Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

"ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ" ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...

Το αποτέλεσμα των ευρω-εκλογών είχε πολλά μηνύ-ματα, για όλους και για το καθένα χωριστά, από τα πολιτικά κόμματα. Το συνηθέστερο, τα λαϊκά μηνύματα, είναι κρυπτο-γραφημένα κι απαιτούν ενδελεχή μελέτη, προκει-μένου να επισημανθούν τα κελεύσματα και τα νοήματα του «ποιητή λαού».
Και βέβαια υπήρξαν μηνύματα και προς το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα σημαντικά και αυστηρά !... Για την ανάγκη επισήμανσής τους και αποκρυπτογράφησής τους, καμιά αμφιβολία και ευτυχώς καμιά αντίθετη άποψη, στο εσωτερικό του κόμματος. Με όλα τα στοιχεία, διαθέσιμα και με τις συμπληρωματικές αναλύσεις, αναγωγές και επιμερισμούς, μπορεί, πλέον, να γίνει αξιόπιστα το διάβασμα των μηνυμάτων της 7ης Ιουνίου…

Ως συμβολή στον εμπλουτισμό των απόψεων και ως απόπειρα επιβοήθησης της όλης – όχι εύκολης – προσπάθειας, να καταγράψουμε εδώ αυτό, που θεωρούμε πως αποτελεί την πρώτη, από τις «λαϊκές παραγγελιές», προς το κόμμα ης αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο βρίσκεται στο κατώφλι της κυβερνητικής εξουσίας :

Η χρόνια πρακτική του «άλλα λέμε κι άλλα κάνουμε», έχει φέρει τη δυσπιστία του εκλογικού σώματος σε πρωτοφανή, υψηλά, επίπεδα, γεγονός, που κρατά το δείκτη εμπιστοσύνης του λαού, προς όλους – φυσικά και προς το ΠΑΣΟΚ – σε αντίθετα χαμηλά επίπεδα. Η ριζωμένη καχυποψία δεν πολεμιέται και δεν ανατρέπεται, μόνο, με τις μακροσκελείς αναλύσεις και με τα «σεντόνια» των εκτιμήσεων, των εξηγήσεων και των θέσεων. Πέρα και παράλληλα μ΄ αυτά, απαιτούνται, πέντε, το πολύ δέκα, προτάσεις, καταγραμμένες με συνοπτικό, πλην περιεκτικό και εύληπτο, τρόπο, οι οποίες θα εξαγγελθούν, ως εκείνες, που θα γίνουν αποφάσεις στην πρώτη, ουσιαστική, συνεδρίαση που νέου Υπουργικού Συμβουλίου.
Η διαβεβαίωση θα πρέπει να είναι κατηγορηματική, να περιλαμβάνει, συγκεκριμένα, μέτρα, σαφώς υπέρ των λαϊκών συμφερόντων και να υπάρξει η δυνατότητα για το τσεκάρισμά της, τις πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης.

΄Οσο κι αν ενέχει ρίσκο η διαδικασία αυτή, δεν, φαίνεται, να υπάρχει άλλος τρόπος για να σπάσει, κάπως, ο πάγος της δυσπιστίας και της καχυποψίας, που έχει δημιουργηθεί και απλωθεί στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα και διαμορφώνει στάσεις και συμπεριφορές επιφυλακτικότητας, αδρανοποίησης ή και περιθωριοποίησης…

Δεν υπάρχουν σχόλια: