Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΤΙ, ΑΚΡΙΒΩΣ, ΕΙΠΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ !...



Στην ερώτηση της Deutsche Welle κατά πόσο θα ήθελε να συμβάλει στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του χώρου της Κεντροαριστεράς που υπέστη συρρίκνωση των δυνάμεών της ο Γιώργος Παπανδρέου απαντά ως εξής : «Έχοντας μια πορεία μέσα σ΄ αυτόν τον χώρο, αγώνων και προσπαθειών, είμαι πάντα έτοιμος να συμβάλω και να βοηθήσω ώστε αυτός ο χώρος να μπορέσει να ανασυγκροτηθεί και να έχει έναν πολύ ουσιαστικό ρόλο στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος».
 
Δεδομένου ότι πολλοί παλιοί οπαδοί του ΠαΣοΚ ψηφίζουν πλέον ΣΥΡΙΖΑ, ότι αυτό το κόμμα κατάφερε να συγκρατήσει το εκλογικό του αποτέλεσμα και ότι πολύ πιθανό να εξακολουθήσει και μελλοντικά να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό λόγο, ρωτήσαμε τον πρώην πρωθυπουργό σχετικά με τις πιθανότητες μιας κυβερνητικής συνεργασίας Αριστεράς-Κεντροαριστεράς.
 
Απάντηση : «Να μη βάλουμε το κάρο μπροστά από το άλογο, όπως λένε. Δηλαδή, το βασικό είναι τι πρέπει να γίνει στη χώρα μας: Μια προοδευτική, δημοκρατική πλατφόρμα των αλλαγών, των συγκρούσεων που πρέπει να γίνουν με νοοτροπίες και πρακτικές, των πολιτικών που θα φέρουν μια σωστή, χρηστή διοίκηση και αναπτυξιακή πορεία. Πάνω σε αυτές τις αρχές και βάσεις ενός σοβαρού προγράμματος να είμαστε ανοιχτοί σε πιθανές συνεργασίες για το μέλλον» !
 
Σ.Σ. Και για όποιον δεν κατάλαβε, η Στρατηγική για τη Νέα Ελλάδα δεν είναι δεδομένη κι ούτε είναι αυτή του Σαμαρά, που πρέπει το ΠΑΣΟΚ να ασπαστεί και να στηρίξει. Χρειάζεται μιαν άλλη πλατφόρμα αλλαγών ο τόπος, "προοδευτική και δημοκρατική" και με βάση τις συγκλίσεις σ΄ αυτή τη στρατηγική θα υπάρξουν και οι αναγκαίες συμμαχίες !...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ναι καλά περιμένεις να καταλάβουν! Μίλα καλέεε