Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΣΗΚΩ ΚΑRL, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΣ !...


Στις εποχές της απουσίας των «εμβασμάτων», η διατήρηση κομμουνιστικών επιχειρήσεων είναι δύσκολη, το ΚΚΕ αποφαίνεται και έως αδύνατη. Πόσο, μάλλον, όταν αυτές καλούνται να λειτουργήσουν στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος και ιδιαίτερα, όταν αυτό βρίσκεται σε κρίση.
 
Η τυποεκδοτική έκλεισε κι ο 902, πουλήθηκε. Δεν άντεξαν οικονομικά !... Πριν περάσουμε στις συνέπειες για τους εργαζόμενους, ας διερωτηθούμε, αν αυτή η λογική δικαιολογεί κάθε είδους επιχειρηματικού λουκέτου, αλλά και κάθε είδους απόλυσης προσωπικού. Σε τι διαφέρει ο κομμουνιστής, στην ιδεολογία, εργοδότης, από τον δεξιό, συνάδελφό του ;
 
Για να μην μας πάνε, οι του Περισσού, σε ατέρμονες, φιλοσοφικές ατραπούς, να ξεκαθαρίσουμε την άποψή μας, πως, στα πλαίσια του (απεχθούς) καπιταλιστικού συστήματος δεν νοείται επιχειρηματική δραστηριότητα, με διαφορετικούς και ιδιαίτερους κανόνες. Η περίπτωση του 902, εκτός από τις μαζικές απολύσεις των εργαζομένων, (οι οποίες, αλλού, καταγγέλλονται και προκαλούν καταλήψεις…), αποκάλυψε, πως, με βάση απόφαση του Συνεδρίου του ΚΚΕ, οι απασχολούμενοι στο Κόμμα και στις κομματικές επιχειρήσεις, αμείβονται με «ειδικό …επαναστατικό μισθολόγιο» των 400 €, πολύ κάτω από τον μνημονιακό κατώτατο μισθό των 495 €, ο οποίος, βέβαια, κατακεραυνώνεται και λοιδορείται, από τους ίδιους τους ΚΚΕδες !
 
Θ΄ αποφύγω μεγαλύτερη εμβάθυνση στο όλο ζήτημα, επειδή συλλαμβάνω τον εαυτό μου στα πρόθυρα σαλταρίσματος και τα νεύρα μου τσιτωμένα στο όριο, θα κλείσω, όμως, με το «κερασάκι».
 
Οι άδειες των συχνοτήτων και λειτουργίας των καναλιών, έχουν δοθεί, από το Κράτος, προσωρινά και δωρεάν, σ΄ όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, και στον 902.
 
Αυτή την άδεια, λοιπόν, που πήρε τζάμπα, το ΚΚΕ την πούλησε, σε γνωστό κι απόλυτα, εξαιρετέο, (θου Κύριε φυλακήν, τω στόματί μου…), επιχειρηματία κι αποκόμισε, λένε, γύρω στα 4 εκατομμύρια Ευρώπουλα, πρακτική, που φρονώ, πως αποτελεί την αποθέωση της κομμουνιστικής ηθικής, αλλά και της κομμουνιστικής, εν μέσω καπιταλιστικού συστήματος, επιχειρηματικότητας !...

Δεν υπάρχουν σχόλια: