Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Ν.Δ. : ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΣΠΑΡΑΓΜΟΣ !...

Η στημένη ερώτηση αν «…πήρε χρήματα η Ν.Δ. από τη Siemens ?...», έγινε από τον Πρετεντέρη, για να δηλώσει ο Καραμανλής, πως «…όχι, ποτέ !...».
Λίγες ημέρες μετά, σκάει πρωτοσέλιδο, (Πρώτο Θέμα), το ό, τι υπάρχει έγγραφο σύμφωνα με το οποίο η Siemens, την περίοδο 1990-9,4 κατέθεσε στην εταιρεία Mayo 6 εμβάσματα ύψους 20.000.000 μάρκων (10.000.000 ευρώ).
Όπως είναι γνωστό η Mayo είχε στενές σχέσεις με τη Νέα Δημοκρατία και σε λογαριασμούς της είχαν κατατεθεί, πολλές φορές, χρήματα για τις προεκλογικές ανάγκες του κόμματος.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας οι λογαριασμοί της Mayo δόθηκαν στη Siemens στο Μόναχο, από τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας, εκείνη την εποχή, τον Χρήστο Καραβέλα, ο οποίος, τις προάλλες, διέφυγε στο εξωτερικό για να μη δώσει κατάθεση στον ανακριτή, γι αυτό και καταζητείται από τις αρχές !

Ο συναγερμός, που χτύπησε στο εσωτερικό της Ν.Δ., οδήγησε τον μεν Υπουργό Δικαιοσύνης, σε ένα ακόμα θεσμικό ατόπημα, τον δε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σε νέα πυροσβεστική, για το κυβερνών κόμμα, παρέμβαση, για να πείσουν, πως τέτοιο έγγραφο δεν υπάρχει στη δικογραφία…

Το κλου, όμως, ήταν η παρέμβαση του Μητσοτάκη, ο οποίος, οργισμένος, μίλησε για προβοκάτσια και δήλωσε πως
«…δεν διοχετεύτηκε ούτε ένα μάρκο από την Siemens μέσω της Mayo στα ταμεία της Νέας Δημοκρατίας…».
Θυμηδία, όμως, (αλλά και υποψίες), προκάλεσε η αποστροφή της δήλωσης του Μητσοτάκη για κακές σχέσεις της Siemens με την Ν.Δ., καθώς είναι ευρέως γνωστά τα διαδραματισθέντα και αποκαλυφθέντα, για τα δωράκια σε μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη και σε εκδηλώσεις τους, καθώς και για τις στενές σχέσεις της οικογένειας και με τα δυο αποδράσαντα, πρώην στελέχη της Siemnes.

Λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, το γαλάζιο στρατόπεδο γίνεται άνω κάτω, μιας και οι φατρίες ξιφούλκησαν εκ νέου και οι εκατέρωθεν βολές – μέσω διαρροών – δίνουν και παίρνουν : οι μεν χρεώνουν τη μεθόδευση για τις αποδράσεις των Χριστοφοράκο – Καραβέλα, στους δε, ενώ οι δεύτεροι μιλούν για την αναβίωση των επιθέσεων εναντίον τους, οι οποίες δεν είναι άσχετες με τις επερχόμενες εξελίξεις στη Ν.Δ.

Το παιχνίδι χοντραίνει κι αναμένεται να γίνει ανελέητο, καθώς την αναζωπύρωση χρεώνεται και ο ενσκήψας στις δελφινομαχίες, γνωστός και μη εξαιρετέος, από παλιά, Α. Σαμαράς…

Κι ακόμα δεν είδαμε τίποτα !...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

egia mola egia lesa exi i Mayo marka mesa !