩΣ ΕΛΕΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

Νίκος Αντωνατος .. είπε...

Προεδρε εισαι πολυ μπροστα.Χαιρομαι που εξω αναγνωριζεσαι.Εδω δυσκολα ανθρωποι σαν και σενα επιβοιωνουν.Αλλα μαθε οτι τις πετρες που σου πετανε τις μαζευει η ιστορια για το αγαλμα που θα σου φτιαξει.